כרכן טקסס - האופי משתנה עם הגיל?

יש לי כרכן טקסס בן חודשיים וחצי פחות או יותר
בהתחלה הוא היה עצבני לגמרי, כל פעם שהרמתי אותו הוא נשך בלי הפסקה, לאט לאט אני מרגיל אותו לידיים ועכשיו הוא כמעט לא נושך, אבל רואים שהוא עצבני, כלומר הוא נכנס לצורת S כזאת ומסתכל על כל תנועה קטנה ביד, הוא זוחל נורא מהר ופחד לכיוון הטרריום כשאני מרים אותו, אבל הוא נושך פחות.
שמעתי שעם הרבה סוגים של נחשים הצעירים עצבניים יותר מהבוגרים - האם זה ככה גם אצל כרכני טקסס? כלומר הוא יהיה יותר רגוע בעתיד?

נעם סלינגרה
מתכדרים, קרפטים ובואות
אם תרגיל עכשיו הוא לא ינשך כשיגדל אבל ככל שהוא גדל הפחד לנשוך קטן וגם הנחשה שלי מתקווצת ל s אבל היא לא נושכת וכדי שתתרחק כמה מטרים מהטרריום ואז הוא יפסיק
כשהוא צעיר הוא ממש פוחד בגלל שיד ענקית מחזיקה אותו שמחוברת לגוף עוד יותר ענקי
ברור שאפשר להרגיל אותו לידיים, הוא כבר די רגיל ולא נושך, אני שואל על ההתנהגות השונה (הS והזחילה המהירה)

נעם סלינגרה
מתכדרים, קרפטים ובואות
האס והזחילה זה כי הוא עדיין לחוץ תחשוב שענק היה מחזיק אותך ומלטף אותך זה די מפחיד.
כשהוא יגדל זה יסתדר לו
חח לא מלטף אל תגזים אבל אני מבין אותך

נעם סלינגרה
מתכדרים, קרפטים ובואות
הצורה של הS נובעת מקיווץ שרירים של הנחש.זה אומר שהוא מפחד (סטרס קטן שעובר די מהר),הזחילה המהירה אומרת בדיוק אותו הדבר וכמו שגל אמר:זה בגלל שיד ענקית (שמחוברת לגוף גדול עוד יותר)מתקרבת אליו.
מה שאני כותבת למדתי מהניסיון שלי עם כרכני תירס ולכן לא כדי להיתבסס על דעתי,אלא על דעתו של מישהו מקצועי.
בטבע, נחשים נמצאים בנקודה הפגיעה ביותר שלהם כשהם צעירים- ולכן, יצר ההתגוננות מוטבע בהם חזק.
כרכני טקסס נוטים להתגוננות יתר, אם משווים אותם לכרכני תירס.
-ברוב- המקרים, עם הגודל בא הביטחון, אבל אין הבטחות, וכרכני טקסס בהחלט מועדים לפורענות אם לא עובדים איתם.
למרות האמור, אני רכשתי כרכן טקסס כנחש שני לפני 4-5 שנים בערך. הוא היה בן חצי שנה וקריזיונר לא קטן.
אחרי כמה חודשים... אני בטחתי בו יותר מבכרכן תירס. היום הוא אצל אילן אבקסיס, בגודל מרשים של כ1.5 מ', והוא מסוכן בערך כמו נעל בית. אז עם עבודה, בהחלט אפשר לראות שינוי... זה פשוט לא נכון להבטיח שום דבר כי לכול נחש אישיות משלו.

האם זה אפשרי? בהחלט.
תודה על התשובה המפורטת
כרגע הוא כבר לא נושך כי הראיתי לו שזה לא מזיז לי, אבל במקום לנשוך הוא בורח (זוחל ממש במהירות) מהיד שלי לכיוון הטרריום, אז ממה שאתה אומר פה זה משהו שבטוח יעבור

נעם סלינגרה
מתכדרים, קרפטים ובואות