שינוי הטרריום למתכדרת חדשה

עמוד 1 מתוך 2
אתמול קניתי מתכדרת בת כ3 חודשים, ובנתיים הטרריום שלה לא מאובזר יותר מדי (80 ס"מ רוחב, 30 ס"מ עומק ו35 ס"מ גובה), אני חושב שהיא מרגישה לא בטוחה שם למרות ששמתי מסתורים - אתמול היא לא נכנסה למסתור מבערך 12:30 עד 9 בלילה...
הטרריום בנתיים עם 2 מסתורים בתוכו, יש חימום (ולמרות זאת היא במסתור בצד הקר), יש גזע עץ, קערת מים והמצע זה עיתונים
אני היום הולך לקנות אספן שיהיה מצע חדש ויש לי תוכנית שלמה ללשפר את הטרריום - עוד עצים, מצע אספן, עוד מסתור יפה, צמחייה סינטטית... והשאלה בעצם היא - להחליף לה את האבזור בטרריום היום או בעוד כשבוע? אני יודע שלא רצוי להתעסק איתה כשהיא חדשה במשך כשבוע אבל אני חושב שאם אני אחליף את הכל שם עוד שבוע היא תהיה שוב מפוחדת כי היא כבר תתרגל למה שיש עכשיו, אבל אם אני אחליף עכשיו היא תהיה קצת יותר מפוחדת (לעבור 2 שינויים דרמטיים ביום וחצי) אבל תתרגל יותר מוקדם לסביבה החדשה יותר.
אז מה אתם אומרים? עכשיו או עוד שבוע?

נעם סלינגרה
מתכדרים, קרפטים ובואות
הבאתי נחש, מה אני עושה?

ההתחלה המומלצת ביותר היא בידוד. הנחת הנחש בכלי קטן שהוא אינו עדיין עם מסתור מאולתר, כלי מים ונייר סופג. כמובן שיש לחמם את חלקו ולפקח עם מדחום. בתקופת השבוע הנ"ל עדיף שלא לגעת בנחש ולא להאכילו. בבייבי מאוד צעירים התקופה לרוב תהיה קצרה יותר כי הם זקוקים למזון בתכיפות גבוהה יחסית.
לאחר השבוע הנ"ל ניתן להעביר את הנחש לכלי המיועד..
https://www.snakes.co.il/Joomlasnakes/index.php?option=com_content&view=article&id=49:-faq&catid=34:2009-05-19-09-45-24&Itemid=63
כמובן גזע העץ מחוטא,נכון?
אם תתחיל להתעסק אייתה לפני שהיא תתרגל היא עלולה להיות בסטרס(עקה),משמעותה שהנחש במצוקה, מתוח, לחוץ, מפוחד, חסר בטחון...
תוצאות: סירוב לאכול, הקאה, יותר מדי זמן במסתור, חוסר מנוחה וכל הזמן מנסה לברוח בכל דרך אפשרית!!!.
סיבות: טמפרטורה לא מתאימה ( נמוכה מידי), אין מיסתור, אירוע טראומטי...
זה פיתון מתכדר,אז הוא יגיב לסטרס בצום ארוך ארוך של כמה חחודשים...!!!
הכל מחוטא.
ואני יודע את זה, כתבתי את זה שם, הקטע זה שאני בכל מקרה הולך לשנות את הטרריום - השאלה זה אם לעשות את זה עכשיו או עוד שבוע? כי אם אני אעשה את זה עכשיו היא תהיה קצת יותר מפוחדת אבל מההתחלה תתרגל לסביבה החדשה, אם אני אעשה את זה אחר כך היא יכולה להתרגל לסביבה העכשווית ולפחד עוד פעם מהסביבה החדשה

נעם סלינגרה
מתכדרים, קרפטים ובואות
בעוד שבוע,למה? ההסבר כתוב בהודעה הקודמת שלי...
בהצלחה בגידול :D
אסף אפלאני לא הייתי מחכה שבוע. אין היגיון בלתת לה להתרגל לסביבה מסויימת ואז להפוך אותה.
אבל כתוב ככה כאן:
https://www.snakes.co.il/Joomlasnakes/index.php?option=com_content&view=article&id=49:-faq&catid=34:2009-05-19-09-45-24&Itemid=63
אז אתה צריך לתת לה שבוע להתאקלם לסביבה הישנה ואז לעשות "מהפך" בטרימיום ואז לתת עוד שבוע להתאקלם לסביבה החדשה ואז תוכל להתחיל להוציא אותה...
וכמובן שתוכל לעשות "מהפך" בטרימיום היום אבל אין ערובה שהיא לא תיכנס לסתרס...
טוב בסופו של דבר החלטתי כן לשנות את הטרריום, יצא ממש יפה הנחשה נראה לי תהנה שם
הנה כמה תמונות:
תצלום1431.jpgתצלום1433.jpgתצלום1434.jpg

