טגו אדום- בקיעה

עמוד 1 מתוך 2
היום סוף סוף זה קרה, הטגואים האדומים הצברים הראשונים בארץ יצאו לאוויר העולם.
ההטלה התרחשה ב17.4 והבקיעה התחילה אתמול אחר הצהריים והסתיימה היום. ההטלה כללה 27 ביצים סך הכל, 2 מהן בודאות לא פוריות ולא נלקחו להדגרה. מתוך 25 הביצים שנראו טוב מבחינה חיצונית,7 נרקבו במהלך ההדגרה כי לא היו פוריות בכל זאת, מה שהיה אפשר לראות באמצעות שיקוף.
מתחילת הבקיעה ועד היום בצהריים בקעו 11 צאצאים בכוחות עצמם. את 7 הביצים האחרונות פתחתי בעצמי כדי למנוע מצב של מוות בביצה. בסך הכל בקעו 18 צאצאים שאחד מהם לא התפתח כמו שצריך, הוא בגודל בערך רבע מפרט מפותח, קצת מעוות ולא מגיב טוב לסביבה. לצערי אני מאמין שהוא לא ישרוד. אז נשארנו עם 17 פרטים בריאים ונמרצים.

ולכל מי שבטח ישאל, לגבי מחירים תצטרכו להתקשר לבית החיות ולא לשאול אותי פה על גבי הפורום ולא בפרטי. אני לא קובע את המחיר אבל קחו בחשבון שללטאה הזו יש ביקוש עצום (ובצדק) ואני מאמין שהמחיר יהיה בהתאם.

ועכשיו התמונות:

בתמונה הראשונה- הביצים שהוטלו בקן שהנקבה בנתה.
תמונות 2 עד 5- הבוקעים שבקעו בכוחות עצמם.
תמונה 6- טגו מקופל בתוך ממברנה אחרי שהוצאתי אותו מהביצה.
תמונה 7- טגו על היד.
resized_IMG_1515.jpgresized_IMG_1509.jpgresized_IMG_1508.jpgresized_IMG_1507.jpgresized_IMG_1498.jpgresized_IMG_1497.jpgresized_IMG_1029.jpg
עוד 2 תמונות

בראשונה- פרט עם צבע חזק.
בשנייה- טגו ליד עט להשוואה.
resized_IMG_1495.jpgresized_IMG_1512.jpg
כ-ל ה-כ-ב-ו-ד !
מדהים לראות בקיעה של הלטאה המדהימה הזאת בארץ, סחטיין כל הכבוד!
תודה תודה, העלתי גם סרטון ליו טיוב, מקווה שיצא טוב.

זה אחד הטגואים יוצא מהממברנה אחרי שהוצאתי אותו מהביצה.

YouTube Video Thumbnail
איזה כיף לשמוע :D
בשבוע שעבר ביקרתי אצלכם ודיברתי על זה עם שמעון.
אני כל כך שמח שזה הצליח.
עכשיו נשאר להחזיק אצבעות לנקבה הלבנה.
יפה מאוד!!!
יישר כח אתם עושים עבודת קודש.
בקרו אותי בפייסבוק בדף של "פרה היסטורי לטאות"
יפה מאוד עוד היישג גדול בבית החיות!
תודה על השיתוף בתיעוד המפורט הזה!!
ומזל טוב מאתר סנייקס 😁

יומני גידול ומעקב לבעלי חיים! כל המידע על החיות שלכם ביומן דיגיטלי השומר תיעוד גידול ומציגי גם סטטיסטיקות לאורך זמן, ניתן להוסיף מטפלים, להצמיד ספקי מזון, את הטרינרים של חיה שלכם, להוציא למכירה או למסירה בלוח סנייקס! ואפילו להעביר את היומן בעלות לבעלים החדש כדי שיוכל להנות מהמידע ההיסטורי ולהמשיך לעדכן!

תיאור Alt חסר

לוח חיות מחמד סנייקס! הלוח המקצועי ביותר לתחום החיות האקזוטיות ועוד...
מחפשים מזון לחיות אקזוטיות? כנסו ל-לוח לאיתור מזון לחיות אקזוטיות היחיד מסוגו בישראל!

מחפשים וטרינר? כנסו ל-לוח הוטרינרים שבאתר סנייקס!
הצטרפו גם לקבוצה של הקהילה שלנו בפייסבוק
😁 בקהילה למעלה מ- 17,000 מגדלים קבועים מרחבי הארץ!

אשמח מאוד לשמוע על תנאי ההדגרה - טמפ', מצע, אחוזי לחות וכו'
יפה. יפה. יפה. הכבוד מגיע למי שמשקיע
בהצלחה גם בבקיעות הבאות.
בנוסף לבקשתו של דניאל, אשמח גם לראות תמונות של ההורים ולשמוע קצת פרטים עליהם (גיל, משקל, אורך).
תודה רבה לכולם, אני שמח לראות פירגון כזה.
הביצים הודגרו באינקובטור 31 מעלות, הלחות בתוך הקופסא של הביצים הייתה 100% אני מניח- הכלי מכיל ורמקוליט לח והוא אטום וזה מה שקבע את אחוזי הלחות, האינקובטור עצמו לא שלט בלחות אלא רק בטמפ'.
הכלי נפתח לאיוורור קצר פעם בשבוע.
היה קשה למצוא מידע ברשת על תנאי ההדגרה ומשך ההדגרה או בכלל על רביית טגואים, כנראה שאין הרבה אנשים שמרבים טגואים יחסית לזוחלים אחרים.
את ההורים ושאר קבוצת הרבייה אני אצלם מחר. מי שהיה בתערוכות בטח ראה אחד או שניים מהם. נתוני משקל ואורך מדוייקים אין לי, אני אשתדל למדוד ולשקול אותם מחר.
אז כמו שהבטחתי, כמה נתונים על ההורים:

שני ההורים שוקלים בערך אותו הדבר, המספר על המשקל רץ סביב ה3 וחצי קילו אצל שניהם למרות שהנקבה נראת רחבה יותר. יכול להיות שהיא באמת שוקלת יותר, פשוט קשה לשקול במדויק כי הם זזים.
אורך הזכר- 90 ס"מ. הנקבה- כמעט מטר.

ועכשיו לתמונות:
3 התמונות הראשונות- תמונות כלליות של קבוצת הרבייה.
תמונה רביעית- הזכר שזיווג את הנקבה שהטילה.
תמונה חמישית- הנקבה שהטילה.
תמונה שישית- הנקבה שהטילה ליד עט להשוואת הגודל.
1.jpg2.jpg3.jpg4.jpg5.jpg6.jpg
הטמפ', הלחות, האכלות וכו', פשוט כמו הקולומביאני? טיפה בעיה למצוא דף גידול מקיף ספציפית לטגו הארגנטינאי (גם באנגלית..), לקולומביאני יש בשפע, אם מישהו מצא אחד טוב אני אשמח לקישור...
האדום זה תת- מין שונה, לא מופע.. הבנתי נכון?
תודה אסף (אפל)!

אסף (מורן), הטגו האדום (Tupinambis rufescens) הוא מין שונה מהקולומביאני (Tupinambis teguixin). תנאי הגידול דומים חוץ מעניין התזונה, הקולומביאנים אוכלים מעט מאוד פירות אם בכלל לעומת הארגנטינאי והאדום שחצי מהתזונה שלהם מתבססת על פירות.
ההבדל בין הקולומביאני לטגו הארגנטינאי והאדום הוא עצום בעיניי, הם גדולים יותר, יפים יותר והרבה יותר רגועים.