שניים בטרריום אחד?

שלום,
יש אפשרות לגדל שני כרכני תירס באותו טרריום?
אני אשמח לתשובה מהירה ..
בן אדם אתה פותח פה תיבת פנדורה, זה הנושא ה-100 אם לא הא-200 ששאלו תשאלה הזאת.

חיפוש קצר בפורום באמצעות פיצ'ר החיפוש שיש לך מצד שמאל בתפריט של הפורום.

ותמצא את התשובה...
קבל קישור לחיפוש שכבר הרצתי עבורך

שני נחשים באותו טרריום

יומני גידול ומעקב לבעלי חיים! כל המידע על החיות שלכם ביומן דיגיטלי השומר תיעוד גידול ומציגי גם סטטיסטיקות לאורך זמן, ניתן להוסיף מטפלים, להצמיד ספקי מזון, את הטרינרים של חיה שלכם, להוציא למכירה או למסירה בלוח סנייקס! ואפילו להעביר את היומן בעלות לבעלים החדש כדי שיוכל להנות מהמידע ההיסטורי ולהמשיך לעדכן!

תיאור Alt חסר

לוח חיות מחמד סנייקס! הלוח המקצועי ביותר לתחום החיות האקזוטיות ועוד...
מחפשים מזון לחיות אקזוטיות? כנסו ל-לוח לאיתור מזון לחיות אקזוטיות היחיד מסוגו בישראל!

מחפשים וטרינר? כנסו ל-לוח הוטרינרים שבאתר סנייקס!
הצטרפו גם לקבוצה של הקהילה שלנו בפייסבוק
😁 בקהילה למעלה מ- 17,000 מגדלים קבועים מרחבי הארץ!

אפשר,
לא רצוי- בטבע הם בוחרים להיות לבד. הם לא מבודדים אחד מהשני ולכן אם אחד יהיה חולה, השני בוודאות ידבק תוך זמן קצר. סטרס שנובע מנוכחות של שני טורפים במרחב מחייה מאוד קטן...
ולפעמים... גם זה יכול לקרות:

מקרים של קניבליזם בקרב כרכני תירס.
תמונות לקוחות מ www.cornsnakes.com
אף פעם לא ראיתי תתמונות האלה, זה באמת נראה כמו חתיכת ארוחה כבדה
תודה על השיתוף אורן

יומני גידול ומעקב לבעלי חיים! כל המידע על החיות שלכם ביומן דיגיטלי השומר תיעוד גידול ומציגי גם סטטיסטיקות לאורך זמן, ניתן להוסיף מטפלים, להצמיד ספקי מזון, את הטרינרים של חיה שלכם, להוציא למכירה או למסירה בלוח סנייקס! ואפילו להעביר את היומן בעלות לבעלים החדש כדי שיוכל להנות מהמידע ההיסטורי ולהמשיך לעדכן!

תיאור Alt חסר

לוח חיות מחמד סנייקס! הלוח המקצועי ביותר לתחום החיות האקזוטיות ועוד...
מחפשים מזון לחיות אקזוטיות? כנסו ל-לוח לאיתור מזון לחיות אקזוטיות היחיד מסוגו בישראל!

מחפשים וטרינר? כנסו ל-לוח הוטרינרים שבאתר סנייקס!
הצטרפו גם לקבוצה של הקהילה שלנו בפייסבוק
😁 בקהילה למעלה מ- 17,000 מגדלים קבועים מרחבי הארץ!

שמתי אליהן קישור בשרשור ישן(שעלה בחיפוש שלך אגב) :).
אבל בסדר, זה עוזר להמחיש חח
Benjo - תשמע, אני שואל בשביל לדעת, אם לא באלך לעזור לי אל תעזור, אבל אם לא תעזור יכול להיות שבעל חיים ימות... לא חבל? :) .
אני בסך הכל שאלתי, אני לא וותיק בפורום ולא יכול לדעת אם שאלו / לא.
אז מיצטער..

יש לי עוד שאלה:
הטרריום של הנחש שלי קטן, אבל אני מוציא אותו המון, לטבע, משחרר אותו באיזה מקום טיבעי, ומשקיף עליו. שהוא לא יברח לי ...
אז עדיין כדאי להרחיב לו את הטרריום?
תודה, אביתר.
אחד לא תחליף לשני,
לא מומלץ -בכלל- לשחרר נחשים בטבע גם לא לפרק זמן קצר, סתם הזדמנות לתפוס קרדיות.
הם צריכים כול הזמן מרחב מחיה נורמאלי- לכרכן תירס מתבגר, טרריום של 60 ס"מ יספיק, בבגרות... 80-100 ס"מ.
לא צריך להוציא לטבע, אלא אם כן בא לך לצלם אותו בחוץ וכו'.

