בעיה בנשל

שלום יש לי כרכנית בייבי חדשה (בערך שבוע)
לפניי כמה ימים הרמתי אותה וראיתי שהיא בנשל והשילה רק את הראש אז עזבתי אותה עכישו אני מסתכל ורואה שהיא השילה עוד אבל עדיין בחלקים ולא עד הסוף יש לה בטרריום כלי מים שהיא יכולה להכנס לתוכו וחתיכת שהם מחוספס אבל היא לא יוצאת יותר מדיי מהמסתור וכאילו הנשל לא מפריע לה
מה לעשות?
אגב הטמפרטורות מתאימות ואין מד לחות בטרריום ככה שאני לא יודע מה היא
אבל קשה לי להאמין שלא בסדר יכול להיות שזאת הבעיה? להוסיף כלי מים?
ומה כדאי לעשות כי באמת שנראה כיאלו הנשל לא מפריע לה
נובע בדרך כלל מחוסר בלחות לפני הנשל. כנראה כתוצאה משימוש בפלסטיקיות שהאיוורור העליון בהן מוגזם מאוד (זה כמובן תלוי מאוד ברמת הלחות הטבעית בחדר, אבל באופן כללי). רצוי להניח משהו מעל הכלי (האיוורור בצלעות הצדדיות מספיק ..) ורצוי גם להגדיל את שטח כלי המים (שים לב לא לתת כלי עמוק מידי). כרגע אתה יכול להניח אותה בכלי פלסטיק עם כס"מ של מים פושרים (27-29 מעלות) למשך כרבע שעה- עשרים וחמש דקות, תלוי בחומרת המצב.. רצוי להניח משהו שם ע"מ לעזור לה להרים את הראש מעל המים (טוף או אבן קטנה אחרי שטיפה במים רותחים לחיטוי.).. לאחר מכן תוציא אותה ובעדינות תנסה להוריד את חתיכות הנשל הדבוקות לגוף. עיקר הדאגה בבעיות בהורדת נשל היא בעיניים, אם אתה אומר שהראש התנשל טוב אני כבר פחות מודאג. (על הגוף הוא באמת לא מפריע לה בד"כ, ורוב הסיכויים שגם במידה ולא תצליח להוריד את הכל, זה ירד עם הנשל הבא). תנסה למצוא את חתיכת הנשל של הראש ולוודא שאכן נמצאים שם משקפי העיניים. תעדכן.
אם לא מצאת ואתה מפחד תמיד טוב לעשות אמבטיה פושרת לנחש תכניס אותה לכמה דקות ותעטוף אותה במגבת ותן לה לצאת ממנו לבד
כן, אם זה לא הובן קודם, את האמבטייה כדאי לעשות בכל מקרה, גם אם מצאת את הנשל של הראש.
כן הבנתי
אבל לא מצאתי את הנשל של הראש אני עושה לה את האמבטיה כרגע ואחר כך אני אנסה עם המגבת אם אל ארד אני אנסה בעדינות להוריד ביחד
בכל מקרה העיניים שלה לא נראות עכורות או משהו אבל יכול להיות שזה כי היא אלבינו?
עידכון-
נתתי לה עשרים דקות בערך באמבטיה לאחר מכן נתתי לה לשזחול במגבת והתחלתי בעדינות לקלף את הנשל שירד דיי בקלות לאחר מכן היא התייבשה הרטבתי אותה שוב שוב נתתי לה לזחול במגבת ושוב קילפתי בעדינות לאחר מכן עשיתי ככה שוב ואז הנשל ירדן לה כמעט מכל הגוף וראיתי שהיא מתחילה לפחד ושיחררתי אותה לנפשה
כרגע המצב הוא שאין שאריות נשל על הראש ואני לא חושב שעל העיניים ממה שאני רואה
רק בערך הרבע האחורי בגוף שלה עם הנשל
בנוסף אני מגדיל לה את כלי המים ושמתי מחברת על החורים העיליים בפלסטיקה
נקווה שזה יעזור
ואם אני אאכיל אותה האם היא תוכל להפריש את הצרכים?
תודה מראש
יופי, אני שמח לשמוע. אתה יכול להאכיל אותה ללא חשש. תמשיך מעקב, אבל נשמע שהכל בסדר. במידה ונשאר נשל על העיניים לא תמיד תראה עכירות, בד"כ ניתן להבחין בקמטים קטנטנים על המשקף, אבל בגלל שזו בייבי קטנה, יהיה קשה מאוד להבחין בזה. אני לא מאמין שזה המצב ונשמע שטיפלת במצב בזמן.
כן כן שכחתי לעדכן הכל בסדר אוכלת ומפרישה באופן סדיר הכל בסדר...
כרגע האי נמצאת שוב בנשל