טריטוני בטן אש

בהמשך לשאלתו של בנזוגי "שחף" התחדשנו היום בטרריום מדהים (30*30*45) עם טריטונים חמודים :wink:
בהצלחה!
004.JPG005.JPG011.JPG
תתחדשו!
נראה טוב
תודה על השיתוף 😁

יומני גידול ומעקב לבעלי חיים! כל המידע על החיות שלכם ביומן דיגיטלי השומר תיעוד גידול ומציגי גם סטטיסטיקות לאורך זמן, ניתן להוסיף מטפלים, להצמיד ספקי מזון, את הטרינרים של חיה שלכם, להוציא למכירה או למסירה בלוח סנייקס! ואפילו להעביר את היומן בעלות לבעלים החדש כדי שיוכל להנות מהמידע ההיסטורי ולהמשיך לעדכן!

תיאור Alt חסר

לוח חיות מחמד סנייקס! הלוח המקצועי ביותר לתחום החיות האקזוטיות ועוד...
מחפשים מזון לחיות אקזוטיות? כנסו ל-לוח לאיתור מזון לחיות אקזוטיות היחיד מסוגו בישראל!

מחפשים וטרינר? כנסו ל-לוח הוטרינרים שבאתר סנייקס!
הצטרפו גם לקבוצה של הקהילה שלנו בפייסבוק
😁 בקהילה למעלה מ- 17,000 מגדלים קבועים מרחבי הארץ!

טריטוני בטן אש הם דו חיים אקוואטים אשר זקוקים להרבהשטח שחיה ומים ולמעט שטח טיפוס עליו יוכלו מידי פעם לנוח, בדיוק ביחס הפוך לטרריום שהכנת להם.
אתר הבית של reptilez :
http://www.reptilez.co.il/index.asp
מאיפה קניתם אותם?
מאוהב בזוחלים,בחרקים ובדו-חיים
ואבא ל5 שממיות מנומרות ושממית יום וטריטון ספרדי וצפרדע רפואית
ושתי אילניות אדומות עין ועקרב ובירית גרטר וכוח סוואנה.
שטח השחייה גם הוא גגדול, ויש מתחת עוד מקום לשחייה, בנתיים לא נראה שהם בכלל נכנסים למים
כמו כן ברקע יש להם מפל זורם
אכן :) מ- מתחת לדלתות הכל מים כשמאחור (איפה שיושב הפילטר) יש ממש איזור גדול שניתן לשחות בו.
יש לך אולי הסבר למה הם לא זזים ממקומם? סטרס? כמה זמן לוקח להם להתאקלם? והאם מאותה סיבה הם לא נכנסים למים עדיין? הם גם לא אכלו (אצלינו מאתמול)
רק מאתמול זה ממש מעט זמן, הם עדיין בסטרס ואין סיכוי שיאכלו.

מצד שני, כשבעלי החיים האלה בסטרס או מפחדים הם רצים למקום שבו הם הכי מהירים ובטוחים...במים ולכן זה מפתיע שהם לא נכנסים למים.

איך טיפלת במים? יש מנטרל כלור ומתכות קלות? בקטריות? קונדישנר?

המים צריכים להיות ברמה ובאיכות של מי אקוריום.
אתר הבית של reptilez :
את הטרריום הבאנו כמו שהוא מתצוגה בחנות, כולל המים, ככה שאני מאמינה שהכל מטופל.
במידה ונחליף את המים, מה צריך להיות שם? הדבר היחיד שיש לי זה בקבוק נוזלי שאמרו לי שהוא מספיק, קניתי את זה למים של הדג קרב שלי, תודה על התשובות
נתחיל מזה שלא מדובר בדגים (שגם הם וגם המזון שלהם מזהם את המים) ולכן החלפות מים אינן צריכות להיות תכופות, בטח אם יש לך פילטר טוב.

אצלי אני מנקה את הפילטר פעם בחודשיים ואת המים לא זכור לי מתי החלפתי אבל הם בטח בני שנה.

כאשר מחליפים מים לא מחליפים לעולם יותר מאשר שליש מכלל תכולת המים.

לאחר ההחלפה יש לנטרל את הכלור והמתכות שבמים בעזרת בקבוקון ייעודי (עדיף לקנות משהוא איכותי כמו סטרס קאוט או סייקל( ורק אז להוסיף אותם לטרריום, לאחר ההוספה יש להוסיף גם בקטריות.

אני מאוד אוהב את התוצאות שאני מקבל מהחומרים שבתמונה אבל יש עוד כמה חברות מצוינות (כמו SEACHEM).

קיט התחלתי שכזה (כמו בתמונה) יחזיק המון זמן בטרריום קטן שכזה ויעלה בכל חנות חיות כ 29-35 ש"ח.
APH84A-1.jpg
אתר הבית של reptilez :
ואו יפה מאוד אני מגדל טריטון בטן אש אבל אחד במזל גם היה לי כי הם מגעים לישראל פעם בכמה שנים עשית להם משהוא ממש יפה
איפו קניתם את הטריטונים?
:)
והטרריום מדהים!
ברוכים הבאים לעולם שלי..
T^T