בשרשור הנ"ל אחת ל, אציג מופעים חדשים שצצים להם בתחום הנחשים. מי שמכיר ומעורה, יגלה מהר כי כמות המופעים החדשים שמתגלה כול הזמן היא גדולה מאוד, וקשה לעמוד בקצב של כולן.
מכיוון שאני פעיל בעיקר בחזית הנחשית, משם אני אשאב 99% מהמידע... ולכן, אם מישהו רוצה לשתף בנושא לטאות, יכול לשלוח לי לינקים ואשתדל להציג.
נתחיל עם נחש נפוץ במופע חדש מאוד.
כרכן תירס,
מופע: פלמטו Palmetto.
המופע התחיל את דרכו, כמו בהרבה מאוד מקרים, בשבי של זכר בוגר מהטבע, מדרום קרוליינה בשנת 2008. השם "פלמטו" הוענק למופע היות וזה האיזור ממנו נשבה הנחש.
לפי נתונים פיזיים(כמות קשקשים) האינדיקציה היא שמדובר בכרכן תירס ולא במין אחר של Ratsnake.
הנחש עבר מספר ידיים אך כיום נמצא ברשותו של דון סודרבגר, בעליו של בית הגידול SMR- South Mountain Reptiles, בין המוכרים בארה"ב לכול המתעניין בכרכני תירס.

הנחש מזכיר מאוד את מופע הליאוסיסטיק, רק בעל הבזקי צבע לאורך כול גופו.
בשנת 2011(השנה), בפעם הראשונה, הוכח כי מדובר במופע תורשתי, רסציבי.
דון מסביר כי יגביל מאוד את הזמינות של הצאצאים וזאת כדי למנוע את הצניחה הדרסטית של מחירי מופעים- וכך יבטיח את שמירת הערך עבור אותם הלקוחות שירכשו אותם לראשונה. (על ידי הגבלת המכירה, יכול אדם לרכוש בלי לחשוש שבשנה שלאחר מכן המחיר ירד ב50% ובכול שנה עוקבת).
בייבי פלמטו:

להסבר המלא ניתן להיכנס לאתר של SMR:
http://www.cornsnake.net/snakes-for-sale.html?page=shop.product_details&flypage=flypage.pbv.tpl&product_id=219&category_id=68
כול הזכויות על התמונות ועל בעלי החיים שייכות לו בלבד.
אורן.