מפזר חום לאינקובטור ?

אני בונה עכשיו אינקובטור, ורציתי לדעת אם אפשר להתקין בתוך תנור\מדיח\מקרר מפזר חום עם בקר טמפרטורה , כשמפזר החום הוא גם מקום החום וגם מספק אוורור לאוויר באינקובטור ?
והאם ניתן להשתמש בנורה רגילה כמור החום באינקובטור ? ואם כן כמה וואט ?
תודה לעונים.
o3_2_1_181666_20110417160428.jpg
לא מתאים.. יצור איוורור מוגזם וייבוש האויר ושינויים דרמטיים מידי בטמפ'. גם נורה לדעתי לא מתאימה, כי היא תיצור מפל טמפ' ועיקר החום ימצא בחלק העליון. גם הקרינה שפולטת הנורה, החודרת דרך הפלסטיק של קופסאות הביצים, עלולה ליצור מצב של מיקרו "אפקט חממה".. הכי טוב בעיני זו ארונית עץ עם פיתחי איוורור קטנים (מקרר קטן נשמע רעיון מצויין- כי הוא מבודד. מדיח פחות מתאים מסיבה זו..) עם כבל חימום וטרמוסטט איכותי (הרכיב החשוב ביותר). מאוורר קטן הוא אופציונלי, ואני גיליתי שאפשר גם בלעדיו אם מניחים את הכבל בעיקר בחלק התחתון של האינקובטור, כך שהחום עולה כלפי מעלה ומתפזר בחלל. יש להוסיף לסיפור גם מד טמפ' (ולחות) טוב ש"זוכר" את טמפ' הקיצון מאז האיפוס הקודם. כדאי גם שיהיה לו סנסור (רגש) על כבל, ע"מ שיחידת התצוגה תוכל לשבת בחוץ ולא תצטרכי לפתוח כשתרצי לבדוק את הטמפ'. כדאי מאוד לבנות את האינקובטור מראש, כך שיש זמן לתת לו לעבוד "על יבש" עם קופסאות ביצים ריקות.. אני מחביא שם בכבול עוד סנסור של המד טמפ'. כך תוכלי לוודא שכל התנאים מדוייקים ויציבים לפני הביצה הראשונה..
כמה וואט כבל חימום צריך ואיזה אורך ? (לגודל קופסת עץ 60X40X40)
ועוד שאלה , כמה וואט כבל חימום צריך ואיזה אורך ? (למקרר סטנדרטי - בלי החלק של המקפיא [שכנים שלי זרקו])
תודה מראש.
מקרר רגיל נשמע לי גדול מידי. ככל שהמיכל גדול יותר קשה יותר לשמור על אחידות הטמפ'. לקופסת עץ במידות שהזכרת לדעתי לכי על 25 וואט. יש לשים לב שכשעובדים עם טרמוסטט פולסים (שהוא מצויין ומקצועי בד"כ) יש לתת "ספיירים" של 50% בעוצמת הכבל (כלומר, במקרה זה לכי על 50).. עוד עיניין הוא להציב את האינקובטור במקום שבו הטמפ' לא תעלה מעל הערך אליו את מכוונת. אצלי זה מחייב להדליק מזגן בצהריים עם טיימר, גם אם אני לא בבית (איזה כיף לכלב..).
את קופסאות הביצים יש להניח על רשת קשיחה מס' ס"מ מעל הכבל חימום.
בעצם, יש מדריך מפורט לבנייה באתר, לא?
אני לא מצאת אותו , אתה יכול לשלוח לי קישור ? ותודה רבה על התשובות המהירות .
אבל לא הבנתי את הקטע הזה "ש לשים לב שכשעובדים עם טרמוסטט פולסים (שהוא מצויין ומקצועי בד"כ) יש לתת "ספיירים" של 50% בעוצמת הכבל (כלומר, במקרה זה לכי על 50).." ?
בכיף!
יש טרמוסטטים שכשהם מרגישים שקר הם פשוט מדליקים את החימום, אבל יש כאלו שמפעילים את החימום ב"פולסים", כלומר- מפעילים ומכבים לסרוגין- בדר"כ כל ארבע שניות הם נותנים פולס של שתי שניות- 50%. לכן צריך "לפצות" על כך (יש לו את היתרונות שלו- זה בעצם שומר על הכבל כי זה לא נותן לו להתחמם, ונותן אפשרות להשתמש בכבל חזק יותר, שהוא ארוך יותר ומאפשר פיזור טוב יותר של החום) .. אחרי שתביאי טרמוסטט תשלחי הודעה ונוודא את הסוג שלו..
שרה1212כמה וואט כבל חימום צריך ואיזה אורך ? (לגודל קופסת עץ 60X40X40)
הכי קטן שיש (15 וואט לדעתי).
או להשתמש באחד חזק יותר ולההכניס רק חלק קטן ממנו.
בתיבה כזו קטנה יהיה קשה מאוד לשלוט בטמפרטורה ועדיף שגוף החימום יהיה קטן יחסית.
הפייסבוק שלי:
https://www.facebook.com/profile.php?id=100001560175701

דף הפייסבוק של העמותה הישראלית לזוחלים, עשו לייק והשארו מעודכנים :)

http://www.facebook.com/israelreptiles
שלי טרמוסטט פולסים (50%) דיגיטלי של "רפטסטט", נקנה מיובל אוסמן. טווח הטעות אצלי הוא 0.2 מעלות (ע"פ זכרונות המד טמפ'), שזה מעולה..
לדעתי באיביי תמצאי מבחר גדול.