דף גידול - עורב אפור

עורב אפור - Corvus corone - דף גידול
עורב אפור
ממלכה: בעלי חיים מערכה: מיתרניים
מחלקה: עופות
סדרה: ציפורי שיר
משפחה: עורביים
סוג: עורב
שם עברי: עורב אפור
שם אנגלי: Hooded Crow
שם מדעי: Corvus Corone

קווי מתאר:
אורך גוף: 40-50 ס"מ
מוטת כנפיים: 80-90 ס"מ
משקל: 400-500 גרם

הקדמה קלה:
המדריך נכתב עפ"י הניסיון שלי בגידול עורב שהיה לי, ומה שלמדתי מהאינטרנט באותו זמן כדי לגדל אותו כמו שצריך.

העורב האפור הוא מין מזיק וניצוד באלפים.
למרות זאת עדיין אינו מותר לגידול (מותר ע"י קבלת היתר מהרט"ג).
מדובר באחת מציפורי שיר הגדולות ביותר שקיימות.
העורב הוא חיה חברותית ביותר, וזקוק לגירויים ותקשורת כל הזמן.
עורב שהוחתם לא יוכל לחזור לטבע לעולם, מכיוון שלא גדל עם עורבים אחרים, ולא יודע כיצד להתנהג בחברתם, על כן הוא ינודה.
חיה מאוד חכמה ומאוד קל לאלף אותה בשיטת "גמול אוכל".
נוטים לחשוב שעורב שנפל מהקן לא ישרוד, ולכן מאמצים אותו. מה שלא יודעים זה שגם שעורב נפל מהקן, עדיין משגיחים עליו ההורים. ואם לא הם,
יאמצו אותו זוג הורים חדש.
הם ישמרו עליו מהעצים ולא יתנו לשום דבר להתקרב אליו.
מבחינתם כל דבר שזז על הרצפה, חתול, אדם או כלב, אפילו סתם גוף שחור, יגרום להם לצרוח ולנסוק מעל ראשו, ואפילו לתקוף אם הוא לא נסוג.
יש להם זיכרון מעולה, ואם תפגע בהם או תסתובב עם גוזל של עורב ביד, יהיה להם קשה לשכוח אותך.

תנאי מחיה:
רצוי לגדל בחופשיות, ורק כשאי אפשר לסגור בכלוב גדול. כזה שיאפשר לו לפרוש כנפיים מבלי לגעת בדפנות.
עורב אפור יכול לחיות בטבע עד 20 שנה ובשבי אפילו יותר. לכן חשוב לספק להם תנאים מתאימים, להוציא אותם מהכלוב על בסיס יומי, ולתת להם הרבה גירוי מנטלי.
הם ילמדו מהר מאוד מה מותר ומה אסור, אבל זה לא אומר שהם יתחשבו בכם. אם תצעקו עליהם להפסיק משהו הם יבינו ויפסיקו, בשניה שתוסבבו את הראש הם ימשיכו במה שעשו.
מכיוון שאת העורב אפשר לשחרר לעוף בחוץ, והוא יחזור חזרה הביתה (שוב, לא לוקח אחריות, שלי חזר.) רצוי לאבק נגד טפילים פעם בשבוע.
אפשר להשתמש באופיגל 20, כמות קטנה.

תזונה:
עורבים הם אוכלי כל, החל מזרעים וכלה בנבלות.
חייבים לספק להם תזונה מורכבת ואי אפשר בעצם לשים דגש על מה עורבים אוכלים.
הם טורפים לטאות ומכרסמים וציפורים אחרים. וחולשים על שטחים חקלאיים והורסים אבטיחים ודלעות.
אם יש לכם צמחים בבית, במיוחד כאלה עם צבעים מעניינים, שכחו מהם.
הם דיי הורסים דברים בבית כשהם ללא השגחה, עציצים, וקורות עץ.

אילוף:
אילוף של עורב דומה מאוד לאילוף של תוכי בגודל בינוני, הוא לא ילמד לדבר, אבל הוא יוציא צלילים מצחיקים מהפה וזה נשמע כאילו מישהו מארץ זרה מנסה לתקשר איתך ואתם פשוט לא מבינים אחד את השני.
הם נאמנים מאוד למגדלים, ואם יהיו על כתפו של אחד הם יגנו עליו מכל מי שינסה לגעת בו.

