וידאו קצר של ראשני Dendrobates Leucomelas בביצים שלהם..

עמוד 1 מתוך 2
יפה! בחירה טובה של טראק לסרטון!
תודה על השיתוף
ו-HD תמיד טוב!

יומני גידול ומעקב לבעלי חיים! כל המידע על החיות שלכם ביומן דיגיטלי השומר תיעוד גידול ומציגי גם סטטיסטיקות לאורך זמן, ניתן להוסיף מטפלים, להצמיד ספקי מזון, את הטרינרים של חיה שלכם, להוציא למכירה או למסירה בלוח סנייקס! ואפילו להעביר את היומן בעלות לבעלים החדש כדי שיוכל להנות מהמידע ההיסטורי ולהמשיך לעדכן!

תיאור Alt חסר

לוח חיות מחמד סנייקס! הלוח המקצועי ביותר לתחום החיות האקזוטיות ועוד...
מחפשים מזון לחיות אקזוטיות? כנסו ל-לוח לאיתור מזון לחיות אקזוטיות היחיד מסוגו בישראל!

מחפשים וטרינר? כנסו ל-לוח הוטרינרים שבאתר סנייקס!
הצטרפו גם לקבוצה של הקהילה שלנו בפייסבוק
😁 בקהילה למעלה מ- 17,000 מגדלים קבועים מרחבי הארץ!

תודה בן,

הנה ביצים של Azureus אפשר לראות אילו מהן פוריות ואילו לא..מקווה שיחזיקו :?

אני לא מצליח להבין אילו מהן הפוריות ? אפשר קצת הכוונה
ניתחתי מהתמונה שישנם שלושה מאפיינים
1) עיגולים שחורים מלאים עם לבן מלא מסביב
2) עיגולים שחורים עם עיטור שחור מסביב
3) ועיגולים שחורים עם עיגול לבן באמצע

יומני גידול ומעקב לבעלי חיים! כל המידע על החיות שלכם ביומן דיגיטלי השומר תיעוד גידול ומציגי גם סטטיסטיקות לאורך זמן, ניתן להוסיף מטפלים, להצמיד ספקי מזון, את הטרינרים של חיה שלכם, להוציא למכירה או למסירה בלוח סנייקס! ואפילו להעביר את היומן בעלות לבעלים החדש כדי שיוכל להנות מהמידע ההיסטורי ולהמשיך לעדכן!

תיאור Alt חסר

מחפשים מזון לחיות אקזוטיות? כנסו ל-לוח לאיתור מזון לחיות אקזוטיות היחיד מסוגו בישראל!

בתמונה שהעלה אלמוג כל הביצים פוריות כמו שאלמוג ציין, הם גם מפותחות יותר ואפשר לראות שם את תחילת היווצרות הראשן (הקו באמצע הביצה) ומתחתיו שק החלבון.
בתמונה שלי יש 3 ביצים פוריות, שניים במרכז התמונה ואחת צמודה לגבול העליון.
הביצים למעשה הם העיגולים השחורים, העיגולים הלבנים, הם למעשה לא לבנים, הם שקופים, זהו הג'ל שבתוכו נמצאת כל ביצה, הלבן שאתם רואים הוא למעשה הרקע מתחת לצלוחית.
התמיסה הכחולה שבהם יושבות הביצים היא תמיסה של מים (אוסמוזה) ומתילן בלו. עם זוג האזוראוסים הספציפי הזה יש לי בעיה של אחוזי פוריות נמוכים, אני לא חושב שהבעיה היא אצלם אלא בויוריום שלהם שהתפתחה בו סוג של פטריית עלים על הצמחיה (נכנסה עם אחד הצמחים), ואני חושד שהבעיה היא שהיא פוגעת גם בביצים.
המתילן בלו שם כדי למנוע או לעכב התפתחות של פטריות או עובש. ישנם הרבה חובבים בעולם שמשתמשים בשיטה הזו באופן קבוע. אני בדר"כ לא משתמש בה אלא במקרים כאלה.
ביצים לא פוריות, אחרי יומיים שלושה יתחילו להראות "מעוננות", כלומר הביצה עצמה תראה עם כתמים לבנים כמו שאפשר לראות בתמונה (השתיים מימין לשתיים הפוריות ואחת למטה). חשוב להפריד ואפילו להוציא ביצים שמתחילות להראות סימנים לא טובים כי הם יכולות להדביק ביצים אחרות. לכן הם רחוקות אחת מהשניה. במקור צבר הביצים הוא גוש אחד.
בטבע, מה שעושות הצפרדעים הוא שהן משתינות על הביצים מדי פעם. החומציות של השתן היא שמונעת התפתחות של פטריות או עובשים על הביצים.

הנה תמונה שבה אפשר לראות היטב את הג'ל שבתוכו מתפתח הראשן..

