הבואה לא אוכלת

נקבה בת כשנה , באורך כ90 ס"מ.
הטמפ' בטרריום(60 סמ") כ28 מעלות.
היא הקיאה לפני חודש עכבר ומאז היא לא אוכלת.
היא רזה ועדיין מאוד פעילה בטרריום , מאוד דומה למקרה של הפיתון היא עולה הרבה למעלה של הטרריום,
ולפעמים נופלת, אין סימן לנפל, ומתנהגת כרגיל.
מישהו יודע מה כדי לעשות כדי לגרום לה לאכול.
ניסיתי לתת לה עכבר חי , עכבר מופשר-והשארתי בלילה , גור ארנבון מופשר-והשארתי בלילה.
ניסיתי לטלטל את המזון מול ענייה , וזה לא מעניין אותה , בדרך כלל היא ישר חוטף את המזון.
יכול להיות שאני צריך לקחת אותה לוטרינר ?
תודה לעונים.
היא לא מפהקת , ואין סימן לקרדיות , וגם היא לא נופל כ"כ הרבה אבל היא עולה למכסה הרבה בלילה.
אני הייתי לוקח לוטרינר.
סירוב אכילה אצל בואות צעירות זה לא נפוץ וזה שזה בא אחרי הקאה צריך להדליק איזו נורה אדומה.
הפייסבוק שלי:
https://www.facebook.com/profile.php?id=100001560175701

דף הפייסבוק של העמותה הישראלית לזוחלים, עשו לייק והשארו מעודכנים :)

http://www.facebook.com/israelreptiles
1- יש איזשהו סימן שמצביע על התקרבות לנשל?
2- האם מדובר בבואה קולומביאנית? או תפוצה קטנה יותר במקרה?
3- איך ואיפה נמדדת הטמפרטורה בטרריום?
1)אני חושב שכן, אבל היא רזתה וכבר כחודש היא לא מוכנה לאכול.
2)BCI ואולי יש בה קצת דם הוג איילנד.
3)הטמפ' נמדדת עם חיישן דיגטלי שיושב עם רצפת הטרריום.
אתם מכירים וטרינר שיודע לטפל בזוחלים במרכז ? אני ממודיעין.
1. לדעתי זו הסיבה העיקרית כאן.

2. או'קיי, לא, זה לא אמור להשפיע על התיאבון. אני מכיר בואות שאינן אוכלות באותה ההתלהבות כמו שאנחנו רגילים, אך אם עד היום אכלה בהתלהבות והפסיקה בדרמטיות, יש כנראה סיבה.

3. אם רצפת הטרריום מחוממת ל28, סביר להניח שהסביבה קרה יותר- זה גם יכול להשפיע. ממליץ לחמם את רצפת הטרריום לאיזור ה30 מעלות.

4. יש את ד"ר עמיר מאורר בחולון.

היו לי לא מעט מקרים בהם בייבי ומתבגרים פתחו בצום קצר, גם במקרה של הוג איילנד קרוס אותם אני מכיר היטב. אני באופן אישי לא רואה עדיין סיבה לפנות לוטרינר במידה והבואה נוהגת כרגיל ללא סימנים אחרים שעלולים להדאיג(ממליץ תמיד לשים לב לעד כמה מהר הבואה מגיבה בהוצאת לשון- הבחנתי בכמה וכמה מועדים שאי הוצאת לשון, למרות התנהגות תקינה, היא סממן שדורש התייחסות).
הנשל, אני חושב, הוא הסיבה העיקרית.

אם אתה פחות בטוח ביכולת שלך לתפוס משהו בזמן עם זאת, אז לך על בטוח וגש לוטרינר בעל ניסיון טיפול בזוחלים.

בהצלחה.
ככה , הצלחתי לראות עלייה קרדיות היום, שמתי אותה בטרריום קטן עם מים פושרים, ניקיתי את הטרריום וכל הכלים במים רותחים , יש עוד משהו לעשות ? האם קרדיות יכולות לגרום לאי אכילה , ולהסתובב עם אף למעלה ?
להסתובב עם האף למעלה? כול הזמן? או ניסיון להשתפשף על הצדדים של הטרריום?
אם יש קרדיות, אז כן, יכול להיות שהיא "תטפס" על הזכוכית הרבה, אבל זה לא גורם לשינויים מוטוריים שהנחשה ממש זוחלת עם האף למעלה- זה יכול להיות תסמין למשהו אחר(שדורש אבחון מיידי).

תתחיל בקרדיות- קח שפריצר(נקי, שקנית ריק בחנות לכלי בית או גינון), מלא במים ושים פקק אקונומיקה. תנער ותרסס את כול הטרריום. תן לו להתייבש ותנגב היטב.

את הנחשה תעביר אמבט במים חמימים-פושרים עם פולידין. שים אותה בלי אחר נקי, עם כלי מים ונייר סופג. לא צריך שום דבר חוץ מזה.

את כלי המים מהטרריום תנקה תחת מים זורמים וכנ"ל את שאר הדברים.

במקביל, גש לוטרינר.
רציתי להגיד לכם תודה רבה , העלתי את הטמפ' ל30 נפטרתי מהקרדיות ואחרי שהיא השילה היא טרפה את המזון .
תודה רבה :)