ביקור אצל אסף אפל

עמוד 1 מתוך 2
תמונות מדהימות:) הפיתון שאותו נער מחזיק זה פיתון דם במיקרה? מה האורך שלו? וכמה הוא שוקל?
אילן, תודה רבה על התמונות והשיתוף. אני מקווה שבפעם הבאה המצלמה תשתף יותר פעולה.

למי שלא זיהה את הכל, הנחשים הראשונים אלו בואות אמזון (4 פרטים שונים), אחריהם פיתון עצים ירוק, אחריו מתכדר פסטל כמה דקות לאחר בקיעה, אחריו זו פיתונת דם. אנוליס, לשאלתך, הגודל שלה כ2.1 מטר ואת המשקל אני מעריך ב25 ק"ג. אחריה יש זוג פיתוני דם אלבינו, בואה מוטלי זכר( כשהוא לא בנשל הוא הרבה יותר מרשים), מתכדרת מוהאב (כנ"ל), מתכדרת פינסטרייפ, מתכדרת נורמל ובקיעה של מתכדרים שעליה אפרט בימים הקרובים.
הפייסבוק שלי:
https://www.facebook.com/profile.php?id=100001560175701

דף הפייסבוק של העמותה הישראלית לזוחלים, עשו לייק והשארו מעודכנים :)

http://www.facebook.com/israelreptiles
תודה על התשובה המפורטת:) ועוד שתי שאלות :)איך האופי שלה? כי זה נראה נחש אגרסיבי
וזה בטוח לתת לנער כזה להחזיק לבד על הצאוור נחשה כזו?
שבת שלום
אסף כן המצלמה הזאת עשתה את שלה יש לה בעיה בפוקוס ובכמות האור
שהפלש נותן אני מודע לבעיה ומתעניין בקניה של מצלמה הרבה יותר איכותית

אלון לשאלתך, גם אני חשבתי כך אבל שפגשתי את הפרט הנ"ל לא האמנתי ממש
"ממושמעת" לאסף. אתה חושב שאם היה איזו שהוא סיכוי ולו הכי קטן שיקרה משהו
אסף היה מוציא אותה ונותן לנו להחזיק אותה כך.
אנוליסתודה על התשובה המפורטת:) ועוד שתי שאלות :)איך האופי שלה? כי זה נראה נחש אגרסיבי
וזה בטוח לתת לנער כזה להחזיק לבד על הצאוור נחשה כזו?
למרות המראה המאיים, האופי שלה מצויין. אני יודע שלפיתוני דם יש מוניטין של נחשים תוקפניים אבל זה לדעתי שאריות מהתקופה שמרביתם היו מגיעים מהטבע. לכל ששת פיתוני הדם שלי יש אופי מצויין ואף אחד מהם לא נושך.
הפייסבוק שלי:

אילןשבת שלום
אסף כן המצלמה הזאת עשתה את שלה יש לה בעיה בפוקוס ובכמות האור
שהפלש נותן אני מודע לבעיה ומתעניין בקניה של מצלמה הרבה יותר איכותית

אלון לשאלתך, גם אני חשבתי כך אבל שפגשתי את הפרט הנ"ל לא האמנתי ממש
"ממושמעת" לאסף. אתה חושב שאם היה איזו שהוא סיכוי ולו הכי קטן שיקרה משהו
אסף היה מוציא אותה ונותן לנו להחזיק אותה כך.
לא יודע אבל באמת נחש זה לא חיה צפויה, ויש הרבה בעלי חיים שהם לא צפויים .מה נגיד היה קורה עם הבן שלך פתאום היה חוטף ביס מנחשה כזו גדולה? זה בית חולים ,וטפרים ,והרבה דם. לא יודע מה איתך. אני אישית לא בעד לתת לילדים ,ולנערים להחזיק על הצוואר נחש כזה גדול. אני יכול לתת לך דוגמא, אני עובד כרגע כמה חודשים בפינת חי בקיבוץ מזרע .ויש שמה פיתונה בורמזית עם אופי ממש טוב, אבל משום מה אני היחידי שמצליח להוציא אותה ולהיתעסק איתה. והיא כרגע באורך של 4 וחצי מטר לפחות ,אבל שהבוס שלי רצה להוציא אותה הוא חטף ביס ביגלל זה. אני אומר שלא כדאי לנסות להציג ככה נחשים גדולים ,אבל כל עוד יש בן אדם מומחה כמו אסף אז אין ממש ממה לדאוג אבל שוב זה לא כלב. כעיקרון גם נחשים לא ממש מכירים אותך הם יכולים לזהות את הריח שלך שזה לא ריח של טרף. אבל קח לדוגמא טגו הוא ועוד איך יכול להיקשר בצורה מדהימה, גם כוחי סאוונה, ומים וביכלל כל משפחת הכוחים. וגם לך תדע עם אחרי כמה דקות פתאום לנחש נמאס להיות על הידיים ,והוא יתחיל להיות חסר שקט ,לאיים ,לנשוך, או לעשות צואה.
פשש איזה יופי
תודה על השיתוף