אלמוג, טוב לראות שאתה כאן.. :wink:
כל פעם שאני יוצא הבייתה (שבוע-שבועיים) אני בודק מה חדש - גם פה, גם בפורומים אחרים וגם בערוץ שלך ביוטיוב :)

באפריל צפה לחזרה לפעילותי בתחום!
אני אשמח, חבר'ה כמוך זה בדיוק מה שהתחום הזה צריך..
כרגע החדר גידול קצת מבולגן, יש לי כמה פרוייקטים לסיים שם, אבל אשתדל להעלות לטיוב סרטון כללי עדכני בזמן הקרוב..
הנה תמונה עדכנית נכון לאתמול,

אני אעדכן כאן את ההתפתחות שלהם מדי פעם..
אוקיי תודה על השיתוף, ברשותך כמה שאלות
אז הבנתי שהיו 3 פוריות
ועכשיו רק שניים התפתחו לראשנים.
של איזה צפרדע הם ?
כמה ביצים בדרך כלל יש בהטלה
ומה סטטיסטיקת ההתפתחות מכל ההטלה?

תיאור Alt חסר

הצפרדע היא Dendrobates Leucomela כמו שאסי כתב בכותרת, Bumble bee dart frog ב"סלנג".

מקבצי ביצים של הצפרדע הזו הם 4-8, אבל יש זוגות שמטילים ומפרים אפילו כל שבועיים.

תיאורטית אין סיבה שביצה מופרית לא תתפתח לצפרדע בוגרת. המגבלות הן העובדה שהביצים מאוד מאוד רגישות וקשה לנטר את הסביבה בדיוק מושלם.
נראה לי שבילבלתי אתכם קצת..
הסרטון של הראשנים בתחילת השרשור הם של D.Leucomelas, הראשנים האלו מזמן במים והגיעו כבר לגודל המקסימאלי שלהם, אני אנסה לצלם לכם אותם בימים הקרובים.
שני הראשנים בתמונה הם של D.Azureus:

בן צודק. בתחילה היו שלושה ביצים שהיו או נראו פוריות, למעשה שתיים מהם התפתחו ואמורות עוד יום יומיים לבקוע.
לגבי כמה ביצים יש בצבר בממוצע, זה משתנה בין מין למין, החל מ 1-3 ביצים במינים מסויימים ועד 20 ויותר במינים אחרים. ישנם מינים שהראשנים שלהם הם מה שנקרא "Egg feeders" כלומר הראשנים שלהם לא יאכלו שום מזון מלבד ביצים לא מופרות של האמא שלהם. אילו מן הסתם המינים הקשים ביותר לריבוי והיקרים ביותר לרכישה, אלו גם המינים שכמות הביצים להטלה היא 1 עד 3 ביצים להטלה.

לגבי סטטיסטיקה, אי אפשר לומר. העניין הוא שאחוזי הפוריות תלויים קודם כל במיומנות של הזוג. ההפריה של הזכר נעשית אחרי שהביצים הוטלו ומהטלה להטלה הם עושים את העבודה טוב יותר. בדר"כ הטלות ראשונות של זוגות צעירים ברובן, אינן פוריות לחלוטין או פוריות חלקית ועם הזמן רואים את העלייה באחוזי הפוריות.
מעבר לכל אילו יכול ראשן בכל שלב של ההתפתחות בביצה "ליפול"..(הפלה טבעית אם תרצה :)) או מסיבות זיהומיות חיצוניות של עובש/פטריות וכו'.
ישנם חובבים שככלל מחברים תמיד זוג שמורכב מזכר בוגר ונקבה צעירה או להיפך על מנת לשפר את סיכויי ההצלחה.
שלב המעבר.

בשלב הזה הראשנים עוברים מטמורפוזה קיצונית שבה מערכת הנשימה הופכת ממערכת זימים למערכת נשימה ריאתית. גם מערכת העיכול משתנה וכמובן המבנה הכללי של הראשן שצריך בזמן קצר (הכוונה לשלב המעבר) לפתח גפיים, ולמעשה לשנות את כל מבנה הגוף שלו. מטבע הדברים השלב הזה הוא שלב רגיש מאוד אצל הראשנים הן מכך שהם לא מסוגלים לאכול בשלב הזה והן מכך שהם מאבדים את היכולת להתנייע בקלות.
בשלב המטמורפוזה, היות והם אינם מסוגלים לאכול, הם מעכלים את הזנב שלהם ואפשר לראות איך הוא מתקצר מדי יום.
מיכל המעבר חייב להיות כזה שמאפשר לצפרדעונים להגיח מהמים בקלות, היות והם עוברים לנשימה ריאתית, הם בסכנת טביעה.

YouTube Video Thumbnail