איזה צמחים

שלום,
רציתי לדעת איזה צמחים חיים טובים ולא רעילים לנחשים?

תודה רבה מראש שחר :D 🙄
צמחים מפלסטיק

יומני גידול ומעקב לבעלי חיים! כל המידע על החיות שלכם ביומן דיגיטלי השומר תיעוד גידול ומציגי גם סטטיסטיקות לאורך זמן, ניתן להוסיף מטפלים, להצמיד ספקי מזון, את הטרינרים של חיה שלכם, להוציא למכירה או למסירה בלוח סנייקס! ואפילו להעביר את היומן בעלות לבעלים החדש כדי שיוכל להנות מהמידע ההיסטורי ולהמשיך לעדכן!

תיאור Alt חסר

לוח חיות מחמד סנייקס! הלוח המקצועי ביותר לתחום החיות האקזוטיות ועוד...
מחפשים מזון לחיות אקזוטיות? כנסו ל-לוח לאיתור מזון לחיות אקזוטיות היחיד מסוגו בישראל!

מחפשים וטרינר? כנסו ל-לוח הוטרינרים שבאתר סנייקס!
הצטרפו גם לקבוצה של הקהילה שלנו בפייסבוק
😁 בקהילה למעלה מ- 17,000 מגדלים קבועים מרחבי הארץ!

בן חוכמולוג... הרשימה ארוכה וכוללת הרבה משפחות אבל יש לשים לב להתאים את הצמח לחיה גם מבחינת תנאי גידול (לחות, תאורה, טמפ') וגם מבחינת חוסן מכאני, למשל: כרכן קטן לא ימעך כמעט שום צמח, אבל לכרכנים גדולים צריך לבחור צמחים קשיחים מאד שיכולים להתמודד עם המשקל שלהם או רכים מאד שיכולים להימעך ולחזור לעצמם..
משפחות וסוגים מוצלחים (רשימה חלקית מאד):דרקוניות(דרצנות)- מאד מוצלחים ה"לאקי במבוק" שמוכרים בכל מקום, שרכים (כולם), פילנופסיס ודנדרוביום (סחלבים, גם אחרים מתאימים אולם אלו החזקים ביותר), ברומליים(קטנים, גדולים.. גם אננס!), סוקולנטים שונים (לא חלבלוביים)- במיוחד ממשפחת האלואיים, צמחי אויר (טינדלנסיה) וכמובן כדניות...
לא הייתי ממליץ לשים צמחים חיים בטרריום של כרכן תירס, אלא אם כן, אתה מעוניין לחדש את הצמחיה מידי יום.
אם לוקחים בחשבון את צרכי תאורה/לחות/טמפרטורה שיכולים להיות שונים במקרה של הנחש לעומת הצמחיה, מגיעים למסקנה שסיכויי ההישרדות של הצמחים שואפים לאפס.
בואו לבקר בתירסים - www.TIRASIM.co.il
מייקי, למה ככה לדכא? לי יש מס' צמחים באחד מהטרריומים של הצעירים (כרגע 40-55 ס"מ) שחיים יפה כבר זמן רב. הם מסתדרים עם ריסוס על העלים פעם ביומיים, צרכי הטמפ' זהים לצרכי הנחשים, ותאורה הם מקבלים כ 8 שעות ביום. חיים שם הזוג היפו הט. כרמל שהבאתי ממך.. אין ספק שמציאת צמחים מתאימים לטרריום כרכנים בוגרים הוא אתגר גדול יותר אך ישנם כאלו בהחלט. נצרף תמונות: (הנחשים אכלו קודם, כך שלא רציתי להפריע להם יותר מדי, אבל אפשר לראות (בקושי) למעלה את אחד מה"גולד-דאסט" שחיים שם לקבלת תחושת גודל..)
2011-05-29 04.29.39.jpg2011-05-29 04.31.27.jpg
אסף אין כאן קשר לדיכוי... זה פשוט עובדה.
בנישה אקולוגית, כשאתה מתחיל להכניס צרכים של כמה אורגניזמים, אתה נאלץ להתפשר קצת על התנאים של שני בעלי החיים לפעמים.
העניין של "הם מסתדרים יופי בטבע" לא מדוייק- אחוז השרידות בטבע נמוך מאוד, הרוב לא שורדים את השנה הראשונה שלהם.
זה לחות מוגברת, זה מצע פחות סטרילי... למי שמאכיל בתוך הטרריום, יש סיכוי לבליעת מצע וכו'...

שום דבר מהדברים האלה הוא היסטרי כן? הסיכון הוא די נמוך... אבל עדיין קיים, ולכן בדרך כלל מציעים למגדלים בתחילת הדרך להימנע מהרעיון כי הם עדיין לא יודעים לזהות מתי משהו לא בסדר עם הנחש שלהם.
אני בניתי עם אבא שלי מין "סלע" מאבנים, שיושב על עציץ חתוך וכך אני שם את הצמחים בתוך העציץ וכל יום יומים אני ישקה עם ריסוס מים...
מייקי כבר חשבתי על הכל וגם הוא כרכן קטן אז הוא לא ירמוס מהר את הצמחיה...
תודה בכל זאת : )
אסף מורןמייקי, למה ככה לדכא? לי יש מס' צמחים באחד מהטרריומים של הצעירים (כרגע 40-55 ס"מ) שחיים יפה כבר זמן רב. הם מסתדרים עם ריסוס על העלים פעם ביומיים, צרכי הטמפ' זהים לצרכי הנחשים, ותאורה הם מקבלים כ 8 שעות ביום. חיים שם הזוג היפו הט. כרמל שהבאתי ממך.. אין ספק שמציאת צמחים מתאימים לטרריום כרכנים בוגרים הוא אתגר גדול יותר אך ישנם כאלו בהחלט. נצרף תמונות: (הנחשים אכלו קודם, כך שלא רציתי להפריע להם יותר מדי, אבל אפשר לראות (בקושי) למעלה את אחד מה"גולד-דאסט" שחיים שם לקבלת תחושת גודל..)
אסף, גם כרכני תירס צעירים גדלים, וגדלים מהר. אני לא מכיר צמחים חיים שאפשר להכניס בטרריום של 60-80 ס"מ ואשר יחזיקו מעמד מול השיטוטים והלולינות של כרכני תירס. אני רואה אצלי מה הם עושים לצמחיה מלאכותית ומבין שלצמחים חיים לא יהיה הרבה סיכוי לשרוד.
... וגם אם היו שורדים, חלק מהצמחים שציינת זקוקים לתנאי לחות טרופיים, אשר יכולים להזיק לכרכן תירס.

