ערב טוב לכולם,
כחובב ספרים מושבע יצא לי לקרוא לא מעט ספרים על מינים שונים של זוחלים(בעיקר על נחשים...), וחשבתי שאני אתן סיקור קצר על הספרים השונים.
הספרים רובם ככולם באנגלית, ולכן לצערי לא יתאימו לכול אחד.
ישנם ספרים שבהחלט אפשר להסתדר בלעדיהם, אך במקביל יש ספרים ממש ממש טובים שמאוד רצוי לנסות להשחיז את "סכין השפה הזרה" עליהם.
אחת לתקופה אני אסקר ספר אחר, ולווא דווקא יהיו לי דברים טובים לאמר על כולם.
כדי להתחיל בקצת עניין, אסקר שני ספרים על בעלי חיים מאוד נפוצים ומתאימים מאוד למגדלים מתחילים!
המדריך המלא לכרכני תירס- קאט'י וביל לאב

בני הזוג לאב הם ממייסדי תחום כרכני תירס בארה"ב ובעולם, ובזכות פועלם ניתן לאמר שכול תחום הזוחלים תפס תאוצה מדהימה היות והם היו בין הראשונים שהרבו נחשים במופעים- כאשר הראשון, כמובן, היה הכרכן תירס האלבינו.
לאורך השנים הם מיסדו מופעים נוספים... בין הראשונים להרבות בלאדרדים ומייסדי מופע הסאנקיסד.

הספר עצמו הוא ספר -מצויין-, הכתוב בשפה פשוטה מאוד שיכולה לסייע בידו של כול מגדל מתחיל לקדם את הבנתו באופן מרשים מאוד.
גם מגדלים ותיקים יותר יכולים להיחשף לדיעות ולרעיונות של שני מגדלים אלה כגון התיאוריה של קאט'י(לה ראיתי חיזוק במציאות) כי כרכני תירס מעדיפים מסתורים המוצבים בגובה הטרריום.
נושאים המכוסים באופן מעמיק:
* תזונה
* תנאי גידול בסיסיים
* רבייה
כ90% ממה שמגדל צריך לדעת כדי לטפל כמו שצריך בכרכן התירס שלו.
נושאים בהם הספר פחות טוב:
* יש נגיעה בנושא בריאות וטיפול רפואי, אך לא מעמיק ורצוי להשלים מספרים אחרים.
* נושא הגנטיקה אינו מעמיק ונדרשת קריאה מספרים משלימים.
סיכום:
מומלץ מאוד, בגדר ספרות חובה עבור מגדלי כרכני תירס רציניים.
כחובב ספרים מושבע יצא לי לקרוא לא מעט ספרים על מינים שונים של זוחלים(בעיקר על נחשים...), וחשבתי שאני אתן סיקור קצר על הספרים השונים.
הספרים רובם ככולם באנגלית, ולכן לצערי לא יתאימו לכול אחד.
ישנם ספרים שבהחלט אפשר להסתדר בלעדיהם, אך במקביל יש ספרים ממש ממש טובים שמאוד רצוי לנסות להשחיז את "סכין השפה הזרה" עליהם.
אחת לתקופה אני אסקר ספר אחר, ולווא דווקא יהיו לי דברים טובים לאמר על כולם.
כדי להתחיל בקצת עניין, אסקר שני ספרים על בעלי חיים מאוד נפוצים ומתאימים מאוד למגדלים מתחילים!
המדריך המלא לכרכני תירס- קאט'י וביל לאב

בני הזוג לאב הם ממייסדי תחום כרכני תירס בארה"ב ובעולם, ובזכות פועלם ניתן לאמר שכול תחום הזוחלים תפס תאוצה מדהימה היות והם היו בין הראשונים שהרבו נחשים במופעים- כאשר הראשון, כמובן, היה הכרכן תירס האלבינו.
לאורך השנים הם מיסדו מופעים נוספים... בין הראשונים להרבות בלאדרדים ומייסדי מופע הסאנקיסד.

הספר עצמו הוא ספר -מצויין-, הכתוב בשפה פשוטה מאוד שיכולה לסייע בידו של כול מגדל מתחיל לקדם את הבנתו באופן מרשים מאוד.
גם מגדלים ותיקים יותר יכולים להיחשף לדיעות ולרעיונות של שני מגדלים אלה כגון התיאוריה של קאט'י(לה ראיתי חיזוק במציאות) כי כרכני תירס מעדיפים מסתורים המוצבים בגובה הטרריום.
נושאים המכוסים באופן מעמיק:
* תזונה
* תנאי גידול בסיסיים
* רבייה
כ90% ממה שמגדל צריך לדעת כדי לטפל כמו שצריך בכרכן התירס שלו.
נושאים בהם הספר פחות טוב:
* יש נגיעה בנושא בריאות וטיפול רפואי, אך לא מעמיק ורצוי להשלים מספרים אחרים.
* נושא הגנטיקה אינו מעמיק ונדרשת קריאה מספרים משלימים.
סיכום:
מומלץ מאוד, בגדר ספרות חובה עבור מגדלי כרכני תירס רציניים.