מזגן וכרכנים

שלום,
הטרריום של הכרכנים שלי נמצא בחדר השינה שלי.(חדר קטן)
יש בטרריום כ-2 כרכנים בני 7-8 חודשים.
הטמפרטורה בצד החם היא 33 מעלות, אך בסביבות 22:30 אני מדליך את המזגן ואני שם לב שכאחרי שעה זה מגיע ל20 מעלות ובגלל זה אני מדליק מנורה בלילה שמחממת ל 25 מעלות.
בסביבות 7:30 בבוקר אני מכבה את המזגן והטמפרטורה עולה ל30 מעלות.
השאלה שלי היא: האם זה פוגע בנחשים, ואם כן איך אפשר לפתור את זה?

כמה תמונות של החדר:
ככה נראה הטרריום בלילה

By knevo at 2011-06-03

וככה בבוקר

Uploaded with ImageShack.us

וזה המזגן ממש מול הטרריום

By knevo at 2011-06-03
משפחת החיות שלי:
2 כלבים- דוג דה בורדו ופודל
3 חתולים
2 צ'ינצ'ילות
תוכי קוקטיילית
2 כרכני תירס
פיתון מתכדר
הוגנווז
קראתי בכמה מקומות שטמפ' מעל 28 מעלות מסרסות את הזכרים.. אני מקווה שיגיבו פה מגדלים נוספים וישפכו אור על העיניין. בכל מקרה, 33 זה נראה לי גבוה, אפילו לצד החם.. ואני ממליץ על טרמוסטט שיחליק את כל המעברים האלו..
מסרסות? ולפי דעתי ואני מגדל לא מעט כרכנים להגיע ל20 מעלות זה קר בכל מקרה זה מעברים מחום לקור בקפיצות גדולות של מעלות אני חושב שזה לא הכי בריא
זה רק אני שלא רואה את התמונות שהוא העלה ?
חברה מי שלא רשום ב-ImageShack.us
לא רואה את התמונות שאתם מעלים אז תעלו אותם ישירות לפורום.

יומני גידול ומעקב לבעלי חיים! כל המידע על החיות שלכם ביומן דיגיטלי השומר תיעוד גידול ומציגי גם סטטיסטיקות לאורך זמן, ניתן להוסיף מטפלים, להצמיד ספקי מזון, את הטרינרים של חיה שלכם, להוציא למכירה או למסירה בלוח סנייקס! ואפילו להעביר את היומן בעלות לבעלים החדש כדי שיוכל להנות מהמידע ההיסטורי ולהמשיך לעדכן!

תיאור Alt חסר

לוח חיות מחמד סנייקס! הלוח המקצועי ביותר לתחום החיות האקזוטיות ועוד...
מחפשים מזון לחיות אקזוטיות? כנסו ל-לוח לאיתור מזון לחיות אקזוטיות היחיד מסוגו בישראל!

מחפשים וטרינר? כנסו ל-לוח הוטרינרים שבאתר סנייקס!
הצטרפו גם לקבוצה של הקהילה שלנו בפייסבוק
😁 בקהילה למעלה מ- 17,000 מגדלים קבועים מרחבי הארץ!

התמונות לא כל כך חשובות, אלא השאלה שלפניהן.
טרמוסטט זה פתרון טוב אבל יקר.
:S אני לא יודע מה לעשות......
בטבע אין הבדלי טמפ' בלילה?
משפחת החיות שלי:
3 חתולים
2 צ'ינצ'ילות
תוכי קוקטיילית
2 כרכני תירס
פיתון מתכדר
הוגנווז
יש, אבל לא כאלה גדולים מכיוון שהם מתחבאים בשיא החום במקומות קרירים.. אתה עובד עם כבל חימום ל"צד החם"? שוב, 33 זה גבוה בכל קנה מידה, בעיני גם בשביל הצד החם..
אני עובד עם פלטת חימום של EXOTERRA.
איפה אני יכול לקנות טרמוסטט?
משפחת החיות שלי:
3 חתולים
2 צ'ינצ'ילות
תוכי קוקטיילית
2 כרכני תירס
פיתון מתכדר
הוגנווז
ראיתי שיובל אוסמן פרסם טרמוסטטים די זולים.. או בחנות חיות אקזוטיות..או שאתה גם יכול לשים מודעה ולחפש יד שנייה..
טרמוסטט במקסימום יגרום לכאבל לפעול בשיא היכולת... זה לא יספיק כדי להחזיק צד חם על 29 מעלות בחדר ממוזג אם מדובר בכאבל של עד 25W...
בגדול, לגדל בחדר ממוזג זה טיפה בעייתי.
צודק, אבל לפחות הטמפ' לא תטפס לו גבוה מידי ביום.. בלילה הוא ימשיך להפעיל את המנורה בנוסף למשטח ע"מ להעלות ל25. לכרכנים בלילה אני לא בטוח שחייבים לעלות עד 29.. אצלי באופן אישי מחובר טרמוסטט ששומר על 26-27 בצד החם..
צד חם צריך להיות 27-29, 26 זה לא אופטימלי.
או שבמהלך היום שוררת טמפ' של 27-28 ובלילה יורדת, או שמשאירים כול הזמן צד חם בטווח הזה.
אני רוצה להוסיף שאלה
אצלי המזגן עומד על 22 מעלות בטרריום מןפיע 23 מעלות
וכשאני מפעיל לו את הכבל חימום הצד החם עומד על 29
אבל אז הנחש עובר לצד הקר אז האם יש צורך להפעיל את הכבל או שלא כי לי נראה דווקא שהחום מפריע לו
גם אני ראיתי את התופעה הזו, בעיקר אצל הזכרים, ורק בכרכנים. הם ממש בורחים לפינה הקרירה ביותר של הטרריום ונשארים שם.. בגלל זה הורדתי את הטמפ' ל26-27.. הם חיים כך מס' שנים ומתרבים בהצלחה, למרות שזה לא פעם ראשונה שאומרים לי שזה קר מידי.. אבל לא משנים מתכון מנצח..
נחשים ומזגן
נכתב ע"י מייקי אליאס
אוגוסט 2008