לא היתה לי כוונה לדכא, אבל צריך להיזהר כשמייעצים לחבר'ה חדשים או צעירים, ולא להכניס אותם להרפתקאות מיותרות שהיו מסבכות גם מגדלים מנוסים.
shach1234אני בניתי עם אבא שלי מין "סלע" מאבנים, שיושב על עציץ חתוך וכך אני שם את הצמחים בתוך העציץ וכל יום יומים אני ישקה עם ריסוס מים...
מייקי כבר חשבתי על הכל וגם הוא כרכן קטן אז הוא לא ירמוס מהר את הצמחיה...
תודה בכל זאת : )
בהצלחה
בואו לבקר בתירסים - www.TIRASIM.co.il
מציאת הצמחים המתאימים היא בלי ספק רצופת טעויות ומות צמחים, אם כתוצאה מהתעללות ע"י החיות או פשוט חוסר היכולת לחיות עם התנאים שמתאימים לנחש (לחות נמוכה יחסית, תאורה נמוכה, איוורור מוגבל.. כמו שכבר כתבתי, הפשרה פה היא לא על התנאים של הנחש אלא על התנאים של הצמח..). אבל, חלק מהצמחים שורדים! ואלו בד"כ מגדלים עלים בצבע ירוק כהה יותר וארוכים מעט יותר (כתגובה לאור הנמוך), אבל הם בהחלט שורדים יפה ואפילו גדלים. יש לי איזה בייבי אגבה שגדלה באופן מפתיע במצע המקורזלת שלי המון זמן ללא אור יעודי. אותו מין בדיוק שורד על המערה של הכרכנים הקטנים עם בית שורשים בגודל חצי קופסת פילים, עם כל ההתרוצצויות שלהם עליו... צמחי אוויר (טידלנסיות) בדרך כלל שורדים יפה אם נתלו טוב.
מטעויות לומדים, ועלות הצמחים היא לא דרמטית (כף הארנב מימין בתמונה נמצא בטרריום הזה מעל חודשיים- צמח כזה עולה במשתלה כ40-30 ש"ח) כך שכל עוד נותנים לנחש את התנאים המתאימים לו לא צריך לפחד לנסות. מובטח שחלק מהצמחים לא יעמדו בזה, אבל חלקם כן יעמדו, ויראו יפה..
השיטה השנייה היא להחזיק שני סטים של צמחים ולהחליף ביניהם פעם בשלושה שבועות. פחות מוצלח בעיני מכיוון שהשוק שהם חוטפים במעבר כל פעם אומר ששני הצמחים ידרדרו מסיבוב לסיבוב. (אולי אפשר לעשות את זה עם שלושה סטים אבל זה נראה לי מוגזם..) אני מעדיף להשאיר אותם בפנים, אם לא שורדים מחליף, ואם שורדים מעולה..
הכול פונקציה של עד כמה זה קריטי למגדל.
בשלב ראשון, אני חושב שתמיד רצוי לצמצם ניסוי וטעייה מעבר לגידול הבסיסי של בעל החיים. ככול שאותו המגדל צובר ניסיון, הוא יכול לשפוט באופן מוצלח יותר האם מתאים לו או לא מתאים לו לנסות לעבור לטרריום אורגני\אקולוגי יותר.
אני נוטה להצדיק את הגישה של מייקי כשמדובר בשלב זה.
אני מסכים לגמרי שזה לא עיניין להתחלה.. אבל מניסיון, מגדל שעיניין התצוגה הטיבעית חשוב לו מאד לא יוותר כל כך בקלות וצריך לפחות לתת לו את הכלים לנסות..
בסדר גמור, כרגע אני בספק אם אפילו הוא יודע עד כמה זה קריטי לו בשלב זה :)
השאלה היא עד כמה חשובה לך התצוגה הטיבעית.. אין ספק שאם הנחש חדש אצלך, או שאין בידך ציוד מתאים (מד טמפ', לחות) עדיף לחכות עם הצמחייה..
הדעה שלי - מי שמוכן להצליח ו גם מישמוכן להתבעס במקרה שזה לא הצליח, צריך לנסות
אישית, הייתי הולכת על פלסטיק/אבן
אבל - מי שמוכן להשקיע ולנסות - למה לא? תפנה למשתלה, תקנה צמחים , תארגן ותראה מה קורה. או תקנה ממי שמוכר דקורציות חיות מוכנות. רק קח בחשבון שמקסימום, אתה זורק כסף ו זמן. יש לך כבר את הרשימות, אז תעשה את המעשה שנראה לך לנכון.
הנחשים שלי :
כרכני תירס (שונים)
קינגים (שונים)
מילקים (שונים)
פיתונים מתכדררים