בקיעה של איגואנה קרנפית

כנראה הבקיעה הראשונה בארץ של איגואנה קרנפית בפרט ואיגואנות בכלל.

הבקיעה התרחשה ב29.11 אחרי הדגרה של שלושה חודשים. רק שתי ביצים פוריות היו ולמרבה הצער רק אחת בקעה בהצלחה, הפרט השני התחיל לבקוע (עשה חתך בביצה) אבל מת לאחר מכן. לאחר שהוצא מהביצה היה אפשר לראות שלא סיים את שק החלמון. נקווה לעוד הטלות מהחבר'ה האלו.
ההדגרה הייתה סטנדרטית, מצע פרלייט לח בתוך קופסא אטומה שנפתחה פעם בשבוע לאיוורור. הקופסא הונחה בתוך אינקובטור שכוון ל30.8 מעלות.

מצורפות תמונות גם של לטאות אחרות שבקעו העונה (2011).

תמונות 1-3: איגואנה קרנפית

תמונות 4-5: שממית פס לבן (ויטטוס)

תמונה 6: אנולה קובנית

תמונה 7: בזיליסק חום
6.jpg5.jpg4.jpg3.jpg2.jpg1.jpgresized_0.jpg
אחלה תמונות! האיגואנות האלה זה אחד הסוגים שיש בגלאפאגוס?

נעם סלינגרה
מתכדרים, קרפטים ובואות
הייתי השבוע וראיתי אותה, איזה קטנה ויפה!
נקווה שאלו היו בעיות של הטלה ראשונה ומפה הכל ילך יותר חלק..
מזל טוב.
איזה כיף לשמוע. המון המון מזל טוב :D

שאפו ענק לשמעון ואבי ולכל הצוות על ההישגים המרשימים בשנתיים האחרונות. כן ירבו 😎
באיזה משקל בקעה האיגואנה? היא נראית ענקית בשביל משהו שבקע לפני כמה דקות. מרשים מאוד.
אפשר לראות תמונה של ביצה עם משהו שישמש קנה מידה? תודה
בקיעות מרשימות בהחלט ומעל הכל כמובן האיגואנה הקרנפית. אני מקווה שבעונה הקרובה נראה עוד הרבה תמונות מהסוג הזה אצלכם :)
הפייסבוק שלי:
https://www.facebook.com/profile.php?id=100001560175701

דף הפייסבוק של העמותה הישראלית לזוחלים, עשו לייק והשארו מעודכנים :)

http://www.facebook.com/israelreptiles
מזל טוב! עוד היישג מבית החיות!

יומני גידול ומעקב לבעלי חיים! כל המידע על החיות שלכם ביומן דיגיטלי השומר תיעוד גידול ומציגי גם סטטיסטיקות לאורך זמן, ניתן להוסיף מטפלים, להצמיד ספקי מזון, את הטרינרים של חיה שלכם, להוציא למכירה או למסירה בלוח סנייקס! ואפילו להעביר את היומן בעלות לבעלים החדש כדי שיוכל להנות מהמידע ההיסטורי ולהמשיך לעדכן!

תיאור Alt חסר

לוח חיות מחמד סנייקס! הלוח המקצועי ביותר לתחום החיות האקזוטיות ועוד...
מחפשים מזון לחיות אקזוטיות? כנסו ל-לוח לאיתור מזון לחיות אקזוטיות היחיד מסוגו בישראל!

מחפשים וטרינר? כנסו ל-לוח הוטרינרים שבאתר סנייקס!
הצטרפו גם לקבוצה של הקהילה שלנו בפייסבוק
😁 בקהילה למעלה מ- 17,000 מגדלים קבועים מרחבי הארץ!

תודה לכולם על המחמאות,

chizo- לא, אלו לא האיגואנות מהגלאפגוס. אלו מגיעות מהאיטי והאיים הקריביים.

לגבי משקל, היא לא נשקלה אבל אפשר לראות קנה מידה- הקופסא שהיא בוקעת בה היא הקופסא הסטנדרטית שמשתמשים בה הרבה פעמים לבקיעות של נחשים, אם אני לא טועה מקטלגים אותה בחנויות כקופסא של 1 ק"ג.
האיגואנה באמת גדולה מאוד יחסית ללטאה שרק בקעה.
תנאים סטנדרטיים, כלוב שמש חיצוני, סלט כל יום, ענפים, מסתור וכו'. הכלוב נמצא במקום יחסית פתוח וקר בחורף אז יכול להיות שזה נתן אפקט טוב לרבייה בקיץ שאחריו.
תראה אני לא רוצה להגיד לך סתם, אין לי יותר מדי ניסיון עם ריבוי איגואנות ובאופן כללי הנושא הזה לא ברור. נסה ליצור קשר עם מגדלים של חוות ריבוי מחו"ל, זה יהיה הכי חכם.