כרכן תירס זה נחש שכדאי -מאוד- שלא יברח לו החוצה. בין המינים שיש יותר סכנה איתם שיהפכו למינים פולשים ורק זה חסר לתחום שלנו.

אביתר- מצד אחד מה שאתה אומר נכון, אבל, תשתדל להבין שהפורום הזה היה קיים לפניך ולפניי וסביר להניח ששאלות פשוטות כבר נענו לא פעם ולא פעמיים וגם לא שלוש...
אני תמיד משתדל לחפש את התשובה בעצמי לפני שאני מבקש סיוע בפורום כזה או אחר.
זה לא אומר שלא מגיעה לך תשובה, רק תנסה להבין גם את הצד השני שמעט מותש מלענות כול כך הרבה פעמים על אותן שאלות...

שבת שלום
אורן הראלאחד לא תחליף לשני,
לא מומלץ -בכלל- לשחרר נחשים בטבע גם לא לפרק זמן קצר, סתם הזדמנות לתפוס קרדיות.
הם צריכים כול הזמן מרחב מחיה נורמאלי- לכרכן תירס מתבגר, טרריום של 60 ס"מ יספיק, בבגרות... 80-100 ס"מ.
לא צריך להוציא לטבע, אלא אם כן בא לך לצלם אותו בחוץ וכו'.

כרכן תירס זה נחש שכדאי -מאוד- שלא יברח לו החוצה. בין המינים שיש יותר סכנה איתם שיהפכו למינים פולשים ורק זה חסר לתחום שלנו.

אביתר- מצד אחד מה שאתה אומר נכון, אבל, תשתדל להבין שהפורום הזה היה קיים לפניך ולפניי וסביר להניח ששאלות פשוטות כבר נענו לא פעם ולא פעמיים וגם לא שלוש...
אני תמיד משתדל לחפש את התשובה בעצמי לפני שאני מבקש סיוע בפורום כזה או אחר.
זה לא אומר שלא מגיעה לך תשובה, רק תנסה להבין גם את הצד השני שמעט מותש מלענות כול כך הרבה פעמים על אותן שאלות...

שבת שלום
כן אתה צודק, אני עכשיו מבין ...
אבל אני אחד שרוצה לדעת עוד ועוד, ועכשיו שאתה אומר את זה, אני יכול לחפש אפילו את התשובה בגוגל.
תודה רבה לשניכם! מיצטער :)
שבת שלום!!! ➡️
אני מכיר את התמונות האלה שאורן העלה ואני חושב שהצגתן כך, בלי להוסיף פרטים, חוטאת לאמת.
עד כה עברו תחת ידי מאות כרכני תירס שאת חלקם שיכנתי (ועדיין משכן) יחד ומעולם לא קרה לי מקרה דומה. קרה לי לא פעם שכרכן תירס צעיר נשך אחד אחר משום שריח העכבר נותר עליו. מהר מאד הוא הבין את הטעות ושיחרר את הנשיכה. האם זה אומר שהוא קניבל? לא. זו פשוט טעות של טירון. קרה לי גם מקרים שכרכני תירס לאחר ארוחה נשכו את עצמם - שוב, מתוך טעות בזיהוי. אינטליגנציה, זו אינה תכונה שמאפיינת נחשים. טעויות כאלה יכולות לקרות בגיל צעיר, אבל גם כרכני תירס לומדים מטעויות. ומקרים כאלה אצל בוגרים כמעט ולא קיימים.
התמונות מראות אמנם כרכני תירס שבלעו את אחיהם, אך מדובר בטעות של בייביס שכנראה האכילו יחד או החזירו לכלוב ללא השגחה מיד לאחר ההאכלה, בעוד שריח העכבר נותר על הגוף.

אני לא בא לטעון ולהמליץ לגדל כרכני תירס ביחד באותו כלוב, כמו שאני לא בא להמליץ לגדל לחוד, אבל התמונות האלה, כשהן מוצגות ללא כל הסבר לאופן בו זה קרה, הן מפחידות מידי ביחס לסיכון האמיתי שכמעט ולא קיים.
מגדל מתחיל שקורא את ההודעה שאורן כתב ורואה את התמונות, מיד נבהל ובהכרח יקבל החלטה חד משמעית (ולאו דווקא נכונה), שלא לגדל כרכני תירס יחד. זוהי הטייה של שיקול הדעת ועל כך אני מתקומם.
אני חושב, שאם כבר מייעצים, אז הייעוץ צריך להיות מלא ולא חלקי.

לסיכום,
יש סיבות טובות לגדל כרכני תירס ביחד ויש סיבות טובות יותר לגדלם בנפרד, אבל התמונות האלה לא רלוונטיות לשיקול באיזה אפשרות לבחור.

