בלו- טונג. שאלות.

1) מבחינת מזון, האכלה פעם ביומיים, פעם במזון צימחי, פעם במזון בשרי (חרקים או מזון שימורים של כלבים חתולים), כאשר המזון מאובק בסידן ובוויטמינים ומינרלים. השאלה היא, כמה מזון לשים? לפי זמן שלוקח לו לסיים? או שיהיה תמיד במיכל? או שהוא מסיים באופן מידיי?

2) נורות UV, באיזה נורה מומלץ להשתמש? והאם 14 שעות מספיק ביום? לחלופין, כמה שעות ביום בשמש הם צריכים (במידה ואני לא משתמש בנורת UV) ?

3) איך מבדילים בין זכר לנקבה? ובאיזה גיל זה אפשרי?

תודה.
1. יש אסכולות שונות ודעות שונות , אני אתן את שלי לפי ניסיון עם החיה
בעיקרון היא תאכל גם 12 תולעים אם תהיה רעבה ולכן אני בעד להגביל
במיוחד כי נראה שאתה מאוד משקיע ויטמינים וכו , האכלה של צמחי בבוקר ובשרי אחה"צ נשמע מעולה לא יותר מחמש חרקים ליום לדעתי

2. עדיף כן להשתמש ביו ויבכל מקרה אלא אם החיה ממש גדלה בתנאי טבע (בחצר סגורה עם שמש ישירה כל הזמן)

ואצלי אני מדליק בבוקר שאני יוצא לעבודה וסוגר שנאי חוזר (כ- 8 שעות יו וי ביום והחיות בריאות בעלות צבעים מדהימים)
השאלה שצריכה לעניין אותך זה איזה חוזק נורה לקחת
D_Z1) מבחינת מזון, האכלה פעם ביומיים, פעם במזון צימחי, פעם במזון בשרי (חרקים או מזון שימורים של כלבים חתולים), כאשר המזון מאובק בסידן ובוויטמינים ומינרלים. השאלה היא, כמה מזון לשים? לפי זמן שלוקח לו לסיים? או שיהיה תמיד במיכל? או שהוא מסיים באופן מידיי?

האכלה פעם ביומיים היא מצוינת.

מזון מעורבב של צמחי,בשרי, מאובק. אני ממליץ על יחס של 50% צמחי, 40% בשרי, 10% פירות.

שימי כמות שהוא מסיים תוך כמה דקות ושלא ישאר מזון בטרריום (הוא נרקב מהר מאוד).

זכרי להאכיל אותו בתחילת היום בכדי שיהיה לו מספיק זמן מתחת לנורת החימום בכדיח לתרום לעיכול מלא ובריא.
אתר הבית של reptilez :
http://www.reptilez.co.il/index.asp