עיכול

שלום לכולם.
שאלה שמסקרנת אותי היא האם הנחש מעכל את כל חלקיי העכבר במלואם? הדגש בשאלה הוא על הפרווה. מכיוון שלאחרונה הכרכן שלי אכל עכבר מעט יותר שעיר מהרגיל ומצאתי כמה ימים אחרכך (מנותק חלקית מהצואה) גוש מוארך ודק של פרווה (שהזכיר בצורתו את העכבר...רק מאוד מכווץ 😛 ). האמת שלא שמתי לב לדבר כזה אף פעם.
אני לא מודאג חלילה,הנחש מגיב מאוד בריא לאוכל,לא נושך,יחסית רגוע על הידיים,ומשיל באופן סדיר.
רק קצת סקרן (:
מאחל לכל חברי הפורום סופשבוע נעים!
ודאי שלא, אם הכול היה מעוכל ב100% לא הייתה צואה כלל.
שיניים, עצמות גדולות כמו הלסתות, צלעות וכדומה, בדרך כלל לא מפורקות במלואן וניתן יהיה לראות אותן בצואה. כנ"ל פרווה.
עכשיו אני יודע ללא ספק מה זה צואה, הנחש הקודם שלי עשה את זה... אבל מהפה.

לנחש אין את כל החומרים שבגוף כמו לאדם, הוא לא עכל הכל, לכן מה שהוא לא מצליח לעכל, יוצא בצואה.
מה מה מה?
צואה=ק-ק-י.
לא שום דבר אחר.
אם הנחש שלך פלט מפיו מזון, או כול דבר, אז משהו לא תקין.
והמשפט לגבי בני אדם לא ברור לי כול כך. בכול מקרה לנחשים יש מע' עיכול חזקה -בהרבה- מזה של בני אדם ומסוגל לפרק חומרים שאנחנו לא.
הם קרניבורים פקולטטיביים, מסוגלים לצרוך את כול מה שהם זקוקים לו ממזון אחד, בעוד שבני אדם הם אומניבורים וזקוקים למזון מגוון מאוד בכדי לקבל את כול מה שאנחנו צריכים.
בן צבישלום לכולם.
שאלה שמסקרנת אותי היא האם הנחש מעכל את כל חלקיי העכבר במלואם? הדגש בשאלה הוא על הפרווה. מכיוון שלאחרונה הכרכן שלי אכל עכבר מעט יותר שעיר מהרגיל ומצאתי כמה ימים אחרכך (מנותק חלקית מהצואה) גוש מוארך ודק של פרווה (שהזכיר בצורתו את העכבר...רק מאוד מכווץ 😛 ). האמת שלא שמתי לב לדבר כזה אף פעם.
אני לא מודאג חלילה,הנחש מגיב מאוד בריא לאוכל,לא נושך,יחסית רגוע על הידיים,ומשיל באופן סדיר.
רק קצת סקרן (:
מאחל לכל חברי הפורום סופשבוע נעים!
קורה לפעמים שבצרכים נפלטות שאריות פרווה שלא עוכלו וזה בסדר גמור.
עם זאת, התיאור שלך יכול גם להצביע על הקאה שהתייבשה ואז כדאי לדלג על האכלה.
איך מבחינים בין שני המקרים? לפי הריח, כמובן.
בואו לבקר בתירסים - www.TIRASIM.co.il
היי מייקי,
אני בטוח כעת שזו הייתה פרווה מהצואה (הריח היה כמו של הצואה,ולפי מה שהבנתי לפליטה ריח חזק מאוד-מה שלא היה) הכרכן בסדר גמור,רגוע,בלילה אני רואה אותו משוטט בטרריום,הכל טוב (:
תודה והמשך שבוע נעים לכולם