יבשתנים

שלווםם קניתי היום 3 דגים חדשים אם אפשר לקרוא לזה ככה :)
יש לי 3 יבשתנים אטלנטים חיים אצלי בטרריום חצי מים וחצי יבשה צמחי אקזוטרה פילטר וכמה אבנים לקישוט
בקרוב תמונות :)
נשמע שעשית תסביבה שלהם יפה במיוחד.
מצפה לתמונות! 😎
gandalf
יצא חמוד ביותר כנראה תמונות מחר מחכה למצלמה.
שאלה אם אתה מבין בקשר לייבשתנים
הם יכולים לישון בחושך או שהם צריכים אור 24\7?
אצלי יש זכר ענקי כבר קרוב לשלוש שנים. הם שרדו לי לאורך זמן רק כשהתחלתי לספק מים מתוקים+ יבשה+ מים מליחים (הרבה פחות מלוחים ממי ים, אבל יותר מלוחים ממי ברז..) ע"מ לחקות את מחזורי הגאות והשפל בשפכי הנהרות בהם הם חיים (הם עוברים לבד..). רוב הזמן הוא במליחים או ביבשה, אבל מידי פעם נותן גיחה למתוקים..
אסף מורןאצלי יש זכר ענקי כבר קרוב לשלוש שנים. הם שרדו לי לאורך זמן רק כשהתחלתי לספק מים מתוקים+ יבשה+ מים מליחים (הרבה פחות מלוחים ממי ים, אבל יותר מלוחים ממי ברז..) ע"מ לחקות את מחזורי הגאות והשפל בשפכי הנהרות בהם הם חיים (הם עוברים לבד..). רוב הזמן הוא במליחים או ביבשה, אבל מידי פעם נותן גיחה למתוקים..
אסף יש מצב אתה מעלה תמונות של כל הסיפור הזה? :)
gandalf
בוודאי!
אני לא בבית הסופ"ש הזה (חברים יבואו לטפל בחיות..), אז בינתיים נסתפק בתמונות טיפה ישנות שמצאתי על המחשב.
טיפה יותר קשה לצלם שם בגלל שמדובר באקווריום פנורמי (70/80 ס"מ, אני לא זוכר בדיוק..)..
בכל מקרה אפשר לראות שם את המתוקים משמאל (הצד הרדוד) והמליחים מימין. בשני גופי המים צפות חתיכות שעם טיבעי. הוא רוב היום על השעם במליחים, מעל המים. השעם שם מעל שנה ללא סימנים של ריקבון או ליכלוך של המים. מאז התמונה הזו הוספו בעיקר ענפים עבים נוספים.
חשוב לציין כאן שמניסיוני מגיבים רע להחלפות תחופות מידי של המים. כשאני מנקה יסודי את אחד מגופי המים (משתדל כמה שפחות- רק כשכבר ממש מוכרח) הוא עובר לשני ליום יומיים לפחות. לכן אני מקפיד לא לנקות את שניהם באותו הזמן..
2011-05-20 03.39.37.jpg2011-05-20 03.38.44.jpg2011-05-20 03.38.56.jpg
אפשר גם להוסיף שהם טריטוריאליים בטירוף, וצריך אקווריום ענקי ע"מ לאכלס בהצלחה לאורך זמן יותר מפרט אחד.
הריבוי שלהם מעניין בטירוף ושווה לקרוא עליו (מנהרה בצורת J בעומק מטר, מסונכרן עם מחזורי הירח ככה שהמים לא מציפים את הביצים עד שהן צריכות לבקוע..). לא משהו שאפשר לעשות בבית, אבל עדיין מעניין..

אגב, אני אשמח לשמוע איפה רכשת אותם.
היו ברשותי עד היום 3 פריטים 2 מהם נ מסרו לחבר כמתנה שד"א מאוד התלהב השארתי אצלי אחד.
בטרריום 30X30X30 בעקרון הטרריום כולו מים,פילטר אבנים מיוחדות,חלוקים,צמחי אקזוטרה ומסתורים..
כרגע משתמש בלהאכיל אותם באוכל יבש לדגים ביום ראשון הולך לרכוש צרצרים ותולעי דם קטנות
לראות ייבשתן אוכל צרצר זה אחד המראות היותר מיוחדים ונדירים שקיימים לגובה שהוא קופץ על מנת לתפוס את טרפו.
בקרוב מאוד תמונות : ]
היבשתן בתמונה נראה שונה מהרגילים.
אולי בגלל שהוא גדול בצורה בלתי רגילה אני לא באמת יודע.
אסף למה אתה לא מנסה להוסיף עוד פרט ולהרבות אותם ?

כל הבנייה שם של האקווריום וההכנה נראים מאוד מקצועים. ובעיקר אסתטי מאוד .
אהבתי . 😎
gandalf