האם להיכנס למנומרות? אשמח לעצות.

עמוד 1 מתוך 2
אהלן, כבר כמה זמן שאני רוצה להחזיק זוחל (בעברי/בהווה יש תוכים,דגים,כלבים).
נחשים ירדו מהפרק בגלל העכברים, ראיתי מופעים מדהימים של מנומרות ונדלקתי עליהם,
לכן לפני שאני בכלל מתחיל לחשוב עליהם כאופציה ארצה להתייעץ איתכם ולשמוע דעתכם
בנושאים הבאים:

-מזון, חרקים מן הסתם..הגידול מסובך ודורש מקום רב, או שזה יחסית פשוט?
יש ריחות/קולות מהמזונות שכדאי לדעת עליהם?
תדירות האכלה. לרוב אני כל יום בבית, אבל יש תקופות שלא..האם צריך להאכיל
אותם כל יום (אני מדבר על האידיאל, הכי טוב מבלי להתפשר) או שהם בע"ח שאוכלים
פעם בכמה ימים?

ריחות מהלטאות/טרריום עצמו- האם זה משהו שאפשר למקם בחדר, או שזה בלתי נסבל (אם בכלל)..

לעניין הטרריום, עיצוב וכו' נמשיך אחרי התשובות על השאלות האלה..

תודה, וחג שמח מתן.
1.תלוי איזה חרק אתה רוצה לגדל.
2.אין שום ריחות אבל יש קולות עם אתה מגדל צרצרים.
3. תינוק פעם ביום ומגיל חודשיים אפשר פעם בכמה ימים.
4.אפשר למקמם בחדר אין שום ריחות.
ומתוך ניסיון עם החיה אני אומר שזה הזוחל הקל ביותר לגידול
מאוהב בזוחלים,בחרקים ובדו-חיים
ואבא ל5 שממיות מנומרות ושממית יום וטריטון ספרדי וצפרדע רפואית
ושתי אילניות אדומות עין ועקרב ובירית גרטר וכוח סוואנה.
גידול חרקי האכלה יחסית פשוט,
ריבוי רוב חרקי האכלה פשוט גם כן, ריבוי צרצרים מצריך למידה, לא הכי פשוט אבל אפשרי בהחלט.
מניסיון, יש ריחות, השממיות וחרקי האכלה נמצאים אצלי בחדר, אני לא מריח כלום אבל כשההורים נכנסים ומתקרבים לטרריום או לחרקים הם טוענים שיש ריח, קורה גם כשחברים מגיעים ואני מריח את זה כשאני יוצא לכמה ימים וחוזר.
אם לא מריחים זה לא אומר שאין.
לדעתי ולדעת רבים השממית המנומרת היא שממית פשוטה מאוד לגידול ואחד הזוחלים המומלצים יותר למגדלים מתחילים.

http://www.leopardgecko.com/leopardgeckos.html
למי שיודע לקרוא אנגלית:http://iansvivarium.com/index.php מומלץ+++
היתרונות:
קטנות, שקטות, חברותיות מאוד, בניגוד ל״מלך הזוחלים״ אני דואג שלבייביס שלי יהיה אוכל בשפע ובכול יום
עוד יתרון הוא שהן לא הופכות את הטרריום לשדה קרב, אם תשים מצע של חול או נייר סופג ותחליף פעמיים שלוש בשבוע אז לא יהיה ריח (יש לי בחדר 20 שממיות).
חסרונות:
עדינות ושבריריות, פעילות בלילה(למרות שאצלי פעילות למדי גם ביום).
לגבי החרקים, אל תחזיק אותם בחדר כי הירקות והאוכל שלהם מסריח וגם הם יכולים לברוח.
לסיכום:
ממליץ מאוד למגדל מתחיל האפשרויות של הריבוי ויצירת מופעים חדשים הן גדולות מאוד ומרתקות אני נהנה מכל רגע עם המנומרות ומסופק מאוד.
שבת שלום.
בקרו אותי בפייסבוק בדף של "פרה היסטורי לטאות"
תדע לך שאמרתי את זה כי הוא אמר שיש ימים שהוא לא יכול להאכיל ואני מאכיל אותם כל יום
מאוהב בזוחלים,בחרקים ובדו-חיים
ואבא ל5 שממיות מנומרות ושממית יום וטריטון ספרדי וצפרדע רפואית
ושתי אילניות אדומות עין ועקרב ובירית גרטר וכוח סוואנה.
תודה לכולם על התשובות.
בנוגע למזון, אמרתם רעש וריח- האם ניתן יהיה לגדל את המזון בקופסאות של כתר מחוץ לבית נניח במרפסת שיש מעליה
פרגולה ויש צל)? מה גודל הקופסאות שממומלץ למזון החי?

