נורת ליבון אדומה בתור חימום

יש לי מתכדרת חדשה, יש לה אבן חימום בטרריום אבל מכיוון שהטרריום גדול יחסית שמתי לה בצד השני נורת ליבון אדומה 25W שמעלה את הטמפרטורה בצד הזה (הקר) ל25 מעלות בערך.
הבעיה ששמתי לב זה שהנורה לא כזאת אדומה, האם זה יפריע לנחשה לישון? או שאדום של ליבון מספיק אדום בשביל לא להפריע?

נעם סלינגרה
מתכדרים, קרפטים ובואות
chizoיש לי מתכדרת חדשה, יש לה אבן חימום בטרריום אבל מכיוון שהטרריום גדול יחסית שמתי לה בצד השני נורת ליבון אדומה 25W שמעלה את הטמפרטורה בצד הזה (הקר) ל25 מעלות בערך.
הבעיה ששמתי לב זה שהנורה לא כזאת אדומה, האם זה יפריע לנחשה לישון? או שאדום של ליבון מספיק אדום בשביל לא להפריע?
קודם כול תתחדש...
איך מחממים טרריום?

נחשים הינם בעלי דם קר ולכן הם תלויים בסביבתם בכול הנוגע לויסות טמפרטורת הגוף שלהם. יש לדאוג לכך שלנחש יש חלק "חם" בטרריום אשר הוא יכול לשהות בו עם כול גופו. לחימום כזה אפשר לדאוג במספר דרכים:

אבן חימום- הרבה מגדלים סולדים מכלים אלה ויש צדק בדברם- בעצם מדובר בכאבל חימום שעליו יצקו בטון או קברו אותו בתוך אבן. הבעיה עם האבנים היא שאי אפשר לווסת אותן ואם יש קצר, הנחש עלול להיצלות. כמו כן, האבן מוגבלת בשטח פנים, לא מתאים לנחשים בוגרים. ישנה אבן חימום של אקזוטררה המגיעה עם טרמוסטט בנוי- כך שהיא נכבית אוטומטית אם הטמפ' גבוהה מדי. האבן מתאימה לנחשים קטנים מאוד עם זאת כי נחשים גדולים לא יוכלו לבוא במגע עם האבן עם כול גופם בגלל גודלה של האבן. אין לסמוך על אבן כדי לספק צד חם בכוחות עצמה.

מנורה רגילה- דבר ראשון, אני ממש נגד גוף חימום חשוף בתוך הטרריום. נחשים לעיתים נכווים ונראה כאילו הם כלל לא מודעים לכך שהם נכווים- הסברה כיום היא שקצות העצבים בעורם מתאלחשים והנחש לא שם לב לכך, סיבה נוספת הינה סטרס. במידה ובחרתם במנורה פנימית אבקש לקחת מספר דברים בחשבון:

1. הצבה מחוץ לטרריום אם אפשרי!, אם לא, אז לבנות מעין מסגרת שתמנע מהנחש לבוא במגע ישיר עם המנורה.

2. לנחשים יש "שעון ביולוגי" בדיוק כמו לנו שעלול להשתבש בחשיפה ממתמדת לאור- מה שעלול לעורר סטרס וסרבנות אכילה במקרים קיצוניים

מנורת חימום טרמית- הפתרון האידיאלי, אך יקר ליישום עקב מחיר ויישום טכני. מדובר במנורות מיוחדות הפולטות חום, ניתן להניחן עם ווסת וכך לשלוט על הטמפרטורה בטרריום. כול חצי שנה לערך יש להחליפן. כמו מנורה רגילה, יש לדאוג שלא יהיה מגע בין הנחש למנורה. לרוב יהיה צורך בבית נורה קרמי ייעודי.

כאבל חימום- הפתרון האידיאלי להמונים. מדובר בכאבל חשמל עטוף בשכבת גומי שמתחמם. אני ממליץ שלא להחדיר את הכאבל לתוך הטרריום אלא להניח את הטרריום עליו, כך שהרצפה מתחממת. ניתן לשנות את "צפיפות" ליפופי הכאבל וכך להשפיע על הטמפרטורה השוררת בטרריום. יש לשים לב שהטמפרטורה נשארת יחסית אחידה ושהכאבל נשאר תקין. 25W בהחלט מספיק לכרכן תירס.