רבייה:
העורבים בוגרים מינית בערך בגיל 3, עונת הזיווג מתחילה ב סוף פברואר-מרץ, העורבים יכינו קן מזרדים על צמרת של עץ גבוה או עמוד חשמל. (בד"כ אקליפטוס או אורן).
הנקבה תטיל 4-6 ביצים ותדגור עליהם מרבית הזמן, הביצים בוקעות לאחר 20 יום בממוצע.
והגוזלים מוכנים למבחן התעופה הראשון כבר בגיל 3 שבועות, מרביתם יפלו לקרקע, וההורים ימשיכו לטפל בהם במקביל לטיפול של אלה שעדיין בקן.
כל מה שיראה להם מאיים שעובר ליד הגוזל (גם אם הגוזל בשיחים ולא רואים אותו) יותקף, ויש להם יכולת לזכור אנשים, ולפעמים ימשיכו לתקוף אדם או חיה שעברו באותו זמן ליד הגוזל גם הרבה אחרי שהגוזל כבר גדל ולא נמצא שם.

בהצלחה!

המדריך נכתב ע"י עידן שמואלי שלא לוקח אחריות בשום צורה על כל מה שכתוב כאן :)
תעשו שינויים כאוות נפשכם.

הפניה לדף המקורי אצלי באתר
idanez
העורב האפור הוא מין פולש, על כן מותר לגידול.
מדובר בציפור שיר הגדולה ביותר שקיימת.
עורב שהוחתם לא יוכל לחזור לטבע לעולם, מכיוון שלא גדל עם עורבים אחרים, ולא יודע כיצד להתנהג בחברתם, על כן הוא ינודה.

[/url]
כמה הערות ברשותך:

החשובה שבהן-עורב הוא לא מין פולש אלא מין מתפרץ ונחשב למזיק. אבל עדיין, הוא אסור לצייד או לגידול ללא היתר מיוחד מהרט"ג (היתר פגיעה בערך טבע מוגן).

הערה פחות חשובה- עורבים מוחתמים מתחברים בחזרה די בקלות ללהקות של עורבי בר. לפעמים זה הורס את ההחתמה ולפעמים לא.

והערה קטנונית-העורב האפור הוא לא ציפור השיר הגדולה ביותר. אני חושב שהכבוד הזה שייך לעורב השחור.
הפייסבוק שלי:
https://www.facebook.com/profile.php?id=100001560175701

דף הפייסבוק של העמותה הישראלית לזוחלים, עשו לייק והשארו מעודכנים :)

http://www.facebook.com/israelreptiles
מוגדר כמזיק, ולא כפולש, אבל לא מוגן והרט"ג צדים אותם באלפים בשביל לצמצם אוכלוסיה...
מיני העורביים המוגנים בישראל:
עורבני Garrulus glandarius
קאק Corvus monedula
עורב חום-עורף C. ruficollis
עורב שחור C. corax
עורב קצר-זנב C. rhipidurs
עורב מזרע C. frugilegus

אני לא כותב שמה שאמרת לא נכון, זה פשוט המידע שאני השגתי, עליו התבססה ההנחה שהוא מותר לגידול, כנראה שלא.

לגבי ההערה השניה, מה שכתבתי היה מניסיון של העורב שגידלתי, שטס לכיוון להקה וחזר פצוע.
יכול להיות שאותו ספציפית לא רצו לקבל, מן הסתם לא יודע מה הסיבה לכך.

לגבי העורב השחור, צודק.
idanezמוגדר כמזיק, ולא כפולש, אבל לא מוגן והרט"ג צדים אותם באלפים בשביל לצמצם אוכלוסיה...
.
זה איזשהו אבסורד, אבל כל חיות הבר בארץ מוגנות, כולל מינים פולשים ומזיקים כגון דררות, מיינות וקוואקרים.

בגדול, ההיגיון היחיד שיכול להסתתר מאחורי זה, זה מניעת צייד לא מבוקר של המינים המזיקים ע"י חקלאים וציידים, באמצעים שיפגעו בהרבה מינים אחרים.

לא בדקתי, אבל אני מאמין שמי שמבקש היתר לצוד את המינים האלו בד"כ מקבל.
הפייסבוק שלי:
https://www.facebook.com/profile.php?id=100001560175701

דף הפייסבוק של העמותה הישראלית לזוחלים, עשו לייק והשארו מעודכנים :)

http://www.facebook.com/israelreptiles
עוד הערה אפילו פחות חשובה אבל עדיין מעניינת- מי שמזדמן לו להגיע לנהריה- כדאי לחפש באיזור הרכבת עורב לבקן. יצא לי לראות אותו שם די הרבה פעמים, וזה כנראה תחום מוגבל שהוא מסתובב בו...
ותמסרו ד"ש ממני...:)