מצע מומלץ לשממיות ושאלות על הגיינה- עזרה בבקשה.

אהלן, אז הטרריום קורם עור וגידים..הגיעו כמה דברים יפים מחו"ל והכל מתחיל להראות טוב..
הזמנתי מין שטיח כזה שאמור להחליץ מצע, וזה לא נראה הכי טבעי וטוב, לכן רציתי לשמוע
את עצתכם בנוגע לנושא הזה..

איזה מצע הכי טוב לשים לשממיות?, ככל הנראה קרסטדים (או משהו אחר מניו קלדוניה)
הדרישות שלי זה שיתאים ללטאות (שלא יסכן אותם באיזה צורה), שיראה טוב, שיהיה עמיד
יחסית ו"סופג" (כזה שיאפשר לי לא להחליף מצע כל שבוע, ובכל זאת לשמור על רמת הגינה
גבוהה)..שיתאים לדרישות הלחות הגבוהה הנדרשת..

כמו כן היות ואני לא מבין בזה, כל כמה זמן מומלץ להחליף מצע, איך יודעים/רואים שהגיע
הזמן להחליף וכו'..(כל עזרה בנוגע לזה ולהגיינה של הטרריום תעזור).

תודה,מתן.
שלי היה עוד את הקרסטד שלי (ז"ל) גידלתי אותו על כבול - שלדעתי זה מצע טוב כי ניתן להרטיב

ולהעלות לחות וכו , אבל צריך להחליף הרבה יחסית.

אם אתה רוצה מצע יעיל שלא צריך להחליף הרבה הייתי ממליץ על סיבי קוקוס .

בכל מקרה אם מדובר על בייביז הייתי ממליץ על נייר סופג בלבד כי יש להם נטייה לאכול את המצע בהאכלה

ואז חסימות בבטן וכו.

חשוב לזכור , המצע שתבחר צריך להיות קשור לעניין הלחות ולא לעניין הנוחות , שכן הקרסטדים / גרגויילים

או כל דבר אחר שתבחר מהמשפחות הללו , חי בעיקר על הצמחיה והאדמה פחות חשובה בעיצוב

בהצלחה !
קודם כל נוחות ורווחת בע"ח בשבילי, זה כמובן.

אני לא מביא בייביז בשום מצב, מינימום מתבגרים..ככה שעניים הבליעה (אם לא נכון גם לגביי מתבגרים)
לא בעיה.

תודה בכל אופן, אשמח לעוד דעות בנושא.
אני מגדל צעירות על כבול. אני בלי ספק מעדיף את ה"peat moss" (כבול טחבים) ולא את הכבול קוקוס, אבל כשאין ברירה משתמש גם בו, או בעירבוב ביניהם (אידיאלי בעיני זה יחס של 80% כבול על 20% קוקוס). את המצע כולו אני מחליף פעם בחודשיים בערך.. רוב הקקי גם ככה על הזכוכיות.. החוכמה לשמור את הכבול ברמת הרטיבות המדוייקת, לא תורה מסיני, אבל עדיין חשוב לדייק, פחות מידי- ואין מספיק לחות בטרריום, יותר מידי- ומתחילה פטרת.. אם רואים פטרת צריך לסלק את כל הכבול בסביבה, וצריך לשים לב שהוא לא מקבל טקסטורה חלקה כזו, ג'לטינית, שמצביעה על תחילת ריקבון בתנאי רטיבות גבוהים מידי. שים לב שאני מדבר על הכבול קוקוס הגרוס דק, ולא על הגרוס גס שמוכרים לשתילת סחלבים. את שני סוגי הכבול אני מעקר עם מים רותחים.
לאחרונה קניתי ספגנום יבש, כדי לנסות אותו איתן. לא מאוד מוצלח... תופס פטריות ועובשים מהר מאוד.. אבל הן נהנות ממנו מאוד, עם האצבע אני עושה שקעים והם נכנסות בשמחה, נהנות מהלחות שהוא מייצר.. אני מתכוון לעשות גם מס' ניסיונות של שילוב בין הספגנום לכבול טחבים.
בכל מקרה אצלי הן לא יורדות למטה בכלל אבל יש להן עציצים גבוהים בהם יש צמחים חיים שתולים בכבול. לא ראיתי שם בעיה של בליעה, אבל אולי סתם לא ראיתי... נדמה לי שאני אשים בשכבה העליונה את הספגנום או את הקוקוס הגס של הסחלבים.. לא נראה לי שהם יבלעו את זה.. אני מאכיל בכלי פלסטיק או בפינצטה כך שזו לא הבעיה..
תודה על התשובה,
יש את כל המוצרים המוכנים של אקזוטרה, כדאי לקנות אחד "יעודי" כזה, או לחפש במשתלות וכו'?
את הכבול קוקוס הגרוס עדיף לא להביא ממשתלה, שם יהיה את הגס (אבל אתה יכול להביא גם כזה, כמו שאמרנו גם לו יש שימושים..), את הגרוס דק אני מביא מבית החיות או מהחנויות של הידרו-שופ, למרות שגם לאחרונים לפעמים יש רק את הגס.. בכל מקרה לדעתי זה בזבוז לקנות אקזוטרה במקרה הזה.. פשוט מעקרים לפני השימוש.. את הכבול טחבים אני קונה ב"משביר לחקלאי" למיניהם. הבעיה איתם היא הכמויות.. אני עוד לא מצאתי מקום שמוכר אותו בכמויות סבירות, רק בקוביה ענקית שבקושי נכנסת בבגאז'..
אני משתמש בקוקוס גרוס ממשתלה ליד הבית.
לא מעקר ולא מרתיח אותו.
הקוקוס מוצלח יותר לדעתי מכבול מאחר וכבול מתכווץ מיד כשהוא טיפה מתייבש ולכן מספיק לאגור נוזלים.
לעומת זאת, כבול מעט חומצי יותר ולכן עוזר למנוע היווצרות של ריקבון ושל טפילים במצע.
שטיח סינטטי יכול להיות פיתרון מצויין - הגייני, קל לניקוי ואסתטי. לעומת זאת תצטרך לרסס מים בתדירות גבוהה יותר ובכמויות קטנות יותר שלא יווצרו שלוליות.
אני מחליף מצע לפי הצורך. בד"כ פעם בכמה חודשים.
אתה כבר תראה כמה הם מחרבנים ולפי זה תחליט. לא תורה מסיני
בשביל לחזק וכמו שאמרתי מהתחלה ,

הקוקוס גם מחזיק את המים הרבה יותר טוב מהכבול ומשאר החומרים , לדעתי ומניסיון