שממית מצויצת

אני יחסית חדש בעניין הזוחלים אך צברתי ידע רב מקריאה על שממית מצויצת יש לי הרבה שאלות על השממית המצויצת מכיון שאני שוקל לגדל אחת ולא ארצה לגרום לה להרגיש לא בנוח או לחלות בשהייה אצלי ולכן ארצה לדעת כל מה שצריך על השממית המצויצת בכדי שמתחיל כמוני אוכל לגדל שממית. יש לי כמה שאלות וגם עוד אוסיף בהמשך: לאיזה גודל של טרריום נקבת שממית מצויצת אחת זקוקה?.
מהם המאכלים הטובים יותר לשממיות (אני יודע באילו דברים אפשר להאכיל אותם אך איני בטוח מה מביניהם טוב יותר.)?.
לבינתיים אלו שאלותי אך אכתוב עוד בהמשך. :D
טרריום בעיקר גבוה , לא גדול במיוחד שכן המצוייצות לא מגיעות לגודל

רציני.

אני הייתי מאכיל את שלי בצרצרים וגרבר בעיקרי , עם גיוונים בחרקי האכלה

אחרים.

בהצלחה
תקרא את דף הגידול שבאתר, אם יהיו שאלות לאחר מכן אתה מוזמן לשאול
ולאחר קריאת דף הגידול אתה מוזמן "סתם" לנבור בפורום הזה כי יש פה המון מידע על מצויצות, הרבה בזכות המגיב שמעליי! :wink:
אתר הבית של reptilez :
http://www.reptilez.co.il/index.asp
תודה רבה לכולם ולwarmster קראתי את דף הגידול עוד אפילו לפני שרשמתי את ההודעה אך רציתי להיות בטוח לגבי זה ובכל מקרה תודה. bagire תודה רבה על העצה קראתי הרבה וקיבלתי עד מידע =).sudan pated תודה אך אם אוכל לקבל גודל מדויק של טרריום אשמח מאד ;). יש לי עוד שאלה (אמרתי שאשאל עד =) ) האם מומלץ לקנות בחנות "חיות אקזוטיות" שממית מצויצת? והאם אפשר בכלל לרכוש שם מצויצת ? אם לא אז איפה אפשר לרכוש שממית מצויצת (אני בודק כבר בלוח המכירות :D ) והאם צריך להתיז מים כל ערב בטרריום של השממית?.

תודה לכולם ;).
omerAVomer2000תודה רבה לכולם ולwarmster קראתי את דף הגידול עוד אפילו לפני שרשמתי את ההודעה אך רציתי להיות בטוח לגבי זה ובכל מקרה תודה. bagire תודה רבה על העצה קראתי הרבה וקיבלתי עד מידע =).sudan pated תודה אך אם אוכל לקבל גודל מדויק של טרריום אשמח מאד ;). יש לי עוד שאלה (אמרתי שאשאל עד =) ) האם מומלץ לקנות בחנות "חיות אקזוטיות" שממית מצויצת? והאם אפשר בכלל לרכוש שם מצויצת ? אם לא אז איפה אפשר לרכוש שממית מצויצת (אני בודק כבר בלוח המכירות :D ) והאם צריך להתיז מים כל ערב בטרריום של השממית?.

תודה לכולם ;).
חיות אקזוטיות היא מקום שמבינה הרבה בזוחלים.אם יש להם מצויצת ואתה תקנה הם, הם יסבירו לך יותר עליהם :) שווה. אני קניתי משם את האיגואנה שלי :) והם הסבירו לי יותר
תודה רבה אלך לבדוק עם יש שם מצויצות :D .

נ.ב לא גמרתי לשאול שאלות ;).
אני משתדל להימנע מביקורת על עסקים מפני שהיא יכולה להיות לפעמים טובה ולפעמים שלילית על מקרים שונים באותו בית עסק ובסופו של דבר מדובר בפרנסה של בן אדם.
השממיות הגיעו או במשלוח של רפי או ממגדל פרטי, למיטב ידיעתי אין להם קבוצה מתרבה, ולכן זה פחות חשוב ממי תרכוש. העיקר שהן יראו בריאות ובמצב טוב
חיות אקזוטיות זה מקום טוב מאוד .

אני יודע שיש בזו ארץ כי הייתי שם אתמול . (החיה נבדקה והיא עשר ! ) .

לגבי גודל הטרריום - חשוב לציין כמו שבטח קראת , שהגובה הוא העיקר , הרוחב לא ממש משנה , והעומק לא יכול להזיק .

הייתי ממליץ על גובה 60 ומעלה , עומק 45 ורוחב סביבות ה40

טרריום כזה יהיה מושלם אפילו לזוג או שלישייה ובהחלט ימלא את כל

הצרכים של שממית אחת (תשאיר לך פתח להוסיף בעתיד :) .. )

דבר אחרון , לא משנה איפה תקנה , תבדוק שהלטאה אוכלת ואל תסמוך על מילה , תראה שיש קצת בטן ושהיא לא רזה ממש , וכמובן אם חשוב לך , תבדוק איך היא בידיים (שממית מצוייצת יודעת לקפוץ למרחקים רציניים אם אינה מרוצה).

בהצלחה!
תודה לכולם הלכתי לחנות אך כאשר הגעתי נאמר לי שקנו את השממיות האחרונות יום לפני =(. אגרתי הרבה מידע מהסבר של בעל החנות על השממיות אך אמר לי שהוא יתקשר אליי כאשר השממיות שיש להם כבר לא יהיו בייבי ולכן אאלץ לחכות ואז אמשיך לעדכן (תודה על העדכון sudan אני מאד מעריך את זה!)

תודה.
בכיף מקווה שתמצא בקרוב ..

ולמה שלא תסע לרפי , הוא בכפר טרומן ויש לו כמה מצוייצות ממש יפות כרגע ?
אני אבדוק את העניין אבל אם תוכל לשלוח לי יותר פרטים בהודעה פרטית אשמח מאד :D .