תכנון הויוריום שלי

עמוד 1 מתוך 2
שלום, שמי שחר,
אני מתכנן לעשות ויוריום.
קניתי טרריום אקזו-טרה 45-45-60 שה60 זהו האורך!
עלתה לי שאלה:
האם לשים גזע עץ סחף בצידי הנחל?
אני מוסיף ציור להמחשה:

תודה רבה מראש! שחר :wink:
ויוריום.png
הי שחר,

אם השאלה שלך היא שאלת עיצוב, אי אפשר להביע דיעה על סמך התרשים שלך..תן תמונות.
אם השאלה היא עניינית מקצועית..אז לא כל כך הבנתי את השאלה..

בכל מקרה..תעלה תמונות.. :wink:
עוד אחת..
יש לו שם צפרדעי חץ, שממיות יום, דיסקוסים ואפילו זוג סטינגריי...

כל אחד והחלומות שלו.. התמונה האחרונה ששמת בהחלט מייצגת את שלי.. אפשר קישור לתמונות נוספות שלו?
תודה אסי,
היתכוונתי העם כדאי לעשות את גדת הנחל מגזע עץ או סתם לשים פוליאוריטן מצופה בכבול (כמו הרקע)?
ועוד משהו: אתה מכיר איזה אתר שמוכר צמחיה כמו ברומיליות וטחבים בחו"ל? שאפשר להזמין ממנו צמחיה...
אסף,
הדבר הזה היה ריף בעבר, הנה תמונה שלו כריף:

הנה הלינק לתהליך הבניה של הויוריום, הוא מאוד ארוך אבל עמוס מידע ומלווה בהמון תמונות:

http://www.dendroboard.com/forum/parts-construction/43615-large-vivarium-construction.html

שחר,

קח בחשבון שאם אתה הולך על קצף/סיליקון כתשתית לנחל, כל חור קטן יכול ליצור לך בעיות בהמשך. אני הייתי הולך על הגזע כנתיב למים, אם הוא מתאים בצורה שלו כמובן.
אתה תמיד יכול להשתמש בבטון דו רכיבי כבסיס לנחל וגם לרקע.

יש אתרים וגם חובבים פרטיים בחו"ל שישלחו לך צמחיה. אני לא יודע עד כמה זה חוקי ולכן אני לא אפנה אותך כאן לאתרים.. :)
..יש לך בארץ את משתלת אפטיט בגאליה עם ברומליות, צמחי אוויר ועוד צמחים שלא תמצא במשתלות רגילות, אבל גם במשתלות רגילות אתה יכול למצוא צמחים שיתאימו לויוריום טרופי במחירים זולים.
..ותבדוק עם אריה מצמחים טורפים, אני מאמין שגם אצלו אתה יכול למצוא דברים יפים ומיוחדים שיתאימו לתנאים שלך..
תודה רבה על העזרה!
אחרי שאני שם 3-4 שכבות בטון דו רכיבי מה אני שם על הרקע (צבע,כבול וכו...)?
באיזה עומק כדאי לעשות את המים עם אני הולך לשכן שם אזוראוסים?
אתה יכול למרוח שכבה נוספת, עבה, ולהדביק עליה סיבי קוקוס כשהיא עדיין טרייה. עשיתי את זה באחד הויוריומים שלי ויצא לא רע.
אתה יכול לצבוע עם צבעים אקרילים (לא רעילים!).
אתה יכול למרוח סיליקון (שמיועד לאקווריומים!) ועליו סיבי קוקוס/כבול.
הכל שאלה של איזה מראה סופי אתה רוצה להגיע.
2-3 ס"מ עומק מים מספיק. אתה רוצה שהם יוכלו לעמוד במים מבלי לטבוע.
קח בחשבון שגם אם אתה מחבר פילטרציה חיצונית למערכת, החלפות מים חלקיות, תקופתיות הן חובה על מנת לשמור על איכות מים טובה, כמו בכל מערכת מים סגורה.

הנה סרטון שהעלתי בזמנו של מערך ויוריומים שלי כשהם היו חדשים וכמעט לא שתולים. את הויוריום עם השורש במרכז עשיתי בהשראת הויוריום הראשון שהעלתי כאן. הבסיס שלו הוא צינורות וקלקר צבועים בבטון דו רכיבי שבשכבה האחרונה שלו הדבקתי עליו סיבי קוקוס כשהוא עדיין טרי.

YouTube Video Thumbnail
תודה רבה אסי!
הויוריום שלקחתי ממנו את ההשראה הוא הויוריום בסרטון שהעלת ב1:00.
תסתכל עליו ותבין מה תיכננתי.
הנה עוד אופציה שחשבתי עליה שבה יש ברכה במקום נחל והיא אם פולס בוטום ולא אם הידטרון, אם תוכל להסביר לי מה צריך ליהיות בפולס בוטום אני אשמח!
גם חשבתי שבפינה אני יעשה קיר שממנו יוצאים הכבלים של המשאבה (ראה בציור).
ויוריום2.png
שתי השיטות, גם הידרוטון וגם לובר הן פולס בוטום. ההבדל בניהן הוא רק הדרך להשיג את אותה מטרה.
היתרון בשימוש בהידרוטון הוא כמות המים הקטנה וביחס אליה המשקל הסופי של הויוריום. (הידרוטון הם כדורי חרסית תפוחה (אנרטית) שהתוכן שלהם הוא אוויר ומכאן המשקל הקל שלהם). יתרון נוסף הוא הקלות ביצירת שינויים במפלסים בצורה טבעית יותר.
היתרונות בשימוש בלובר הם כמות המים הגדולה יותר ואיתה יציבות טמפ' טובה יותר. זו שיטה שתתאים יותר למערכות עם פילטרציה חיצונית שזקוקה לזרימה חופשית יותר של מים.
אם אתה הולך על לובר, חשוב מאוד לפזר תמיכות על מנת שלא ישקע או ישבר תחת המשקל.
בשתי השיטות רשת יתושים (לא מתכתית) או חומר מקביל אחר ומעליו המצע.
עומק המים בבריכה שלך תלוי לא רק בסוג הדנדרובטים שיהיו בויוריום אלה גם בגיל שלהם. 4 ס"מ לצעירים בני מספר חודשים יהווה סכנת טביעה. אתה תמיד יכול להוסיף בבריכה שכבת חצץ עבה יותר ועם הזמן להעמיק את הבריכה ע"י הוצאת חלק מהחצץ.
לגבי הצנרת למשאבה, מה שהכי חשוב זה שתהיה לך האופציה להוציא אותה לתחזוקה או להחלפה מבלי לפרק חצי ויוריום.