במרבית חלקי הארץ שוררת בחודשי הקיץ טמפרטורה מספיק גבוהה ולכן אין צורך לחמם את הטרריום. עם זאת, המצב שונה כאשר הטרריום נמצא בחדר ממוזג. בחדר ממוזג חובה לחמם את הטרריום, על מנת לספק לנחש את הטמפרטורה הנחוצה.
המקרה היותר שכיח הוא שהטרריום נמצא בחדר ממוזג לסירוגין. למשל, חדר שמכבים בו את המיזוג כאשר יוצאים מהבית ומפעילים כאשר נמצאים בבית. מצב זה הוא מקור לבעיות אכילה ובעיות בריאות אצל נחשים - בעיות אשר נובעות משינויי טמפרטורה קיצוניים ומטמפרטורות לא מתאימות.
אם הטרריום מחומם ואז יוצאים מהבית, מכבים את המזגן ולא מפסיקים את החימום בטרריום, הטמפרטורה בטרריום עלולה להגיע לרמה גבוהה ומסוכנת עבור הנחש. לחילופין, אם הטרריום אינו מחומם ואז חוזרים הביתה, מדליקים מזגן ולא מפעילים את החימום בטרריום, הטמפרטורה בטרריום עלולה להגיע לרמה נמוכה ומסוכנת עבור הנחש.

הפתרון לבעיה זו הינו טריוויאלי - טרמוסטט.

את אמצעי החימום יש לחבר לטרמוסטט והטרמוסטט יחבר וינתק את החימום, בהתאם לטמפרטורה בטרריום. כך, תוכלו להיות בטוחים שלנחש שלכם תהיה טמפרטורה יציבה, גם כשהמזגן מופעל וגם כשהוא מכובה.
אסף מורןגם אני ראיתי את התופעה הזו, בעיקר אצל הזכרים, ורק בכרכנים. הם ממש בורחים לפינה הקרירה ביותר של הטרריום ונשארים שם.. בגלל זה הורדתי את הטמפ' ל26-27.. הם חיים כך מס' שנים ומתרבים בהצלחה, למרות שזה לא פעם ראשונה שאומרים לי שזה קר מידי.. אבל לא משנים מתכון מנצח..
על בסיס כמה שנים לקבוע שמתכון מנצח זה טיפה בעייתי.

הכול יתכן, שלא תחשוב שאני פוסל על הסף- אבל דעתם של מגדלים שהצליחו לגדל כמה וכמה דורות של כרכני תירס לתוחלת חיים מאוד ארוכה, להערכתי, בעלת משקל כבד יותר מהצלחה של אדם להחזיק זוג מרבה כמה שנים בחיים. שוב, יכול להיות שעלית פה על משהו- אבל אין לך עדיין מספיק תוצאות, ולאורך מספיק זמן, כדי שכדאי יהיה להמליץ על זה לכלל המגדלים באשר הם.

אם תשווה תוחלת חיים של נניח... 5-10 נחשים שגודלו בתנאים שאתה מציב ו5-10 נחשים שגודלו בתנאים המומלצים... זה כבר יהיה מעניין יותר וגם יותר קונקרטי.

בכול מקרה- הסיבה להמלצות על טמפ' זה לא בגלל שהנחש יהיה באיזור החם כול הזמן.
נותנים את ההפרש כדי שהנחש יוכל להתאים לעצמו את הסביבה היותר נוחה לו בכול רגע נתון- זוחלים נעים וזזים מאיזור אחד לאחר כול הזמן כדי לווסת את הטמפ' הפנימית הכי מתאימה.
לרוב, אחרי ארוחה, ישהו בצד החם כדי להאיץ את חילוף החומרים, ואז יעברו לקר כדי להאיט אותו ולשמר אנרגיה.(וטמפ' נמוכה יותר בעת תרדמת מסייע מאוד בתהליך ייצור הזרע).
הטווח הממוצע בין ההפרשים המומלצים הוא אכן 26-27. ההבדל הוא שאתה לא משאיר לנחש את האופציה לבחור- ברוב המקרים, זה יהיה הטווח הרצוי, ולכן הגישה לא מנותקת מהמציאות.

אני חושב שנכון יותר, בשלב זה, להסתמך על המלצות של מגדלים מנוסים וותיקים יותר כשמדובר במגדלים בתחילת הדרך ולא להמליץ על ביצוע של משהו שהוא פחות מקובל ועדיין לא נוסה בצורה מקיפה יותר.