לשואל,
אם אתה מעוניין לקרוא על שיקולים בעד ונגד גידול כרכני תירס באותו כלוב, אתה מוזמן להציץ כאן:
http://www.tirasim.co.il/PAGE6.asp
בואו לבקר בתירסים - www.TIRASIM.co.il
מייקי, מדובר בשני מקרים מתועדים מתוך שרשור די נרחב... שהוא אחד מהרבה.
אני שמח שלך זה לא קרה... אבל בין זה לבין לבוא להאשים באי מסירת פרטים... שמתי את השרשור, מוזמנים לקרוא ולבדוק עצמאית.

אין שום שקר בתמונה, הושארו שני נחשים יחד, ולא עם מזון, ונשאר רק אחד שמן.
אחת מהתמונות שייכת לריץ', הבעלים לשעבר של Serpenco שהיה מרבה התירסים הנרחב ביותר בארה"ב עד לפני כשנתיים ופרש לגמלאות.
הוא יודע איך לעבוד עם נחשים, וגם לו זה קרה.

כמו שכתבתי בתחילת ההודעה- זה אפשרי, ולא מומלץ לאנשים בתחילת דרכם.

אם למגדל בקאליבר שלו זה יכול לקרות, זה יכול לקרות לכול אחד.
לא, לא שמתי את השרשור, דקה.
http://www.cornsnakes.com/forums/showthread.php?t=27177

"When I am packing bulk shipments, I will normally cull out the ones from the stuff I set up for retail sales and just put all of those culls into 5 gallon buckets with a water dish. They are in there for no more than 24 hours. Well, this afternoon I was packing a shipment and looked into one of the buckets and saw what I thought was a dead and bloated corn snake. I was surprised it could have gotten so bloated so quickly. But when I took a closer look, here is what I saw:

(פה יש את התמונה של הכרכן השמנמן)

This doesn't happen often, but it DOES happen!"

אז אם זה מבהיל מגדל מתחיל, מבחינתי זה מצויין- רוב הסיבות שבגללן מגדל בתחילת דרכו שם שני נחשים יחד זה כי אין לו כסף לשני טרריומים- אז לדעתי עדיף שלא ירכוש שני נחשים.

כשמגדל מתפתח ולומד יותר, שיקול הדעת שלו הוא טוב מספיק כדי להיות מסוגל לקבל החלטה עצמאית, בדיוק כמו שאתה בחרת.

אתה יכול לא להסכים, אבל אתה לא יכול לטעון שאני "משמיט פרטים". ברמה האישית ממש לא משנה לי מה אנשים עושים בביתם הפרטי. שואלים ואני עונה בהתאם למה שאני מכיר ומאמין.
אני עם מייקי. אורן, אתה מציג את המצב בצורה לא אובייקטיבית ומטה את שיקול הדעת באמצעות הפחדה.
זה כמו שתלך לתלמידי נהיגה ותראה להם תמונות של תאונות דרכים קשות במטרה למנוע מהם לנהוג. ותאונות דרכים הרבה יותר שכיחות מכרכן תירס שבלע אחר.
מקרים כאלה של כרכני תירס אמנם קורים אבל הם נדירים, ואם משגיחים בזמן ההאכלה וקצת אחריה אז הם מאוד, מאוד נדירים.
אני מגדל כל עונה בסביבות ה150-200 כרכני תירס צעירים בקבוצות של שתיים ושלוש בכל טרריום ואף פעם זה לא קרה לי. מה שצריך לעשות זה פשוט להשגיח וככה מורידים את הסיכוי לכמעט 0. לא צריך לעשות פיל מכל עכבר.
כל זה נאמר כשאנחנו מדברים על כרכני תירס בייבי, אצל בוגרים ומתבגרים זה יותר נדיר אם בכלל קרה אי פעם.
אפשר להבין איפה אני עושה ממה פיל?
כתבתי את הסיבות, וסיכמתי שעלול לקרות גם מצב כמו שמוצג בתמונות.
אח"כ גם שמתי את הציטוט המדוייק ואת השרשור.
חבר'ה, אני משקף נטו מציאות של דברים שקרו, ולא רשמתי בשום מקום שזה נפוץ או קורה הרבה.

זו אפשרות, צריך להכיר אותה.
אפשר לאמר שאתם חושבים אחרת בלי ישר להאשים את הצד השני שהוא דרמטי. לא תיארתי פה תסריטי זוועה- יש לא מעט שרשורים עם מקרים דומים, גם אם סטטיסטית זה מעט ביחס לכמות המגדלים, וזה רק אלה שכותבים על כך ואף מצלמים.