נעם סלינגרה
מתכדרים, קרפטים ובואות
מזל טוב
בפעם הבאה מקווים שהמצלמה תשתף פעולה...
לידע כללי:- אתה צריך להכין ולסדר את הטרימיום לפני שמבאים את הנחש...
כן אני יודע אבל החלטתי לקנות אותה ממש ברגע חח אז לא הייתי מוכן
בסדר מטעויות לומדים, לפחות לא טעות גדולה מדי

נעם סלינגרה
מתכדרים, קרפטים ובואות
לא גדולה בכלל אבל יש נחשים שהם יותר מעצבנים אז לא לעשות את הטעות הזאת יותר
סחטיין על הטרריום מאוד יפה
משפחת החיות שלי:
2 כלבים- דוג דה בורדו ופודל
3 חתולים
2 צ'ינצ'ילות
תוכי קוקטיילית
2 כרכני תירס
פיתון מתכדר
הוגנווז
יפה..
טרימיום יפה ומושקע...
רק להוסיף רקע והוא מושלם...
לא חובה, זה יפה מאוד ככה. במיוחד ששני הצדדים שקופים.
משפחת החיות שלי:
3 חתולים
2 צ'ינצ'ילות
תוכי קוקטיילית
2 כרכני תירס
פיתון מתכדר
הוגנווז
Snakerלא חובה, זה יפה מאוד ככה. במיוחד ששני הצדדים שקופים.
לאאאא
על הרקע אפשר להוסיף מקומות טיפוס ומדפי טיפוס,ומין הסתם זה יותר יפה,אבל עניין של טעם...
הנה מדריך איך להכין רקע לטרימיום: https://www.snakes.co.il/Joomlasnakes/index.php?option=com_content&view=article&id=181:2009-06-15-14-11-14&catid=45:2009-05-19-09-55-50&Itemid=75
עם קצת סטייה מהנושא - הפיתונה נכנסה למסתור שלה רק ללילה, בבוקר הוצאתי אותה כי סידרתי מחדש את הטרריום - אבל היא בכלל לא נכנסת למסתור, היא קצת מתחרדנת במקומות החמים ובעיקר מטיילת לגובה ומנסה לחפש מפלטים, היא גם עשתה קקי לפני כמה שעות. זה שהיא לא נכנסה למסתור אומר משהו? לצורך העניין מסתור אחד (דוקא הזה שהיא נכנסה אליו) היה בעבר של שממית מנומרת

ממה שראיתי עם המנומרת שלי והכרכן טקסס שניהם נכנסו למסתור ברגע שהכנסתי אותם לראשונה לטרריום ולכן זה נראה לי מוזר

נעם סלינגרה
מתכדרים, קרפטים ובואות
תלוי...,איפה המסתור?בצד "החם" או בצד "הקר"?
וסתם שאלה : לקקי שלה יש ריח חריף?
קודם כל- אני מקווה שהמסתור עבר חיטוי טוב.
שנית- תן לה זמן להתאקלם, אל תזיז אותה אל תפתח את הטרריום לפחות שבוע.
זה שהיא לא נכנסת למסתור זה לא מדאיג בינתיים, כל עוד היא נמצאת במקום חמים.

בקשר לעיצוב- הכנת רקע מסוג זה לוקח זמן, צריך לתת לחומרים להתייבש וזה יכול לקחת כמה ימים.
לדעתי כרגע לא כדאי לך לעשות את זה ובכללי זה קצת מיותר אם יש לה כל כך הרבה דברים לטיפוס, אבל זו רק דעתי.
משפחת החיות שלי:
3 חתולים
2 צ'ינצ'ילות
תוכי קוקטיילית
2 כרכני תירס
פיתון מתכדר
הוגנווז
Snakerקודם כל- אני מקווה שהמסתור עבר חיטוי טוב.
שנית- תן לה זמן להתאקלם, אל תזיז אותה אל תפתח את הטרריום לפחות שבוע.
זה שהיא לא נכנסת למסתור זה לא מדאיג בינתיים, כל עוד היא נמצאת במקום חמים.

בקשר לעיצוב- הכנת רקע מסוג זה לוקח זמן, צריך לתת לחומרים להתייבש וזה יכול לקחת כמה ימים.
לדעתי כרגע לא כדאי לך לעשות את זה ובכללי זה קצת מיותר אם יש לה כל כך הרבה דברים לטיפוס, אבל זו רק דעתי.
כן,אבל אפשר לתת לה להתאקלם לטרימיום שבוע,ואז לשים אותה בכלי זמני בזמן שאתה מכין לה רקע,כמובן זה אם אתה רוצה לעשות לה רקע,כמו שאמרתי,עניין של טעם...
עזבו רקע אין לי כסף וכוח להשקיע בזה ותכלס הטרריומים באזור די חשוך בחדר ואני לא אראה את זה בכל מקרה חח (יש אור כשצריך אל תדאגו)

נעם סלינגרה
מתכדרים, קרפטים ובואות
עזוב תכין רקע רק לטרריום היעודי שלה,
וכן לעביר חיטוי למסתור,
עוד שאלה איך העץ תפוס על הקיר?