כרכני תירס- מופע האולטרה ואלה המבוססים עליו

היי כולם,
רציתי להפנות את תשומת ליבכם לאתר של SMR(מגדל בין המובילים בעולם של כרכני תירס היום):
http://www.cornsnake.net/snakes-for-sale.html?page=shop.product_details&flypage=flypage.pbv.tpl&product_id=215&category_id=67

כאן, מסבירים כי גן האולטרא החל את דרכו מזיווג בין רטסנייק לכרכן תירס- משמע שכול האוטלרא, אולטראמל, גולדסט ושאר המופעים המבוססים על הגן הזה או זווגו עם חיות שנשאו את הגן הזה, הם בפועל הכלאות.

זה הפתיע אותי מאוד- אבל מסתבר שזה המקרה.

לא יודע אם זה ממש צריך להשפיע על פרויקטים של אנשים, אבל שווה לדעת.
תודה רבה אורן. יש לי זוג גולד- דאסט מוטלי (בנוסף למספר נקבות- באטר מוטלי+ אלבינו והייפו נשאיות לכרמל) והתלבטתי האם למכור זכר אלבינו הט. כרמל שברשותי. לאור מה שהם כותבים, ולמרות שעברו לפחות מס' הכלאות חזרה לתירס (במעבדה הם קוראים לזה back- cross), נראה כי רצוי להשאיר אותו, וכך לא לערבב את קווי הדם. נשאלת השאלה, כמה דורות זה "מספיק" ע"מ לקבוע שה"זיהום הגנטי" שולי וזניח. התשובה תלויה במשמעות שאנו מייחסים לחסרונות ההיבריד: מתוך ראייה נטו כמגדל הניסיון מלמד שכבר לאחר 3-4 דורות (בהנחה שלא המשכנו "לזהם" בנחשים מהתת- מין השני) רובם המכריע של הנחשים נראים ומתנהגים כמו תירסים לכל דבר ומקבלים חזרה את האחידות בצאצאים (כלומר- נעלם השוני הגדול בין הצאצאים המאפיין את זיווגי ההיבריד ומפריע מאוד בפרויקטים). 3-4 דורות זה מס' יחסית קטן- כנראה שהיה כבר מס' דורות כזה או גדול יותר בפרוייקטים שהביאו את הנחשים האלו. כלומר, שע"פ תפיסה זו- אין לנו בעייה עקרונית עם זה.
הגישה החלופית אומרת שחשוב לשמור על ניקיון גנטי לטובת פרוייקטים עתידיים לשימור חיות בר. אנחנו לא מתיימרים לדעת אילו גנים הם חשובים לטווח הארוך ולכן ע"פ הגיון זה יש לשמור על 100% ניקיון גנטי.. במקרה של כרכנים, אני חושב שהמחשבה הזו, נעימה ורומנטית ככל שתהיה, היא נאיבית ולא מציאותית. מה גם שבמקרה כזה תמיד ניתן לבצע בדיקות גנטיות..

הם מדברים שם על "מרקרים להיבריד", זה יכול לעזור. במיוחד אצלנו כשלא נדיר למצוא נחשים אטרקטיביים ללא רקע גנטי ידוע (את הבאטר מוטלי, שהגיעה מחו"ל, קניתי כגולד-דאסטית נוספת. רק בבית, בתאורה טובה, ראיתי את צבע האישונים והבאנתי במה מדובר..).
הרעיון של שימור הוא אומנם רומנטי, אך מאבד את אחיזתו במציאות ואינו תקף ברוב המקרים- ברגע שמכניסים מופעים למטריצה, הנחשים כה שונים מהאוכלוסיה הטבעית וכול כך לא מותאמים לסביבתם שהיכולת שלהם לחזור אל הטבע הם אפסיים(בייחוד נכון כשמדובר ביותר מגן יחיד).

גם הנורמאלים בשבי מאוד שונים מאלה שבטבע בגלל רבייה סלקטיבית.