טרריום חדש לחרדונים מזוקנים

הי חברים,
אני מעוניין לפתוח בקרוב טרריום נוסף לחרדונים מזוקנים, כמובן שעברתי על מאמרים אך אשמח לשמוע על עוד המלצות מנסיון בשטח של מגדלים,

בהתחלה חשבתי על טרריום מוכן של EXO TERRA אך הבנתי שהמידה הגדולה ביותר שלהם היא 45*45*90,
מה שיהיה קטן לזוג בוגר האם מישהו שמע במקרה אם יש להם משהו גדול יותר?
, במידה ולא כנראה שאלך על בנייה עצמית, האם 120 על 50\60 גובה על 50\60 רוחב , יספיקו לזוג בוגר?
אני מעוניין להתחיל מבקבוצה של צעירים מכמה פרטים צעירים מומלץ להתחיל במיכל כזה?
והאם אהיה חייב לדלל ?במידה וכן באיזה גיל?

במידה ואצליח להשיג כמה וריאציות של צבע האם מתרבים אחד עם השני?

זהו בינתיים, אני רוצה בקרוב להתחיל קודם להכין את הטרריום ובשלב שני להביא את החרדונים, אשמח לשמוע על עוד טיפים למתחילים עם בע"ח היפים האלו.
הטרריום שציינת יכול להספיק לזוג בוגר בלי בעיה.
בנייה עצמית במידות שתיארת יהיה זול יותר ומרווח יותר.
גובה 50 הוא די והותר, גם 40 יספיק.
לבייביז צריך טרריום קטן יותר
אין בעיה לזווג חרדונים ממופעים שונים. לפי המופע של ההורים ייקבעו המופעים של הבייביז.
לא כל שינוי בפיגמנטציה הוא מופע.

לגבי דילול, אני מעדיף לחשוב שלא הבנתי את השאלה
בדילול הכוונה כמובן למצוא להם בית חדש,מה שהבנתי שיהיה נחוץ ברגע שיווצר זוג עקב ריבים,וסטרס כללי או שאני טועה?
כיוון שהייתי רוצה שהטרריום ישמש אותי ללא צורך להחליף אותו כל כמה חודשים, אני מעוניין להכין טרריום שיתאים לפרטים בוגרים כבר מראש, האם מיכל גדול מדי יכול להיות בעייתי לצעירים אם כן מאיזו סיבה?
מקבוצה של כמה חרדונים צעירים מומלץ להתחיל בטרריום במידות כאלו?
כמו שהחבר המלומד הסביר , שהחרדונים קטנים הם צריכים טרריום קטן ,

במקרה הטוב תוכל להשתמש רק בשני טרריומים ..

הייתי ממליץ לך שהראשון יהיה חצי מטר נניח של אקזוטיקה ( עולה גרושים )

ושתראה שהם גדולים מספיק תעביר אותם לטרריום שתבנה .

בטרריום של 1.20 לא תוכל לגדל יותר מזוג בוגרים לדעתי , ולכן מראש אל תקח יותר מזוג .
לשאלתך למה אי אפשר - חרדון קטן יאבד בטרריום הגדול , לא ימצא את עצמו ממבחינת מיקום , חום קור וכו .. בקיצור לא ישרוד.
טרריום של 90X40X40 יכול מצד אחד להתאים ל 2 צעירים ומצד שני יספיק לאורך זמן ולא תצתרך לשדרג אותו כ"כ מהר.
אתה יכול בקלות ליצור דקורציה דו מפלסית שתגדיל את שטח הפנים של הטרריום בכעד 50% כך שלמרות שהטרריום בגודל 90 ס"מ, הוא כאילו בגודל 120 ס"מ.
במידה והמידה מעניינת אותך,

http://www.reptilez.co.il/product.asp?productid=44
אתר הבית של reptilez :
http://www.reptilez.co.il/index.asp
לדעתי גבולי הגודל הזה , הייתי הולך על המידה הקטנה יותר של ה- 70

בתור התחלה , שיהיה להם קל להסתגל (בייבי יאבדו בגודל של 90)

המחיר מעולה דרך אגב :)
תודה על התשובות, האם יש לי אפשרות להפחית את הסכנה לבייביז בטרריום של 90 ס"מ, למשל להתקין עוד מנורת חימום או שני כלי אוכל?

במידה ואקח שני בייביז צעירים , יש טיפים בבחירה,שלפחות יגדילו את הסיכויים שיצא לי זכר ונקבה?

ותודה על המודעה כמובן
לפי מה שאני יודע אפשר להבדיל בוודאות בין זכר לנקבה רק מסביבות גיל 5 חודשים .

לגבי הטרריום , אני לא רואה שום אופציה לפתור את עניין הגודל ,

לדעתי טרריום 90 ס"מ לא מתאים לשני בייביז , אתה צריך להבין שחרדון בייבי זה דבר קטנטן

אני לא חושב שהוא ישרוד .

כמו שהמלצתי לך , תתחיל עם טרריום של 50 בערך אחרי זה תעבור לגדול

בהצלחה
לטעמי לא יקרה כלום בטרריום גדול. רצוי לשים מס' מסתורים ושני כלים למים, ולא לצופף מידי את הטרריום בדקורציה, אבל דווקא עם מזוקנים מעולם לא הרגשתי בעיה של "גדול מידי", להפך.. בטרריום קטן הם נוהגים לנשנש את זנבות החברים..
לי בכל מקרה היה ניסיון טוב עם התחלה בטרריום 80 עמוק מאוד (60 ס"מ) ונמוך.. בפעמיים שונות..
אכן ניתן לדעת מין רק מגיל חצי שנה בערך, לפעמים טיפה יותר, תלוי מין הסתם בקצב הגדילה. ולגבי טיפים לבחירה, לדעתי עדיף לקחת שני חרדונים משני מגדלים שונים, כך שההדגרות היו שונות. אתה יכול לשאול באיזה טמפ' הדגירו וכך לדעת בסיכוי לא רע מה יש שם.. אם אני זוכר נכון 31-30 מעלות זה הגבול בין זכרים ונקבות במזוקנים, אבל רצוי לבדוק שוב, או שמישהו פה יתקן אותי..
בכל מקרה מדובר בסיכויים, אבל עדיף לעבוד איתם ולא נגדם... אם תקח שני אחים מאותה הבקיעה הסיכויים נגדך..
אני חצי מסכים.

לי היו בעבר בייביז ששיכנתי בטרריום גדול והם היו בסטרס בפינה אחת ולא זזו.

אני מניח שזה פתוח לדיון , ושיש יותר מאמת אחת