הבואה לא זז..צריך עזרה

מה גילו של הפרט: פחות משנה
אורך הפרט: 50 ס"מ
מתי השיל את עורו לאחרונה: לפני כחודש
מתי אכל לאחרונה: לפני יומיים
גודל טרריום: 50 על 30

הבואה חדש אצלי. האכלתי אותו והוא אכל יפה..
בנתיים הוא מתרכז בלשכב בפינה של הצד הקר בטרריום.
לא נכנס למים בכלל וגם לא מתקרב לצד החם..
נראה לי שיש איזו בעיה אבל אני עוד לא מבין בזה הרבה.
מישהו יודע איך לעזור?
מה הטמפרטורה בצד החם ?

יומני גידול ומעקב לבעלי חיים! כל המידע על החיות שלכם ביומן דיגיטלי השומר תיעוד גידול ומציגי גם סטטיסטיקות לאורך זמן, ניתן להוסיף מטפלים, להצמיד ספקי מזון, את הטרינרים של חיה שלכם, להוציא למכירה או למסירה בלוח סנייקס! ואפילו להעביר את היומן בעלות לבעלים החדש כדי שיוכל להנות מהמידע ההיסטורי ולהמשיך לעדכן!

תיאור Alt חסר

לוח חיות מחמד סנייקס! הלוח המקצועי ביותר לתחום החיות האקזוטיות ועוד...
מחפשים מזון לחיות אקזוטיות? כנסו ל-לוח לאיתור מזון לחיות אקזוטיות היחיד מסוגו בישראל!

מחפשים וטרינר? כנסו ל-לוח הוטרינרים שבאתר סנייקס!
הצטרפו גם לקבוצה של הקהילה שלנו בפייסבוק
😁 בקהילה למעלה מ- 17,000 מגדלים קבועים מרחבי הארץ!

מזה לשכב?זה לא שהוא עומד בדרך כלל!אצלי אחרי שהבואות אוכלים הם תופסים להם איזה פינה ולא זזים יומיים שלושה גם וחוץ מזה בדקת שהוא חי?
הוא חי.
בצד הקר 27.
בצד החם 30.
וזה לא שיש לי איך לשנות את זה, אין אפשרות לשנות במשטח חימום.
אם הוא חי ואכל לפני יומיים אתה אומר בלי בעיה אז מה הבעיה שהוא נמצא במקום אחד? או שיש סימנים לזה שהבואה חולה או במצוקה?
אני לא יודע להגיד אם הוא במצוקה או לא. עוד לא מבין בזה מספיק. אשמח לעזרה..
זה שהוא לא נכנס לצד החם נראה לי מוזר. ולא מתקרב למים יחסית לנחש שאוהב מים..
היי, קח אוויר, הכול תקין.
צד קר של 27 מע' זה עדיין מספיק לעיתים כדי לעכל במקרה של בואות- הוא לא מרגיש צורך ככול הנראה להיות במקום חמים יותר ויש לכבד את רצונו :).
נחשים לרוב לאחר ארוחה שוהים באותו מקום כי מרבית האנרגיה של חילוף החומרים שלהם מוקדשת לעיכול של המזון, ולכן ממעטים בתנועה.
ובואות אומנם מסתדרים היטב במים, לא הייתי אומר שכולם מתים על מים- יש לי יותר מבואה אחת או שתיים והן לא ממש מחפשות להיות במים כול הזמן.
-יכול- להיות שהן נכנסות למים בטבע כדי להתקרר, משהו שהוא פחות נחוץ בשבי.

להפך, שהות מוגברת במים יכולה להצביע על נוכחות קרדיות.

בקיצור, הכול תקין ככול הנראה. הנחש אמור לחזור לפעילות רגילה בעוד כמה ימים.
סתם להרגיע אותך הבואות שלי הבייבים כמובן אכלו ביום שני בערב ומאז הם באותה פינה בטרריום שלהם אחד על המסתור השני מעליו השלישית ליד הכלי מים וזה בסדר גמור וטבעי אני לא מומחה כזה גדול לבואות אבל הם יחסית נחשים לא כאלה פעילים כמו למשל כל סוגי הקינגים שאני מגדל וזה אני אומר מהנסיון שלי ממה שאני רואה ומשווה אצלי בבית אז תהיה רגוע הכל בסדר לחץ מיותר לא מוביל לשום מקום!
טוב אז נתתי לזה שבוע ועקבתי אחרי הנחש ברוב שעות היום והלילה.
הוא אכל שוב.
הוא לא נכנס פעם אחת לאזור החם. למעשה נראה כאילו הוא מעדיף לברוח ממנו כמה שיותר..כשאני מוציא אותו שיתרגל לידיים שלי אני מחזיר אותו לאיזור החם ומהר מאוד הוא עובר לקר.
אז ניסיתי למדוד במדויק מה הטמפרטורה בצד החם כדי להבין מה הבעיה.
קניתי שני מד-חומים (מהסוג העגול הפשוט) והצבתי בשני הצדדים בטרריום.
בחם קיבלתי 32.
בקר קיבלתי 22.
כשהנחתי את המד-חום על תחתית הטרריום בצד החם קיבלתי 40.
קניתי עוד מד-חום (כזה פס שמדביקים-בד"כ הוא לאקווריום).
שמתי אותו בצד הקר - מראה 27.
עכשיו אני כבר לא יודע מה לחשוב. נראה כאילו כל המד-חומים שאני מוצא לא עושים את העבודה כמו שצריך.
וגם: אם בצד החם יש 40 מעלות, איך אני אמור להנמיך את אם זה אין אפשרות לקבוע מעלות במשטח חימום.
אגב, המד לחות הדיגיטלי עושה עבודה לא רעה ומראה על 50 כרגע.