מצע חימום- מדובר בשטיחון קטן עם פלטות מוליכות חום המתחברות לחשמל. נוח ולא יקר מאוד. בא במגוון מידות. עולה כמו כאבל בדרך כלל, לעיתים יותר ולעיתים פחות.
זה אומור פחות או יותר לענות על כול שאלותיך... אם יש עודה שאלה תשאל בשביל זה אני כאן...

"תתעלמו ממני, אני אידיוט." זה בערך מה שהתשובה הזאת אומרת.
רק שהפעם לא מחקתי לך אותה שכולם יראו. שלא תגיד שתוקפים אותך סתם.
אור אדום לא מפריע לנחשים עד כמה שאני יודע (לא אדום ולא כחול).
בלי שום קשר, עדיף שיהיה לו מסתור, ככה גם אם משהו מפריע, יש לו איפה להיות.
יש 2 מסתורים, היא אוהבת להיות ליד המנורה
ואני יודע שאור אדום לא מפריע לזוחלים אבל אמרתי פה שהנורה לא כזאת אדומה, כלומר היא אדומה אבל האור לא כזה, השאלה בעצם אם זה צריך להיות אדום "מושלם" בשביל שלא יפריע לזוחל

נעם סלינגרה
מתכדרים, קרפטים ובואות
אבן חימום פחות מתאימה לזוחלים.
הייתי ממליץ לך או לקנות מנורת חימום אולטרה אדומה (ולהעיף את האבן חימום).
או לקנות כבל חימום (ועדיין תעיף את האבן!).
משפחת החיות שלי:
2 כלבים- דוג דה בורדו ופודל
3 חתולים
2 צ'ינצ'ילות
תוכי קוקטיילית
2 כרכני תירס
פיתון מתכדר
הוגנווז
העפתי את האבן וקניתי כבל, שתאמת לא מחמם כמעט...

נעם סלינגרה
מתכדרים, קרפטים ובואות
יכול להיות שהוא חלש מידי
משפחת החיות שלי:
3 חתולים
2 צ'ינצ'ילות
תוכי קוקטיילית
2 כרכני תירס
פיתון מתכדר
הוגנווז
Snakerאבן חימום פחות מתאימה לזוחלים.
הייתי ממליץ לך או לקנות מנורת חימום אולטרה אדומה (ולהעיף את האבן חימום).
או לקנות כבל חימום (ועדיין תעיף את האבן!).
אולטרה אדום??.. זה איפשהו באיזור הכתום-צהוב...
סליחה, קוראים לזה אינפרה אדום.
משפחת החיות שלי:
3 חתולים
2 צ'ינצ'ילות
תוכי קוקטיילית
2 כרכני תירס
פיתון מתכדר
הוגנווז
הוא 25W, קניתי מיובל אוסמן הוא אמר שזה יספיק אבל שמתי אותו מתחת למצע והוא בקושי מחמם את המצע

נעם סלינגרה
מתכדרים, קרפטים ובואות
אם זה מתחת למצע זה יכול לזוז ולעשות x שיגרום לטמפ' גובה מאוד ולא לשים מתחת למצע אתה לא רוצה שהמתכדררת תיגה בכבל
הכבל חלש והוא לא יזיק לה גם אם תיגע בו (גם כי אני אשים לב לפני שיספיק לקרות משו אם בכלל יוכל לקרות)
הכבל לא יסתבך מתחת למצע כי הוא מודבק שם עם סלוטייפ
ועכשיו הטמפרטורה בצד החם היא בין 29-31 אז זה יוצא ממש טוב

נעם סלינגרה
מתכדרים, קרפטים ובואות
שהנחש לא יתפס בסלוטיפ סיפור לא נעים קרה לי מזל שיצא בחיים מזה