היתיעצות וגם כמה שאלות כלליות

רציתי לדעת איזה טגואים יש כרגע בארץ ? ומה מחירים שלהם? טגו צריך טיפול יום יומי או שאפשר להאכיל פעם בשבוע ?
ורציתי גם לדעת עם יש לטאות אחרות שאפשר לגדל בארץ? שהם טורפות כמובן ושגם לא צריכות טיפול יום יומי? ואני לא מעוניין במנומרות ,חרדונים בכלליות, איגואנות ,כחול לשון. וכמובן תנאי גידול ,וטווחי מחירים.

וגם מבחינת טיפול, כוחים למיניהם סאוונה ,ספייני טייל, או איך שלא רושמים את זה. צריכים האכלות כל יום?
או שאפשר להאכיל פעם בשבוע?
אני יודע שיש טגו ארגנטינאי וטגו קולומביאני למכירה כרגע .
הארגנטינאי (אדום) עולה 1500 ש"ח במבצע החג- לרפאל יפרח יש עכשיו.
והקולומביאני יש בלוח המכירה, לטאות שצריכות טיפול יום יומי .
ביביי אוכלים כל יום(ובוגרים בטוח לא אוכלים פעם בשבוע) וצריך להיות איתם כל יום זמן רב כדי שיהיו נוחות להחזקה כשיתבגרו.
נראה לי שזה נכון לגבי כל הלטאות שציינת (או לגבי לטאות בכללי-צריכות לאכול כל יום-יומיים-שלושה), אבל חכה לתגובה של אנשים שמגדלים אותם.
רפאל יפרח העלה לאתר שלו סרטון שמסביר איך לגדל טגו -
http://rafaelyifrach.wordpress.com/%D7%93%D7%A4%D7%99-%D7%9E%D7%99%D7%93%D7%A2-%D7%96%D7%95%D7%97%D7%9C%D7%99%D7%9D-%D7%93%D7%A4%D7%99-%D7%92%D7%99%D7%93%D7%95%D7%9C/ בהצלחה.
רק לחדד את דבריו של cohen :

אין לטאה שלא צריכה טיפול יום יומי , אם זה לא האכלה אז צריך להחליף את המים על בסיס יומיומי ..

ואם לא זה , אז התאורה , ואם לא זה אז להוציא צואה .

אף אחד לא למליץ לך על לטאה לגידול שנראה לפי מה שאתה רושם שאתה לא יכול לתת לה תנאים נורמליים .

אתה רוצה משהו שלא דורש טיפול יומיומי , תקנה נחש
sudan patedרק לחדד את דבריו של cohen :

אין לטאה שלא צריכה טיפול יום יומי , אם זה לא האכלה אז צריך להחליף את המים על בסיס יומיומי ..

ואם לא זה , אז התאורה , ואם לא זה אז להוציא צואה .

אף אחד לא למליץ לך על לטאה לגידול שנראה לפי מה שאתה רושם שאתה לא יכול לתת לה תנאים נורמליים .

אתה רוצה משהו שלא דורש טיפול יומיומי , תקנה נחש
קודם כל נחשה יש תודה רבה :) ברור שמים יוחלפו ,ניקוי צואה גם כל יום ,תאורה גם. אני מדבר רק על הקטע של ההאכלה? נגיד טגו יכול לאכול מנה יפה פעם בשבוע?
היי אלון,
לפי דעתי תוותר על זה כרגע, אנחנו מכירים המון זמן, אני אומר תחכה קצת עד שתגיע למצב שתהיה עם הלטאה יום יום.
תחשוב שאלו לטאות שצריכות המון עבודה יום יומית.

דברים טובים קורים לאלו שמחכים בסבלנות.

אורן.
בקרו אותי בפייסבוק בדף של "פרה היסטורי לטאות"
אורןאדריהיי אלון,
לפי דעתי תוותר על זה כרגע, אנחנו מכירים המון זמן, אני אומר תחכה קצת עד שתגיע למצב שתהיה עם הלטאה יום יום.
תחשוב שאלו לטאות שצריכות המון עבודה יום יומית.

דברים טובים קורים לאלו שמחכים בסבלנות.

אורן.
כן אתה צודק ,אני מאמין שברגע שיהייה לי זמן לזה. תיהייה לי לטאה גדולה:)

תודה רבה למי שהגיב:)
אלון, אני בהחלט מסכים עם אורן. אצלי אם הטגואים לא אכלו יום שלם הם מתחילים לפתח סקרנות מוגזמת כלפי כל מיני דברים בטרריום, ביניהם גם מצע.. את המים הם דווקא כמעט לא מלכלכים..
אסף מורןאלון, אני בהחלט מסכים עם אורן. אצלי אם הטגואים לא אכלו יום שלם הם מתחילים לפתח סקרנות מוגזמת כלפי כל מיני דברים בטרריום, ביניהם גם מצע.. את המים הם דווקא כמעט לא מלכלכים..
מזותמרת סקרנות מוגזמת ?הם פשוט חופרים במצע ואוכלים אותו? או שהם מישתגעים ,וחופרים בכל הטרריום כדי לחפש אוכל?
גם וגם.. בד"כ הם לא יבלעו חתיכות מצע, אבל זה קורה אם מאיזו שהיא סיבה יש טיפת ריח על הכבול (תמיד הכבול שהיה ליד האוכל) והם עירניים ורעבים.
אולי יש לזה תפקיד בעיכול.. לשמור שהקיבה לא תעבוד על ריק, או הוספת מיקרו- אורגניזמים למערכת העיכול.. אני לא יודע..
בכל מקרה, אין מצב להאכלה פעם בשבוע וגם לא פעמיים. הם דורשים טיפול יומיומי.