אני לא נלחץ או משהו כמו שאולי זה נראה פשוט מעדיף לתת לנחש את התנאים הטובים ביותר.
בקיצור, אשמח אם תוכלו להמליץ לי על מד-חום שידוע שהוא איכותי ואמין. ותסבירו לי איך להציב אותו בצורה אופטימלית.
וגם אשמח אם תסבירו לי איך אתם מווסתים את הטמפרטורה בצורה יעילה במשטח חימום, אם זה אפשרי בכלל.

תודה.
יש גם תמונה של הבייבי.
דווקא בטמפרטורה כמו 40 לחץ כדאי שיתחיל להראות פניו- זה לבשל את הנחש.
דבר ראשון, החום בתחתית הטרריום(רצפה) הוא הרלוונטי ביותר, ובאופן טבעי המשטח הצמוד לאמצעי החימום ייחשף ליותר חום מאשר החלקים העליונים של הטרריום- לכן יהיה החם ביותר.
המדבקה לא שווה שום דבר, סורי, אבל זו האמת.
המדחומים העגולים לרוב בסדר- הצב אחד בחם ואחד בקר והקפד שבצד החם(ברצפת הטרריום) יש 28-30 מע, ובקר 25-26.
חריגה דרמטית של 8 מעלות לכאן או לכאן היא בעייתית(בלשון המעטה).

אם אתה מחמם עם כאבל, אפשר לשנות את אופן הליפוף כדי להוריד את הטמפ'. אם עם משטח, אם יש בקר, פשוט להנמיך את המתח המגיע אליו. אופציה נוספת היא יצירת חלל בין משטח החימום לטרריום(להרים את הטרריום על פקקים של בקבוק קולה לדוגמא)- יווצר חלל בין משטח החימום שישאר על המדף\שולחן, לבין הטרריום שעכשיו נמצא מעט גבוה יותר- זה יאפשר למספיק חום לברוח ולמנוע התחממות יתר.
צריך לשחק עם זה עד שמוצאים את האיזון.
טוב אז הנחתי את שני מדי החום העגולים על רצפת הטרריום.
צד קר - 20
צד חם - 40

פקקים של קולה לא עוזרים לי כי המשטח בעצם מושחל בין הקלקר לזכוכית.. והקלקר מבודד אותו מהארון..
אין איזה סוג של טרמוסטט שאפשר לחבר שישלוט על המשטח חימום?
זו הסיבה לחום הגבוה,
לחום אין לאן "לברוח".
אתה יכול לחתוך מסגרת בקלקר ולשים את המשטח מתחת, או להסיר את הקלקר מחצי טרריום(זה מה שאני עשיתי).
בהחלט אפשר לרכוש טרמוסטט, אך סביר להניח שיעלה יותר ממשטח חדש עם טרמוסטט מובנה...
הפיתרון השפוי ביותר הוא להוריד חלק מהקלקר.
בהצלחה.
ואיך אני אעלה את הטמפרטורות בצד הקר?
חסר לי עוד 5 מעלות בערך..
אתה פחות יכול לשלוט...
אופציה אחת היא לרכוש כאבל חימום חדש, ללפף אותו בצפיפות גבוהה יותר בצד החם ובצפיפות נמוכה יותר בקר, כדי לחמם את שני החלקים אבל במידות שונות... או להקפיד על צד חם בטמפ' תקינה ובזה לסכם את העניין-פחות עדיף, אבל לעיתים אין ברירה.
שקול מחדש גם את המקום בו הנחש נמצא- בתקופה הזו אם מגיעים ל22 מעלות פה בארץ, יכול להיות שהטרריום לא נמצא במקום כזה מתאים.
אם יש משטח חימום והטמפרטורה 40 מעלות (זה קרה לי עם השממית) פשוט תקבור אותו יותר עמוק במצע ואם אין יותר עמוק תוסיף עוד מצע מעליו, ככה החום מתפשט ביותר מקום ואז פחות חם אבל בטווח יותר גדול

נעם סלינגרה
מתכדרים, קרפטים ובואות
ניראה לי שצריך לשנות את הכותרת של ההודעה
אני מאמין שהיא כבר זזה מה -5 לאוקטובר.
שבוע טוב
chizoאם יש משטח חימום והטמפרטורה 40 מעלות (זה קרה לי עם השממית) פשוט תקבור אותו יותר עמוק במצע ואם אין יותר עמוק תוסיף עוד מצע מעליו, ככה החום מתפשט ביותר מקום ואז פחות חם אבל בטווח יותר גדול
מתנגד מאוד למיקום של אמצעי חימום בתוך הטרריום, אפשרי בהחלט, והרבה יותר בטוח, למקם מחוץ.
עדכון:

אחרי מספר ימים של משחקים עם המשטח חימום בסופו של דבר הגעתי לתוצאה הרצויה.
מאז הבואה מטיילת בכל הטרריום (בעיקר בלילה). נכנסת למסתור וכו'..אוכלת ומתנשלת מצויין.

מה שכן עוד לא יצא לי לראות אותה נכנסת למים..וגם היא עושה צרכים בקצב נורא מוזר, בערך פעם בחודש - חודש וחצי..

תודה על העזרה לכולם.