בנוגע לטרריום. בהנחה ואני מעוניין בשלב ראשון בשלוש-חמש פריטים. איזה גודל טרריום צריך.
מה הציוד שצריך להיות שם? האם חייב מצע/נייר סופג או שהם יכולים להיות על הזכוכית ישר (למרות שאני מעדיף
מראה טבעי עם חול או משהו בסגנון..)

כמו כן האם ידוע לכם מהיכן ניתן להזמין ששמיות מיוחדות שאין בארץ במופעים מיוחדים?
1. אתה יכול לגדל את החרקים במשך כל השנה בחוץ אבל קח בחשבון שבחורף הם ייכנסו למעין מצב סטטי שבו הם לא יתרבו ואף ימותו. אתה תצטרך קופסאות של 60-80 ליטר ומעלה.
2. אני לא ממליץ לך לרכוש על ההתחלה ע״י הרבה שממיות, תרכוש זוג, מקסימום שלושה אבל לא יותר מזה
3. בשביל שלישיית בוגרים אתה צריך טרריום של לפחות מטר אורך ו 40 ש״ח רוחב, הגובה לא חשוב העיקר שיהיה לך נוח, אני ממליץ מאוד מאוד לשים מצע כלשהו או נייר סופג.
4. לגבי הזמנות מיוחדות, תראה אני ממליץ לך לחשוב על איזה כיוון אתה הולך, כלומר אתה רוצה ליצור ליין של מנומרות שכולן ידמו להורים או שמא אתה רוצה לייצר מופעים בעצמך. אם האחרון מעניין אותך אז אתה צריך להבין את הגנטיקה של הפרטים שברשותך ולהפנים שייצור מופעים שונים לוקח זמן, כי בדרך כלל אתה תצטרך לזווג בין הצאצאים מהדור השני ואפילו השלישי, כלומר לחכות שהנכדים של המנומרות שלך יהיו מוכנים לזיווג ואז הנינים יהיו מה שתכננת...
אני חושב שבארץ יש מספיק מופעים בשבילך להתחיל איתם, תקנה מנומרות שאתה יודע את ההיסטוריה הגנטית שלהן כלומר אתה רואה את ההורים במקום.
מנסיון כשמביאים שממית מחו״ל יש הרבה הפתעות כשבוקעים הצאצאים.
מקווה שעזרתי.
אורןאדרי מנסיון כשמביאים שממית מחו״ל יש הרבה הפתעות כשבוקעים הצאצאים.
מקווה שעזרתי.
בהחלט- מופעים שהם עדיין חדשים\נדירים בארץ הם מאוד נפוצים בחו"ל, והסיכוי לכך שהליאופרדים שהגיעו הם גם נשאים לתכונות כאלה ואחרות הוא מאוד גבוה מכיוון שמי שמציע ליאופרדים, לרוב מציע ליאופרדים שהם תוצאה של זיווגי מופעים.
בגלל שזה כול כך נפוץ, זה לא נכנס למחיר כלל- אם ספק זוחלים מקבל הזמנה של 15 ליאופרדים הייפו טנג'רין נגיד, הוא לא ייכנס להאם הם גם הטרו או לא לתכונות פשוטות אחרות...
אל תצפה לבלאק פרל פתאום כן? אבל אלבינו, ג'אנגל, רוורס סטרייפ ושאר ירקות...
תודה על התשובות.
אין לי כל כך מושג במופעים (שמות) לכן כל פעם אני בודק בגוגל. שמתי לב שחוץ מכמה
מופעים יחסית פשוטים ודומים,בארץ ההיצע יחסית דליל..

אגב, מכירים סוחר/מקום שניתן להזמין דרכו שממיות כאלה? (גם בפרטי אם אסור על גבי הפורום).
משלוחים מתארגנים מעת לעת וזה מפורסם ע"ג לוח המכירות...אז תוכל לפנות למי שמפרסם.
לגבי מופעים, דווקא יש הרבה יותר ממה שאתה חושב... כולל מופעים מורכבים.
פשוט אני לא רואה אף אחד שמשקיע ומציג, וחבל, כי לדעתי זה תחום שאפשר בהחלט לדחוף עם קצת יחסי ציבור.
אורן הראלמשלוחים מתארגנים מעת לעת וזה מפורסם ע"ג לוח המכירות...אז תוכל לפנות למי שמפרסם.
לגבי מופעים, דווקא יש הרבה יותר ממה שאתה חושב... כולל מופעים מורכבים.
פשוט אני לא רואה אף אחד שמשקיע ומציג, וחבל, כי לדעתי זה תחום שאפשר בהחלט לדחוף עם קצת יחסי ציבור.
אורן ידידי אני חושב שאם היית מגיע לתערוכה האחרונה היית פוגש אותי ואת אלעד סמיט (שעושה חיל עם התחום), שגם משקיעים בחיות שלנו וגם מציגים..
פיספסת?
לא נורא תוכל לבוא לראות בגני התערוכה.

