חדש פה ואשמח לעצה לגביי גידול המתכדר שלי :)

יש לי מתכדר בן שנה בדיוק , הוא פשוט יפייפה ומקסים!!
יצא לי לקרוא פה המווווווון נושאים ושאלות..תשובות דיונים וכו' אז החלטתי גם להצטרף ולדון :)

שמתי לב שיש פה המון דיונים על הפרעות האכילה של המתכדרים..
המתכדר שלי שיהיה בריא , אוכל. ואוהב לאכול הכל! חולדות, עכברים.. אפילו אוגר סורי יצא לו לאכול (בגלל מחסור בחולדות) .. בדרך כלל זה פעם בשבוע וחצי 2 עכברים בוגרים.. או פעם בשבועיים חולדה כמעט בוגרת. (יש לציין שהוא אוכל מכרסמים חיים ונושמים , כן גם חולדות דיי בוגרות למרות גילו הצעיר (שנה וחודשיים. כמובן שהכל בהשגחתי המלאה בזמן ההאכלה!!)

רציתי לדעת אם אופן האכלה והתדירות בין כל ארוחה זה בסדר ??! ..
חשוב לציין שנחש שלי נראה במצב מעולה, עורו חלק ומבריק ללא שום פגם , הנשל שלו תמיד יוצא כמעט בשלמות והנחש פעיל בערבים בעיקר.

מה דעתכם ?

עוד דבר.. בטרריום שלי נמצאת אבן חימום של אקסו-טרה.. היא חמה, אבל במידה מועטה..מועטה מאוד (לפחות ככה זה מרגיש) .. כל ערב המתכדר נוהג "לבלות" בנעימים על האבן הזו.
אבל אני חושש שהיא לא חמה מספיק.. בטרריום עצמו לא מורגש חום בכלל!! .. אלא רק חמימות קטנה על האבן.

האם זה מספיק ? או שצריך להעזר באמצעי חימום נוסף ? ואם כן מה מומלץ ?

הטרריום באורך של 1 מטר
גובה 45 ס"מ
מצע בטרריום זה דשא סינטטי + שילוב של שבבי עץ
בטרריום נמצא מקום מסתור + אבן חימום + קערת מיים + צמחייה מפלסטיק + גזע עץ לטיפוס

דבר אחרון, נתקלתי פה המון במושג "מופע" לפי מה שהבנתי זה בעצם הצורות,צבע,גוון של אותו מין מסויים של נחש .. איך נקרא המופע של המתכדר שלי ? (ראה תמונה מצורפת\)

תודה :)
IMAG0149.jpg
לגבי המופע, הוא "ללא מופע" או ממופע "נורמל" או WT. הכוונה שהוא נראה כמו הפרטים בטבע.. ללא מוטציות מיוחדות..
לגבי ההאכלות- נשמע אחלה. לא כל המתכדררים עושים בעיות עם אוכל..
לגבי החימום- פושר / חמים / נעים.. זה לא רציני.. תקנה מד טמפרטורה ותמדוד. בחלל ובמערה, ביום ובלילה.. תן מספרים ואז נוכל להתייחס.. בגדול אני כבר אגיד שאבן חימום היא פתרון רע מאוד לנחשים מכמה סיבות שונות. בטח שלנחש אפריקאי כזה שלא מכיר מה זה חורף.. החימום חלש, ולא אחיד, הוא מחמם את הבטן בזמן שהגב עדיין קר.. אני ממליץ על כבל חימום..
תודה רבה אסף :) אשמע להצעתך וליידע הבקיא שלך ועוד מחר אלך לרכוש כבל חימום (ראיתי פעם בחנות חיות, זה החוט השחור הזה ששמים מתחת למצע בטרריום נכון? ) ובנוסף ארכוש מד חום ואחזור עם תוצאות.

דבר נוסף , את כבל החימום שמים בתוך הטרריום ? או מתחתיו ? יש לי מצע דיי עבה (גם דשא וגם ששבי עץ) האם החום שהוא מפיק מחמם את הטרריום ? או את המשטח שבדיוק שמעל הכבל ? או אזור מסויים בטרריום ?