הנה אותו מערך ויוריומים כמה חודשים אחרי שצולם הראשון..

YouTube Video Thumbnail
הנה עוד סרטון טוב של חובב, אתה יכול למצוא הרבה רעיונות שיכולים לעזור לך..

YouTube Video Thumbnail

עוד ויוריום מוצלח לדעתי..

YouTube Video Thumbnail
תאמת הסתכלתי כמעט על כל הסרטונים של ויוריומים ביוטיוב!
אני חושב שאני ילך על הידטרון, נשמע לי פחות מסובך ויותר פשוט!
עכשיו השאלה שלי היא איפה למקם את המשאבה?
גם אני רוצה שהמים טיפה יזוזו כדי שלא תיווצר ביצה!
אז כנראה שאני יעשה מין קו זרימה נמוך שיצא מהרקע, שהמשאבה תעלה עליו את המים רק כדי שתהיה זרימה של המים...
גם שמעתי שסיליקון לא מחזיק חזק את הכבול, ושהכבול יתנתק מהרקע מהר (כמה חודשים), זה נכון?
איזה צמחים אתה מציע לי לשים שם?
ותודה רבה על התשובות אסי!
אם המשאבה תיקח מים פחות או יותר מאותו מקום שבו היא פולטת אותם, יהיו לך אזורים בלי תנועה של מים. אופטימאלית, רצוי שהמשאבה תמוקם בצד אחד של הויוריום והמים יצאו בצד אחר, כך תהיה לך תנועה של מים בכל שטח המים.
לגבי סיליקון וכבול, אני עובד עם סיבי קוקוס גרוסים דק ולא עם כבול. כבול מתפרק מהר יותר. חשוב למרוח שכבה נדיבה של סיליקון ועליה שכבה נדיבה של סיבי קוקוס וללחוץ את סיבי הקוקוס טוב טוב לתוך הסיליקון.
תעבוד עם סיליקון שחור כך שגם אם יהיו קרחות קטנות פה ושם הם לא יראו. אתה תמיד יכול, אם יהיו לך קרחות לכסות אותם בטחב או צמחיה. כך או כך, אחרי כמה חודשים הצמחיה משתלטת על הרקע והוא בדרך כלל כמעט ולא נראה.
לגבי צמחים, הרשימה ארוכה מאוד. היכן שלא תקנה פשוט תסביר מה הם התנאים אצלך בויוריום ויתאימו או יציעו לך צמחים מתאימים.
אם אתה מחפש ברומיליות, עד כמה שאני מכיר, זה רק אצל הראל (משתלת אפטיט בגאליה).
ששאלתי איפה כדאי למקם את המשאבה התכוונתי איפה ואיך...
כאילו למקם אותה בתוך הפוליאוריטן?
או מתכת לרשת ולעשות חריץ שאני יכול להגיע אליה בקלות?
אולי אני יעשה גם רקע על חלק מהצד כך שהברכה תמוקם בפינה של הויוריום, ויווצר נחל קטן (שאני יצור) ברקע, כך שהמים יהיו בתנועה מתמדת.
מאיפה אתה קונה סיבי קוקוס גרוסים דק?
או שאתה גורס אותם לבד?

תודה רבה!
סיבי קוקוס אתה יכול לקנות בהידרו שופ, 40 ש"ח לבלוק שיספיק לך להרבה מאוד זמן, יש גרוס דק ויש גרוס גס, אתה לא צריך לגרוס בעצמך.

http://www.hydroshop.co.il/branches.asp

אני לא יכול לייעץ לך היכן הכי אופטימאלי למקם את המשאבה בויוריום שאתה מעצב, הדבר היחידי שאני יכול לייעץ לך הוא שאפשר יהיה להוציא אותה במקרה הצורך.
תודה אסי,
מצאתי בהידרו שופ רק סיבי קוקוס גרוסים גס מאד, אם תוכל לשלוח לי קישור לגרוס דק אני אשמח!
בדרך כלל ממקמים את המשאבה בתוך המים או מתחת להידטרון?
המשאבה מסוכנת לצפרדעי חץ D.azureus?
אל תלך על ההידרוטון כי הכבול מתחיל להירטב יותר מידי ואז הוא נירקב וזה יכול לגרום לבעיה
של תמותת צמחים
מה הכבול קשור להידטרון לא הבנתי?
יש בינהם רשת- כלומר הם לא נוגעים אחד בשני...