חדש פה :) וצריך עזרה

שלום קניתי לפני יומיים איגואנה ירוקה,בת 4 חודשים קניתי לה טרריום של 40 ס"מ של EKO TERA
מבחינת מנורה אני לא יודע עדיין מה לקנות ומה סדר גודל של המחירים,כמה פעמים למלא ה אוכל בקערה ביום? כל כמה זמן לנקות את הטרריום,ולמה היא תוקפנית וכל הזמן מנסה להתגונן ולהצליף עד כדי לברוח מהכלוב..
אני ישמח לקבל תשובות
שלום עופרי
מנורה אתה צריך מנורה של 5.0 UV זה עולה בין ה100-200 שקל ואתה גם צריך מנורת חימום של 50 וואט גם בסביבות 100-200 שקל
מילוי קערת אוכל פעם ביום
ניקוי טרריום כל פעם שאתה רואה שיש הרבה לכלוך
קטע הבריחה וההתגוננות הוא ככל הנראה בגלל שלא החזיקו אותה הרבה והיא לא רגילה לידיים
אם אתה לא מפחד מביסים (לא כואבים בגיל הזה) ותשב איתה יום יום פעמיים ביום חצי שעה היא בסוף תתרגל
תודה אח שלי עזרת לי,דרך אגב קוראים לי אופיר לא עופרי :)
ובחנות שקניתי בה את האיגואנה הציעו לי מן מנורה כחולה כזאת מיוחדת לזוחלים,זה גם כדאי?
סליחה שטעיתי בשם אופיר וכן המנורה הכחולה היא בסדר לפי מה שבדקתי באתרים אחרים אבל אולי כדאי שתחכה לתשובות של אחרים גם כדי שתהיה בטוח
דבר ראשון כל העצות שנתנו פה מעולות :)

דבר שני , אם מדובר על מנורת חימום של 50 וואט ומעלה שעושה אור כחול זה בסדר גמור

כמו שחברי המלומד ^ אמר , חשוב גם לקנות UV

שיהיה בהצלחה , תוציא אותה הרבה היא תתרגל אל תפחד מהאיומים שלה
תתחדש על האיגי! יש לך כמה חודשים של הצלפות זנב, זה עובר להן בסוף.
כמו שהמליצו לי רבים וטובים מהפורום וגם סתם אנשים שראו אותי עם איגי ברחוב (שבעבר גידלו איגואנה)- חכה עם היד בטרריום, עד שהיא תפסיק להשתולל, וכל פעם תקרב את היד קצת. אחרי כמה שבועות היא עדיין תפחד מדי פעם, אני מכניסה לה אוכל שהיא אוהבת וככה יותר קל להוציא אותה. בימים הראשונים אחרי שקניתי אותה, היא ממש לא אהבה את היד שנכנסת לטרריום, והייתה בהיכון לביס, אז הייתי מכניסה שרוך כלשהו ומלטפת לה ליד העין/פה/אוזן/מה שגורם לה לעצום עיניים, ורק אז עוזבת את השרוך ומלטפת עם האצבע.
הכי טוב לשים לה בבוקר קערה. אפשרי גם להוציא אותה ולהאכיל בעצמך, זה יעזור להרגיל אותה אליך.