נראה לי שגם אני אקפוץ לבקר בהזדמנות

יומני גידול ומעקב לבעלי חיים! כל המידע על החיות שלכם ביומן דיגיטלי השומר תיעוד גידול ומציגי גם סטטיסטיקות לאורך זמן, ניתן להוסיף מטפלים, להצמיד ספקי מזון, את הטרינרים של חיה שלכם, להוציא למכירה או למסירה בלוח סנייקס! ואפילו להעביר את היומן בעלות לבעלים החדש כדי שיוכל להנות מהמידע ההיסטורי ולהמשיך לעדכן!

תיאור Alt חסר

לוח חיות מחמד סנייקס! הלוח המקצועי ביותר לתחום החיות האקזוטיות ועוד...
מחפשים מזון לחיות אקזוטיות? כנסו ל-לוח לאיתור מזון לחיות אקזוטיות היחיד מסוגו בישראל!

מחפשים וטרינר? כנסו ל-לוח הוטרינרים שבאתר סנייקס!
הצטרפו גם לקבוצה של הקהילה שלנו בפייסבוק
😁 בקהילה למעלה מ- 17,000 מגדלים קבועים מרחבי הארץ!

אנוליס
מה נגיד היה קורה עם הבן שלך פתאום היה חוטף ביס מנחשה כזו גדולה? זה בית חולים ,וטפרים ,והרבה דם. לא יודע מה איתך. אני אישית לא בעד לתת לילדים ,ולנערים להחזיק על הצוואר נחש כזה גדול. אני יכול לתת לך דוגמא, אני עובד כרגע כמה חודשים בפינת חי בקיבוץ מזרע .ויש שמה פיתונה בורמזית עם אופי ממש טוב, אבל משום מה אני היחידי שמצליח להוציא אותה ולהיתעסק איתה. והיא כרגע באורך של 4 וחצי מטר לפחות
אני חושב שהסיטואציה שבה אתה מוציא פיתונה בורמזית באורך 4 וחצי מטר היא הרבה יותר מסוכנת מהמקרה הזה שבו אילן ואני עומדים ליד הבחור. שלא לדבר על זה שאני מעריך שפיזית הוא בחור ממש לא חלש.

ואגב, אם היה שבריר של סיכוי שהנחשה הזו תנסה להתלפף מישהו על הצוואר, התמונה הזו לא היתה קיימת.
יש לי מספיק ניסיון ואני מכיר את הנחשים שלי מספיק טוב כדי לדעת מה אפשר ומה אי אפשר לעשות עם כל אחד מהם.
הסיטואציה שבה אתה מתעסק עם בורמזית באורך 4 וחצי מטר צריכה להטריד אותך הרבה יותר לדעתי.
הפייסבוק שלי:

אסף אפל
אנוליס
מה נגיד היה קורה עם הבן שלך פתאום היה חוטף ביס מנחשה כזו גדולה? זה בית חולים ,וטפרים ,והרבה דם. לא יודע מה איתך. אני אישית לא בעד לתת לילדים ,ולנערים להחזיק על הצוואר נחש כזה גדול. אני יכול לתת לך דוגמא, אני עובד כרגע כמה חודשים בפינת חי בקיבוץ מזרע .ויש שמה פיתונה בורמזית עם אופי ממש טוב, אבל משום מה אני היחידי שמצליח להוציא אותה ולהיתעסק איתה. והיא כרגע באורך של 4 וחצי מטר לפחות
אני חושב שהסיטואציה שבה אתה מוציא פיתונה בורמזית באורך 4 וחצי מטר היא הרבה יותר מסוכנת מהמקרה הזה שבו אילן ואני עומדים ליד הבחור. שלא לדבר על זה שאני מעריך שפיזית הוא בחור ממש לא חלש.

