עשן וכרכן

שלום
יש לי שאלה
האם כרכן יכול להפגע אם הטרריום שלו יהיה בחדר שבו מעשנים סיגריות או נרגילה או משהו?
פשוט אני שוקל להעביר את הטרריום שלו לחדר שני בביתש הוא כביכול סוג של "זולה" עכשיו כמובן שהחדר לא אפוף עשן במשך כל שעות היום וכמובן שלא ינשפו לו ישירות לטרריום עשן אבל בכללי מדי פעם יש בחדר עשן ולפעמים הרבה השאלה האם זה ישפיע עליו?
שאלה מעניינת מאוד...
גם אני אשמח לתשובה.
מומחים?
🙄
==========
מיכאל ויעל
הורים גאים ל-14 ילדים :
כלבה פיצפונת, 3 צ'ינצ'ילות,
4 חתולים, 2 שממיות מנומרות,
איגואנה, חומט כחול לשון,
נחש כרכן תירס ותוכי קוקוטייל
==========
לא צריך להיות מומחה בשביל להגיד שזה לא בריא לבע"ח.... מה יהיה הנזק? אי אפשר לנבא.. אבל למה לקחת את הצ'אנס אם אפשר שלא?
היי עידן,
ברור שאף אחד לא אומר שזה בריא לחיה...
אבל לא זו השאלה.
לדוגמא, עבור תוכי קוקטייל ידוע שהעשן סיגריות ממש קטלני, אפילו טיפה.
אבל יש חיות (כמו כלב, חתול, בנאדם...) שיכולות ״לסבול״ את העשן.
השאלה היא האם ידוע על רגישות דומה לזוחלים, ובפרט נחשים.
==========
מיכאל ויעל
הורים גאים ל-14 ילדים :
כלבה פיצפונת, 3 צ'ינצ'ילות,
4 חתולים, 2 שממיות מנומרות,
איגואנה, חומט כחול לשון,
נחש כרכן תירס ותוכי קוקוטייל
==========
שלום עידן
אני בנוסף לתגובה שמעליי רציתי לציין שלא ממש אפשר להמנע
משום שהחדר הנוכחי שבו נמצא הטרריום עתיד לעבור שיפוץ וכמו כן שאר החדרים בבית לכן את הטרריום אני מעדיף להעביר לחדר ה"זולה" שעוד לא התחילו בו השיפוצים וספק אם יתחילו בזמן הקרוב
השאלה עד כמה זה מסוכן?
לא היה מבחן שבחן את הסכנה שעישון פסיבי מציב לנחשים... זה אפילו לא נעשה על בני אדם כמו שצריך.
שלא כמו בצל או שוקולד לכלב נניח, אני לא חושב שמדובר במשהו שיהרוג נחש במגע ראשוני... -אבל-, צריך לזכור שמרבית הנחשים "עובדים" עם ריאה אחת בלבד(השנייה מנוונת)... ועם חילוף חומרים נמוך התגובה סביר להניח תהיה פחות מאופטימלית.
אם אפשר להימנע, להימנע... אם אי אפשר, אי אפשר... אבל לדאוג שזה יהיה זמני מאוד ולמצוא פתרונות לעתיד.
מה שאני כותב עכשו אינו מדעי ובדוק, אלא מתבסס על הגיון ואינטואיציה בלבד.

לדעתי חיות בר ועשן לא הולכים טוב ביחד מהסיבה הפשוטה, שעשן הוא סימן עבורן לסכנה שמתקרבת ושצריך לברוח הכי מהר שאפשר.
מאחר והנחש לא יכול לברוח מהטרריום, תעלה הסבירות להתפתחות סטרס.

עם זאת, אני לא פוסל את האפשרות שמישהו שמעשן ליד הזוחלים שלו, יכתוב כאן שהוא לא רואה שום השפעה על התנהגות הנחש.
בואו לבקר בתירסים - www.TIRASIM.co.il
נוטה להסכים עם מייקי ברמת העיקרון, רק שאני לא בטוח שהעשן הנובע משריפת סיגריה זהה לזה של בעירה טבעית...
אז זה נכון לגבי עשן, אבל אני לא יודע לגבי עשן של סיגריות.
אני מסכים עם אורן
אני מאמין שהנחשים מבחינים בין עשן סיגריות לעשן שנובע משריפה ביער
אני רוצה לציין שלאחר חשבתי כן העברתי את הכרכן ואני יודע שאחי עישן נרגילה כשאר הכרכן כבר היה
הנחש לא שינה התנהגות וגם האכלתי אותו והוא אכל ללא שום התנגדות
אני מאמין שעד סוף השבוע הוא כבר יחזור לחדר הרגיל
תודה בכל זאת אם יהיו התפתחויות (ואני מקווה שלא יהיו לרעה) אני אעדכן
היי,שאלה מעניינת ואני יכולה לענות לך דיי בקלות עליה כי עברתי את שני המיקרים,קניתי כרכן תירס לפניי שנתיים וחצי אחרי שבוע שהוא היה אצלי עשינו שיפוץ בבית,אבק והכל...כנראה זה פגע בו והוא מת.קניתי עוד כרכן שנמצא אצלי בחדר ואני מעשנת ובאים אליי אנשים ומעשנים כל יום כמעט והוא חיי ככה כבר שנתיים וזה לא פגע בו,הוא חי ובריא,כמובן שזה לא בריא לו כמו שזה לא בריא לאף אחד ואולי הנזק יבוא בהמשך אבל זה כבר שנתיים המצב והוא בסדר.אז בוא נגיד ככה שעשן לתוך הטרריום לא תנשוף ובטח הטרריום הוא בגובהה נמוך ולא גבוהה ככה שהעשן עולה ולא כזה פוגע בו.אבל למקום של השיפוצים אללללל תכניס!!!! =]