להעיר קצת את הפורום.

בניסיון להעיר קצת את הפורום חשבתי על רעיון נחמד.
אם תשתפו פעולה יכול להיות פה הרבה מידע שהיה מועיל לאנשים.

נתחיל בפרוייקט מידע קטן לגבי סוגי כלבים שונים.
מידע על הגזע, היסטוריה, אינטליגנציה, קושי אילוף.
אנסה לספק לכם מידע על דברים שידעתם או לא ידעתם ותשמחו לדעת.
מחלות קשורות בגזע.
ונראה לאן זה יגיע..

:)
נתחיל עם בקשות שלכם, רצוי על הכלבים שלכם.. ונמשיך משם.
ספרו לנו מה אתם מגדלים ונספר לכם כל מה שאנחנו יודעים...
קדימה! רעיון נהדר! אפשר שלטי (sheltie) ראשון? גזע שמשום מה לא תופס בארץ כמו בחו"ל, ואני משוכנע שחלק גדול מזה נובע פשוט מחוסר ידיעה.. לי באופן אישי יש שלטי זכר יפיפה בן 3 ועכשיו גם את הבת שלו הקטנה שחיה אצל הורי.. יש כוונות להביא נקבה מחו"ל.. נקווה שבמהרה.. בעיני גזע מומלץ!
רועה אסיאתי - כלב עם מוניטין רע כי הוא גדול ומאוד מסיאיבי , אבל מצויין ככלב שמירה וככלב משפחה ,. לי אישית יש רועה אסיאתי ו 7 גורים שעוד מעט עוזבים את הבית , הם כלבים מדהימים , אצלי הם לא נושכים אף אחד , ומתנהגים כמו גור שובב, למרות שהיא כבר כבת 4 שנים . גזע יפיפה , ולדעתי מומלץ לבית עם חצר שזקוק לשמירה, אך עדיין כלב משפחה מדהים, שאני לוקח אותה לטיול כולם שואלים אותי מאיזה גזע היא , כלב לא ממש מוכר ונפוץ , למרות שבזמן האחרון הוא תופס תאוצה . =]
אשמח למידע על רועה גרמני
ואם אפשר להוסיף שיטות ודרכי אילוף יותר מפורטות שיסבירו שלב שלב מה שמופיע באתר לא כזה מספק ובכלל לא מצאתי דרכי אילוף מפורטות ברשת
תודה
אני אוסיף לך את המידע על הרועה גרמני. אבל לגבי שיטות אילוף. כל העניין הוא התנייה.. ז"אר הכלב עושה משהו תמורת משהו שהוא אוהב. והכי חשוב עקשנות..