ואגב, אם היה שבריר של סיכוי שהנחשה הזו תנסה להתלפף מישהו על הצוואר, התמונה הזו לא היתה קיימת.
יש לי מספיק ניסיון ואני מכיר את הנחשים שלי מספיק טוב כדי לדעת מה אפשר ומה אי אפשר לעשות עם כל אחד מהם.
הסיטואציה שבה אתה מתעסק עם בורמזית באורך 4 וחצי מטר צריכה להטריד אותך הרבה יותר לדעתי.

דבר ראשון לא היתכוונתי להעליב, או לזלזל במה שאתה עושה. ואיך שאתה מוציא ,ומיתנהג עם הנחשים שלך. אתה בן אדם שאפשר לסמוך עליו בעיניים עצומות, רק חבל שאין עוד הרבה כמוך. ולגבי הבורמזית אני בהחלט מוטרד .אבל אי אפשר להשאיר נחשה כזו גדולה בלי מים, או בכלוב מלא בצואה. וחוץ מזה אנשים משלמים כסף בשביל להיכנס לפינת חי ,ויותר עדיף שהכלובים של החיות יהיו נקיים. מאשר שהם יהיו מלאים בצואה, ובשאריות נשל . וחוץ מזה היא צריכה גם לאכול .אז אני היחידי שמצליח להאכיל אותה בלי לחטוף ביס ו,לדאוג שהיא בסדר. לפני חצי שנה הבוס שלי האכיל אותה בחולדה, והחולדה פשוט הורידה לה חלק מהזנב. ומאז הוא נתן לה אוגרים שזה כלום בשבילה מאז שאני באתי היא התחילה לאכול כמו שצריך. אבל אני מיסתכל עלייה בארבע עיניים. ושצריך לנקות אני מכניס אותה לתוך ארגז גדול. מנקה ואז מחזיר אותה. בזמן האחרון גם הבוס שלי הציע שאני יעשה הדרכות עלייה ויוציא אותה לפחות ל10 דקות ולהראות לאנשים את הגודל שלה ולתת להם מידע עלייה. כי עדיין יש אנשים ששואלים, עם הוצאתי לה את הארס ,או תלשתי לה את כל השיניים.
אסף, גם אני רוצה ביקור. האמזונים מדהימים.

עכשו, אני מתנצל שאני מסיט את הנושא, אבל משהו בסיפור של אלון גורם לי לחוסר נוחות.
ואני לא מתכוון לבורמזי 4.5 מטר שאוכל אוגרים !?
אלון, עד כמה שאני זוכר, אתה בחור צנום למדי וצנום בהרבה מבנו של אילן והסיכון שאתה לוקח על עצמך בטיפול בבורמזי באורך 4.5 מטר, הוא גדול ומיותר לדעתי. ישנם כללים לטיפול בנחשי ענק כאלה והם כוללים לכל הפחות שני מטפלים בו זמנית, בנחש.
זה שאתה היחיד שמצליח לטפל בה, לא אומר שאתה צריך לקחת על עצמך סיכון כל כך גדול.
אתה צריך לדעתי, להבהיר זאת לבוס שלך ושהוא ימצא לך בחור חזק שיהיה נוכח בזמן שאתה מתעסק עם הנחש.
בואו לבקר בתירסים - www.TIRASIM.co.il
זה בסדר, לא נעלבתי :)
קח בחשבון שעם פיתון בורמזי באורך 3 מטר ומעלה, לא מתעסקים לבד. זה יכול להגמר באסון. חובה שיהיה לידך עוד אדם מבוגר שיוכל לעזור במידת הצורך.
למרות שאני חייב לציין שכמו שזה נשמע, כדאי לחשוב על למצא בית אחר לנחשה הזו. והדבר האחרון שאתם צריכים לעשות איתה זה הדרכות לאנשים.
הפייסבוק שלי:

Mikeyאסף, גם אני רוצה ביקור. האמזונים מדהימים.

