כמה שאלות בנוגע לקרסטד

שלום לכולם!
ברצוני לגדל קרסטד כבר זמן רב, יש לי נסיון עםשממתי מנומרת שגידלתי עד לפני כשנה, וחרדון מזוקן ממש חמוד שאני מגדל כבר כמעט שנתיים...
האם זה עדיין מוקדם מדי?
ואם לא, האם ניתן להחזיק אותה בידיים? כי חשוב לי שחיות שאני מגדל לא יהיו אגרסיביות או פחדניות. אני מתכוון באופי של טרנטולות, או חרדונים. כאלו שהם "נעימי הליכות", ולא יהססו למגע אדם.
בתודה מראש, עמית
מבחינת ניסיון אני לא צופה שתהיה לך בעיה מיוחדת עם קרסטדים. הן מומלצות כלטאה שנייה או שלישית, למרות שאני מכיר כבר מספר מגדלים שהתחילו איתן ועם מעט הכוונה הצליחו ממש יפה ואף הרבו אותן.
קח בחשבון שזו לטאה עדינה יותר מחרדון או מנומרת ולכן מומלץ להחזיק אותן פחות בידיים. יש להן עור עדין יותר והן פעילות בעיקר בלילה כך שאין בעיה לשחק איתן בערבים אך לא מומלץ לשבת איתן בידיים כל היום.
ככל שתרגיל אותה למגע כך היא תהיה רגועה יותר. ככלל הן נרגעות די מהר בידיים, פשוט צריך לדעת איך להחזיק אותן בצורה בטוחה כדי שלא יפגעו.
אוקיי, תודה. האמת היא שגם עם החרדון שלי אני לא מסתובב כל היום... אתה מתכוון שצריך להזהר איתה כמו עם טרנטולה? שלא ללטף אותה יותר מדי ורק לתת לה פעם בנגיד יומיים לטפס עליך?
לא יודע ממש לתת לך נוסחה מתימטית כמה זמן ללטף אותה ובאיזו תדירות. תפעיל שיקול דעת.
אם אתה רואה שהיא נלחצת או מנסה לברוח תחזיר אותה. אם היא נהנית....
פשוט לא כדאי להפריע להן בשעות הבוקר והצהריים מאחר ואלו השעות החמות יותר שבהן הן בד"כ ישנות. עדיף לחכות לערב.
אם אתה מתכוון לכך שאתה צריך להיות זהיר שלא תיפול אז כן, כמו טרנטולה.