איזה אורך כבל מתאים לטרריום בגודל כשלי ? (מטר אורך, 45 ס"מ גובה)
שוב תודה :)
לגבי מד טמפ', אל תקנה את המדבקות.. תקנה מד זכוכית פשוט או דיגטלי עם פרוב (להם יש יתרון גדול בכך שאתה יכול לקרוא את הטמפ' שיש מתחת למסתור בלי להזיז הכל ובכך גם לשנות את הטמפ'..).
לגבי ההתקנה של הכבל (אני חושב ש25 וואט זה אידאלי.. האורך פחות משנה..)- מתחת לטרריום, אבל בלי שהטרריום יגע בו.. מכינים רגליים נמוכות ורחבות ואת הכבל מניחים בסללום (הכוונה לצורת פיתולי נחש..) כשהוא מחוזק למשהו ששומר שהוא לא יזוז. אני משתמש בדיקט שחוררתי והשחלתי בו את החוטי מתכת המצופים פלסטיק ככה שהם מחזיקים את הכבל בצורה שאני בוחר (אם זה לא ברור תגיד, אני יארגן תמונות..).. צריך לסדר אותו ככה שהוא צפוף יותר בצד אחד מאשר בשני.. ככה יש צד קר וצד חם.. וכמובן למדוד תוך כדי, שלא להגזים עם הצפיפות.. שים לב שאני מוצא הבדל גדול בין הכבלים השונים- אלו הטובים (והיקרים יותר) מחזיקים לי שנים רבות ללא קילקולים, בעוד שאלו הפשוטים והזולים מתחילים להתפורר בסוף החורף השני שהם עובדים.. בגלל שמדובר בחשמל חי במתח גבוה, ופחד מוצדק משריפות, אני לא חוסך יותר בפירמה של החימומים..
רכשתי כבל חימום 25W של אקסו טרה. נראה לי שזו חברה דיי מובילה ואיכותית לא ?
כנ"ל לגביי המד חום שהמלצת לי

כמו שהבנתי ממך - הכבל צריך להיות מחוץ לטרריום ומבעד לזכוכית תחתיו ללא כל מגע הדוק עם הזכוכית (רגליים!?)

תודה
מה שחשוב עם הכבל, זה לא להכניס אותו בין הזכוכית של הטרריום לקלקר שעליו יושב הטרריום מפני שזה יגרום לעליה בטמפרטורה מעבר לרצוי ולניפוץ הזכוכית.
אגב, אני לא מכיר את הכבל של אקזוטרה אבל אני משתמש בכבלים של "רנה" ושם אותם בתוך הטרריום, על רצפת הזכוכית ואין עם זה שום בעיה.
הפייסבוק שלי:
https://www.facebook.com/profile.php?id=100001560175701

דף הפייסבוק של העמותה הישראלית לזוחלים, עשו לייק והשארו מעודכנים :)

http://www.facebook.com/israelreptiles
גם זו אופציה.. אבל הם לא מזיזים אותו ומבלגנים אותו כשהוא בפנים?
אבל אפשר גם לשים מתחת לזכוכית כל עוד עושים הגבהה לטרריום ככה שהוא יושב כס"מ מעל הכבל.. אצלי זה לא מפוצץ את הזכוכית.. בטח שלא כבל של 25 וואט.. והפיזור של החום טוב יותר לדעתי בשיטה הזו..
הם עשויים לבלגן.
אני מהדק אותו לתחתית הטרריום עם איזוליבנד ושם מעליו אספן\עיתון\דשא סינטטי. נדיר שהם מזיזים אותו מהמקום.
הפייסבוק שלי:
https://www.facebook.com/profile.php?id=100001560175701

דף הפייסבוק של העמותה הישראלית לזוחלים, עשו לייק והשארו מעודכנים :)

http://www.facebook.com/israelreptiles
גם אני מדביק מתחת למצע כבל חימום עם סלוטייפ וזה מחזיק ממש טוב, הטמפרטורה יוצאת בכל הצד החם 29-31 מעלות וזה לא סטה מהטמפרטורה הזאת מאז ששמתי את זה ככה

נעם סלינגרה
מתכדרים, קרפטים ובואות
טוב, תודה לכולכם... על ההתעניינות והייעוץ :) .. היום אחה"צ בא השליח והביא לי את הכבל ומד חום..
הנחתי את הכבל בתוך הטרריום על רצפת הזכוכית ומעליו מצע של שבבי העץ.. עברו כמה שעות מאז וכן נוצר אויר חם בחלק מהטרריום.. אבל לא חם מספיק כדי שיגיע ל 30 מעלות.. זה עדיין על 20-23 מעלות.. כבר כמה שעות .. זה תהליך שלוקח זמן לא ? .. המד חום שלי מודבק על דפנת הטרריום מבפנים בגובה של כ 20 ס"מ מעל המצע.