בואה בייבי שלא אכלה מאז שנולדה

מדובר בפרט בן חודש וחצי בערך, היחידה מבין אחיה שלא אכלה עדיין.
מברירת מחדל, דחפתי לה עכברון .

יש עצות או הסבר לתופעה ?
מה הטמפרטורה בצד החם ומה בצד הקר ?

יומני גידול ומעקב לבעלי חיים! כל המידע על החיות שלכם ביומן דיגיטלי השומר תיעוד גידול ומציגי גם סטטיסטיקות לאורך זמן, ניתן להוסיף מטפלים, להצמיד ספקי מזון, את הטרינרים של חיה שלכם, להוציא למכירה או למסירה בלוח סנייקס! ואפילו להעביר את היומן בעלות לבעלים החדש כדי שיוכל להנות מהמידע ההיסטורי ולהמשיך לעדכן!

תיאור Alt חסר

לוח חיות מחמד סנייקס! הלוח המקצועי ביותר לתחום החיות האקזוטיות ועוד...
מחפשים מזון לחיות אקזוטיות? כנסו ל-לוח לאיתור מזון לחיות אקזוטיות היחיד מסוגו בישראל!

מחפשים וטרינר? כנסו ל-לוח הוטרינרים שבאתר סנייקס!
הצטרפו גם לקבוצה של הקהילה שלנו בפייסבוק
😁 בקהילה למעלה מ- 17,000 מגדלים קבועים מרחבי הארץ!

ראשית, לא צריך למהר לדחוף. חודש וחצי זה לא הרבה זמן.
תנסה להציע לה מגוון של מזונות. ולדת חולדה, עכברים בכל מיני גילאים, חי\קפוא ועוד. מה שאפשר תשאיר לה בלילה בטרריום. וכמובן להקפיד שהתנאים מתאימים.

אם היא מוחזקת לבד ובתנאים טובים, היא תתחיל מתישהו.
הפייסבוק שלי:
https://www.facebook.com/profile.php?id=100001560175701

דף הפייסבוק של העמותה הישראלית לזוחלים, עשו לייק והשארו מעודכנים :)

http://www.facebook.com/israelreptiles
כמו שבן הציע, הטמפ' יכולה להיות גורם די משמעותי.
נדרשת טמפ' של 28-30 מ' בצד החם לעיכול תקין ובהרבה מקרים כדי לעורר תאבון בריא.
הלעטה(דחיפה של מזון) אני חושב שהייתה טיפונת מיותרת בשלב הזה כי בואות מסתדרים לא רע בכלל על מצבורי החלמון שהם ספגו בימים שלאחר ההשרצה ולפעמים ההימנעות נובעת מחוסר תיאבון(לא -מאוד- נפוץ בבואות אבל קורה).

אסף הציע פחות או יותר את כול האופציות הרלוונטיות.

מכיוון שאני לא מחבב להאכיל במזון חי, מצאתי כי הפשרה של פרט מזון מתאים ולאחר מכן טבילת הראש בלבד למספר שניות במים רותחים מעוררת בהרבה מקרים תגובה נלהבת- ההבדל בטמפ' מצית תגובת אכילה טובה אצל בייבי בהרבה מקרים.

בהצלחה.
הטמפרטורה בצד החם היא באזור ה30, המד חום הוא אנלוגי כך שדיוקו בספק אך עם זאת מנסיוני הטמפרטורה מתאימה. דחיפת הולדה נעשתה בעקבות מימדיו המזעריים וחולשתו, נראה כאילו ימיו ספורים (עד כדי כך מצבו גרוע). הרעיון של טבילת ראש הולדה במים רותחים למספר שניות נשמע מעולה, אני אנסה זאת בהמשך השבוע אחרי שהוא יסיים לעכל את הולדה. מה אתם אומרים על אמבטיה טובה ?

תודה על התגובות !
ייתכן שהחולשה נובעת מהתייבשות גם.
תעלה תמונה כדי שנקבל פרופורציה, יכול להיות שצריך תמיכה רפואית.
הרגע גיליתי משהו מוזר בפי הטבעת שלו, יש מין שפיץ קטן שבולט החוצה (הבחנתי בזה לפני כשעה וזה עדיין שם). אני יעלה תמונות יותר מאוחר היום.
סביר להניח שאתה מדבר על הדורבנות, שני ציפורניים קטנות שנמצאות משני הצדדים של הביב- זה תקין.
המצב לא טוב, אבל ממש.
אני לא בטוח שהלעטה הייתה צעד מאוד נבון אבל ייתכן שהיה הכרחי. זה היה צריך להתבצע כשהנחש נראה פחות חלש מעכשיו... הבואה נולד רק לפני חודש וחצי והגיע לכזו רמת רזון? אתה בטוח?
השפיץ הזה האמת נראה מדאיג, אבל התמונה לא מפוקסת וקשה לקבוע מה מי מו. לכול הפחות להעלות תמונה מפוקסת, ורצוי להגיע למרפאה עם הבחור- עושה רושם שהוא סובל מהתייבשות גם.
אתה יכול לצלם תמונה ברורה יותר?
לדעתי, מדובר כאן בפרולאפס של איבר ההמיפנס במקרה הטוב או של המעי במקרה הפחות טוב, קצת קשה לראות מהתמונה. אם כי, זה נראה כאילו הרקמה במצב לא טוב.
אני הייתי שם את הנחש בכלי עם נייר סופג לח ומעביר אותו לבדיקת וטרינר בהקדם האפשרי.
אגב, הוא מאוד רזה בשביל נחש בן חודש וחצי, יש מצב שהוא גם מיובש.
הפייסבוק שלי:
https://www.facebook.com/profile.php?id=100001560175701

דף הפייסבוק של העמותה הישראלית לזוחלים, עשו לייק והשארו מעודכנים :)

http://www.facebook.com/israelreptiles
נראה לי קצת שפיצי מדי כדי להיות קריסת מעי\המיפינס(ולצערי ראיתי את שניהם).
בכול מקרה המוטיב החוזר פה הוא תמונה ברורה ורצוי התערבות וטרינרית.
תודה על התגובות, אני אנסה להעלות תמונה ברזולוציה טובה יותר בהמשך.
לגבי גילו הוא בין מספר חודשים אחדים, לא זכור לי תאריכו המדוייק, אני מעריך שבין חודשיים לשלוש.
לפני הוטרינר, מה אני יכול לעשות כרגע כדי להקל\לשפר את מצבו ?
חודשיים+-שלושה נראה כבר יותר תואם את המצב אליו הוא הגיע...
אם ההערכה של אסף נכונה ומדובר בקריסת המיפינס\מעי- זה כבר הגיע למצב של נמק... הבליטה הזו מוארכת, דקה ושפיצית... נדרשת כריתה וכמה שיותר מהר.
לי זה נראה כמו עצם לפי התמונה... אבל הכול כול כך מטושטש שקשה לקבוע.
זה בכול מקרה מצב שדורש וטרינר באופן בהול- ככול שעובר עוד זמן הסיכוי להוציא אותו מזה יורד.
בזו השנייה לשים בסביבה לחה(על מטלית לחה) ובטמפ' של 28-30 מ'.
אבל לגשת לוטרינר, באמת שכול דיחוי מוריד את הסיכוי שהוא יצא מזה.
ראיתי שעבר הרבה זמן אבל הבואה בסדר היא יצאה מזה מה איתה היא חיה