יש מיליון ואחת דרכים. אבל חשוב להבין קצת את הפסיכולוגיה שמאחורי אילוף כלבים. להבין מה הוא מסוגל לעשות, ומה לא.
בגלל זה ממליצים להתייעץ עם מאלף וללמוד את השיטות, אבל במפגש עם הכלב. לא לימוד בהתכתבות.
מאלף עולה המון כסף
הצלחתי לגרום לכלב לבצע את הפקודות שב וארצה ולגרום לו לא לאכול בלי רשות קשה לי לבצע איתו את הפקודה רגלי הוא בעיקר הולך בזגזג ומתעכב על כל דבר לרחרח
אם הכלב מרחרח את הרצפה בזמן שאתה הולך איתו , אז זה לא באמת רגלי, זה כלב שהולך בקצב שלך.. רגלי זה ללכת ישר, בלי להסתכל קדימה אפילו. להסתכל עליך :).. בגלל זה אמרתי. חשבו להבין את הטריק מאחורי העניין, כי גם שחשבת שאתה מתקדם לאנשהו בעניין, הכלב עדיין עושה מה שבא לו, וזה להריח את הרצפה. פשוט בקצב שלך.. לגבי הלאכול בלי רשות, מבטיח לך שאם תשב באותו מקום. ותשים לו אוכל, כל עוד אתה לא מסתכל עליו הוא לא יאכל.. אבל בשניה שתעצום עיניים.. נגיד לחצי דקה.. אפילו שאתה באזור.. הוא יאכל.. ואם אתה לא באזור, אז בכלל הוא לא ישאל אותך :)
עוד פעם, אני לא בא להגיד לך שאתה לא פועל נכון. זה יפה שאתה מצליח לגרום לכלב להקשיב. אבל יש לאלף כלב שיהיה נוח. ויש לאלף כלב למשמעת. וכרגע אתה פחות או יותר משעשע את עצמך עם העניין.
מאלף לא עולה הרבה כסף אם זה מאלף טוב. כי אז היחס של כמה אתה משלם תמורת התוצאות הוא אפסי. יש מאלפים שיקחו לך פחות שתרגיש טוב עם עצמך.. אבל בפועל אתה עושה איתם 10 שיעורים ולא מתקדם לשום מקום..
תחשוב על זה קצת.
רועה גרמני כמו כל כלב צריך קודם כל ללמד ורק אז ניתן לדרוש ממנו. הבעיה היא שבלי לראות כלב, מאלף לא יכול להגיד מה לעשות איתו או איך ללמד אותו.
אני יכולה להגיד לך שלרוב הרועים יש יצר משחק נהדר ואפשר להשתמש בו בעבודה. צריך להגדיר מטרות ולבדוק את הכלב.
אילוף דורש השקעה של זמן וכסף וגם - חשק לעבוד. אם יש את שלושת המרכיבים האלה, הכלב מצליח.

מצרפת לינק לוידאו שלי עם הכלבה שלי צ'ילייייייי המלכה!!
http://dogaddict.co.il/dog-training-videos/54-chilly
בדקתי מאלפים באזור הדרום הם מבקשים באזור ה2000 שקל סכום שאין לי כרגע
לגבי יישום הפקודות נכון שברגע שאני מרפה אז הכלב עושה מה בא לו אבל עדיין זו התקדמות ורק ההתחלה אני מאמין שבשלב כלשהו המשמעת אצלו תתחזק
ובעניין של הפקודה רגלי היא פקודה שאני לא מצליח לישם הסרטון שמראים באתר מתבצע על כלב שכבר מבין את הפקודה ונשאר רק לתת לו את הפיניש אם קיים סרטון שמסביר מההתחלה על כלב שלא נחסף לזה לפני אז יהיה יותר קל להבין ולישם
לי יש רועה גרמנית חמודה מחונכת ומאולפת,אני אילפתי וחינכתי בעצמי(כלבה ראשונה) בלי עזרה.בישביל להבין קצת על הפסיכולוגיה שלהם אני ממליצה לצפות בלוחש לכלבים בנשיונל ג'אוגרפיק,זה כבר סידר לי כמה דברים בראש בנוגע לכלבים.
לכלבה שלי יש את הבעיות הקטנות שלה אבל לא שום דבר רציני.היא מצייתת לפקודות ואפילו יודעת להיכנס למנהרות בגני שעשועים ולהיתגלש לפי פקודה.
אני ואחי אילפתו את הכלב שלנו לשבת לשכב ללכת להביא לטפס על המלונה והוא הבין לטפס על הגדר של הכלוב 😄
לי יש לברדורית בת 12
אילפתי אותה בעצמי עם ידע שקיבלתי פה ושם ממאלפים.
מסקרן אותי אם יש דגשים לאילוף/גידול כלבים בגיל השלישי...
הרגליים כושלות, השמיעה דועכת. איך שומרים את הכלב קודם כל עירני וחיוני אבל גם ממושמע... תודה.
מידע על אילוף כלבים
לי יש כלבת פינצר בת 3 שקטה מאד . למי מומלץ לשלוח אותה לאילוף קרוב לראשון לציון ?
טלפון 0503322843
פייסבוק : http://goo.gl/EFGTl
ראשון לציון
בעל וותק של המון שנים בדגים