עכשו, אני מתנצל שאני מסיט את הנושא, אבל משהו בסיפור של אלון גורם לי לחוסר נוחות.
אלון, עד כמה שאני זוכר, אתה בחור צנום למדי וצנום בהרבה מבנו של אילן והסיכון שאתה לוקח על עצמך בטיפול בבורמזי באורך 4.5 מטר, הוא גדול ומיותר לדעתי. ישנם כללים לטיפול בנחשי ענק כאלה והם כוללים לכל הפחות שני מטפלים בו זמנית, בנחש.
אתה צריך לדעתי, להבהיר זאת לבוס שלך ושהוא ימצא לך בחור חזק שיהיה נוכח בזמן שאתה מתעסק עם הנחש.

נכון שוב אני מאוד מוטרד מזה ,ואני מישתדל כמה שפחות להוציא אותה. אבל מה אני יעשה הוא הבוס שלי והוא אומר לי מה לעשות. אבל כן זה לא קל להיסתדר עם נחשה כזו לבד, אפילו שהוא בא ומיסתכל הוא לא עוזר לי. ואמת היה גם יום שהוצאתי אותה מהכלוב ואחרי כמה זמן החזרתי אותה ,ופשוט ניתפסו לי השרירים בידיים למשך יומיים וחצי .אני מבהיר לו הרבה דברים ,התזונה שלה הייתה על הפנים .התחום שלו זה תרנגולות, וברווזים. בחיות האחרות שיש שם הוא לא יודע לטפל ,ומאז שאני נכנסתי לתמונה החיות האלו במצב הרבה הרבה יותר טוב. לחוטמנים הוא נתן גבינה צהובה ,וחתיכות פסטרמה פעם ביום .צבים אדומי אוזן נתן להם כרובית מיסכנה, דורבנים נתן להם שעורה ולחם . עזוב המקום הזה היה על הפנים. אבל אני לא רוצה לפרט פה על הכל.

חברים, לא הייתי מוטרד במיוחד במקומכם. מדובר באדם שאמינותו לא גבוהה והייתי אפילו מוסיף ואומר שכמעט ולא קיימת. (אורן אל תכעס, זאת המציאות :wink: )
אני בספק אם איזשהו חלק בסיפור הזה אמיתי.

אסף, כרגיל תענוג לראות את החיות שלך.
אני עדיין זוכר את ההזמנה. לצערי בפעם האחרונה שרציתי להגיע עם יונתן זה לא הסתדר.
מקווה שייצא לי להגיע ולראות אותם בעצמי

תודה על השיתוף
warmstr

חברים, לא הייתי מוטרד במיוחד במקומכם. מדובר באדם שאמינותו לא גבוהה והייתי אפילו מוסיף ואומר שכמעט ולא קיימת. (אורן אל תכעס, זאת המציאות :wink: )
אני בספק אם איזשהו חלק בסיפור הזה אמיתי.

אסף, כרגיל תענוג לראות את החיות שלך.
אני עדיין זוכר את ההזמנה. לצערי בפעם האחרונה שרציתי להגיע עם יונתן זה לא הסתדר.
מקווה שייצא לי להגיע ולראות אותם בעצמי

תודה על השיתוף

אני פה לא להצטרף לויכוח המיותר אם כדאי לטפל או לא לטפל בפיתונה בורמזית באורך 4 מטר.
פשוט לא אהבתי את עניין ההודעה על האמינות.
אז אם זה העניין, כן, יש שם פיתונה בורמזית, כן, היא ענקית,
ובמקרה יצא לי לדבר עם אבי שהוא הבוס של אלון, וכן, אלון היחיד שמוכן להתעסק עם הדבר הזה. כי אבי פשוט מפחד ממנה.
:)

אגב, הדורבנים שם ממש חמודים. שוקל לאמץ אחד.

ותעשו טובה, תגיבו לגופו של עניין. על אמינותם של חברי פורום כאלו ואחרים תעשו כמוני וכמו אחרים בתחום ותלכלכו בשיחות פרטיות מאחורי הגב ולא על גבי הפורום. 😎
אם רק רציתי לשאול לא קשור לנושא אבל לא אסור להחזיק צבים אדומי אוזן ?
או שיש לכם רישיון מיוחד?
לפינת חי יש אישור להחזיק חיות מהארץ ,אתה אישית לא יכול לגדל בלי אישור.