גוף הטרריום והנחשה

שלום רציתי לדעת אם טרריום בגודל 30\24\19 אורך\גובה\רוחב מתאים לביביי בן שלושה חודשים?
בטרריום אין אבנים או ענפים ורציתי לדעת איך מחטים?
הנחשה לא נכנסת למסתור היא נמצאת יותר קרוב לאבן חימום?(אני יודע שאבן היא לא משהו נורמלי לחימום)
היא גם הפכה את המסתור והזיזה אותו מישהו יודע למה?
יש לי מודם חום שנידבק בקיר והוא מראה כל 26 ושש לא משנה אם החימום מוצמד למד חום או רחוק יכול ליהיות שבגלל שזה מודבק זה מודד כמה מעלות למטה?
הנחשה מתחפרת כל הזמן במצע(forest bark) והופכת את זה לכיאילו מסתור זה בסדר?
אני מנסה להרגיל את הנחשה בגיל שלושה חודשים זה בסדר?
הגודל נראה לי בסדר.
26 מעלות זה לא מספיק,צריך בין בערך 28 ל 30 מעלות.
אבן חימום זה לא כל כך טוב ובצדק שהמד טמפ ימדוד את הטמפ בקרקע ולא באוויר כי שם הנחש נמצא.
לגבי הטמפרטורה אני יודע אבל עכשיו הבנתי את הבעיה הנחשה מזיזה את האבן(לא יודע איך)
מה לגבי הדברים האחרים? וגם ראיתי שהנחשה יותר משלושים סנטימטר היא בערך 35 זה בסדר לגיל שלה
היא גם הופכת את המסתור לא יודע למה
היא לא ממש מזיזה את המסתור, הוא זז...
אומנם זה נשמע הסבר מצחיק אבל זה בדיוק העניין- כשהמסתור קל והנחש חזק ביחס אליו, התנועה של הנחש, שמבוססת על התקדמות גם ע"י דחיפה של מה שמאחוריו, דוחפת גם את המסתור. כלומר, הנחש זז והמסתור נדחף כתוצאה מזה. הוא לא "מתכוון" להזיז אותו.. פשוט צריך לעבור למסתור כבד יותר שגם יספק לו תחושת ביטחון טובה יותר. אופציה זולה וטובה (וגם נראית לא רע) היא שברי חרס. יש בד"כ במשתלות.. לשים לב לשייף קצוות חדים אם יש כאלו.
ואכן אבן היא לא אופציה טובה בחימום נחשים... רצוי שתעבור לחימום תחתי. ככה תוכל לספק חימום עדין מתחת למסתור. שם תהיה טמפ' טובה והיא תוכל לשבת ולעכל בשקט.. כשקר במסתור הנחשה יוצאת החוצה לאיזור חם יותר אבל השארות ארוכה מחוץ למסתור יכולה להביא סטרס ותנועה מוגזמת גם היא לא מאוד מומלצת אחרי ארוחות...
בינתיים תעביר את המסתור להיות צמוד לאבן.
המסתור צמוד לאבן אבל דאגתי לעוד פיתרון חתחתי למסתור עוד פתח שצמוד לאבן והנחתי את האבן במרחק של כמה סמ'
בודדים מהקיר אז האזור הזה צר וגבוה אז נראה לי שיש פחות בעיה אבל היא עדיין קיימת
מה לגבי הדברים האחרים
כל מה שכתבתי בהתחלה וגם כשאני מנקה את הטרריום ומחליף מצע(forest bark) אני צריך לשתוף את המצע קודם במים חמים?
אם הוא חדש באריזה מהחנות אז לא.. אין צורך- הוא כבר מגיע מעוקר (כלומר סטרילי אחרי טיפול).
פשוט שאני שותף אני רואה שיוצא נוזל חום
וגם יש לי עוד כמה שאלות:
בטרריום אין אבנים או ענפים ורציתי לדעת איך מחטים?
הנחשה מתחפרת כל הזמן במצע(forest bark) והופכת את זה לכיאילו מסתור זה בסדר?
אני מנסה להרגיל את הנחשה בגיל שלושה חודשים זה בסדר?
1. ע"י מים רותחים.
2. היא תעשה את זה פחות כשתשים לה מסתור מתאים. זה רמז לכך שהיא לא אוהבת את המסתור שלה..
3. זה בסדר גמור. לא להגזים, הם עדיין טיפה עדינים בגיל הזה, במיוחד בימים שלאחר הארוחות.
היא הפסיקה להתחפר אבל אולי אני אזמין מסתור מ-ebay וגם ציוד יותר איכותי
לגבי המצע אני רוצה לנקות את הטרריום אבל כמו שאמרתי כשאני שותף את המצע יוצע לכלוך והמים מקבלים צבע חום
מה לעשות להמשיך לשתוף או לשים ככה
אם הוא חדש באריזה מהחנות אז לא.. אין צורך לשטוף או לחטא- הוא כבר מגיע מעוקר.

בקיצור- אין לך מה להתרגש מהצבע שיוצא. ובטח אין לך מה לנסות להיפטר ממנו..
אם אתה מחטא במים רותחים אז אני ממש ממש ממש ממליץ לוודא קודם שמה שחיטאת התבייש לגמרי(!!!) מחוץ לטרריום ורק אז להכניס אותו
אני שמתי לנחש שלי עץ שחיטאתי במים ואחרי שבוע ראיתי שהעץ מלא בבקטריות בגלל הלחות (אז מהר הוצאתי ושמתי עץ אחר כמובן)

נעם סלינגרה
מתכדרים, קרפטים ובואות
אני יבשתי מול מנורה את המצע והוא לא העלה עובש אבל חפרתי במצע אחרי ששמתי בטרריום כדי להוציא אבק