בברכה,
אורן אדרי.
אורן,
חשיפה בתערוכות X פעמים בשנה זה טוב ויפה, אבל זה לא ממש מקום בו אנשים ישבו ויקשיבו לאיך אתה מקים פרוייקט גנטי כזה או אחר(רעש, מגיעים בעיקר בשביל החוויה וכו')- מרבית האנשים שמגיעים לשם הם אינם מגדלים, ומתוך אלה שכן, עוד פחות יקבלו שם מספיק מידע כדי לשקול פרוייקט אמיתי.

אני מתכוון בעיקר להעלאת תמונות והסברים פה. אז אם להיות אמיתי? לא, אני לא חושב שיש מספיק אנשים שמבצעים מספיק חשיפה לבעלי החיים האלה כרגע... זו לא ביקורת ישירה, זה פשוט המצב.

הייתי מצפה לראות הרבה יותר פעילות ועניין סביב החיות האלה כי הן -כן- קלות יחסית לגידול, לרבייה, ובעלות מופעים מאוד יפים. כול המרכיבים שצריכים להפוך אותה להרבה יותר פופולארית ממה שהיא כעת.

כשיש מידע, תמונות ואפשרות להתרשם באינטרנט בעברית, זה יותר אפקטיבי- מי שנחשף בתערוכה צריך להיות מסוגל לגשת לאן שהוא ולהמשיך להתרשם. אין מספיק תוכן אם אתה משווה את זה לכרכני תירס או מתכדרים... ותעכלס? מנומרות יכולות להיות בקלות פופולאריות באותה המידה.
אחלה,
מסכים איתך שזה באמת חסר, אולי יום יבוא וגידול שממיות יהיה המקצוע שלי.. אם כן אני מבטיח
לעשות את כל מה שציינת לעיל.
שבת שלום לכולם.
הרחבו קצת את הנושא שפתחתי, אבל לא נורא..נזרום עם זה בתור חדש ששוקל להתחיל משהו כזה.
מה אני צריך על מנת לנסות ולפתח מופעים חדשים? .בהנחה שהתחלתי עם זוג הורים (צריך שתי זוגות?)
איכותים בעלי מטען גנטי מיוחד (כלשהו) כמה זמן, ומה הציוד שאני צריך על מנת לראות משהו מעניין מתפתח אצלי?

אני שואל מה דרוש וכמה זמן מכיוון שבתחום שממנו אני מגיע- דגים, דרוש המון זמן,מקום והשקעה על מנת לראות
משהו חדש מתפתח או "לצוד" משהו מיוחד מהטלות (אני מדבר בעיקר על אמריקאים-דיסקוסים,סקלארים וכל החברה
שיוצרים פלאוור הורן).
"מוטציות גנטיות" המכונות כמופעים בתחום הזוחלים, מתחלקות לכמה סוגים לפי צורת התורשה והביטוי שלהן.
בפורום גנטיקה יש מאמר שלקח לי לא קצת זמן לכתוב חחחח, שמסביר את הכול, וזה תקף גם לליאופרדים באופן די דומה.
יש גם שרשור עם מופעי ליאופרדים שאני מתכוון לעדכן במהלך הסוף שבוע אז פשוט תפקח עיניים...

ברגע שתבין את איך זה עובד, התשובה תהיה ברורה.

בגדול, זה לא הרבה זמן במקרה של לאופרדים... תוך שנה-שנה וחצי נקבה כבר יכולה להתחיל "לעבוד", ותוצאות אפשר לראות מאוד מהר אם הולכים על גן קו דומיננטי או דומיננטי לדוגמא...
כמובן שדי בקלות אפשר לרכוש הורים שהם נשאים לתכונה רסציבית וגם אז יש סיכוי לראות בדור ראשון תוצאות.

תלמד את זה קצת... כי התשובה היא מאוד תלויה בלאן אתה מכוון ועם איזה תכונות אתה מקווה לעבוד.
מצטרף לאורן הראל ומוסיף,
לפי דעתי תחילה תיכנס לאתרים של בתי גידול בחו"ל, אח"כ תדפדף בתמונות של הפריטים המוצעים למכירה או תדפדף בתמונות של ההורים.
תראה איזה מופע תפס את עיניך מבחינת יופי או מופע שלדעתך אחרי חיפושים בארץ הבנת שאין כמותו עדיין, תיכנס לאתר הבא:http://www.leopardgeckowiki.com/index.php?title=Category:Morphs
זו אינציקלופדיית המופעים, תראה מה מאפיין את אותו מופע ואיך ניתן להגיע אליו.. ברור שאתה יכול לקנות שממית ממופע ראפטור(RAPTOR) אבל אם תייצר אחת אז אתה תוכל לומר שעשית כברת דרך.
אח"כ אם מצאו חן בעיניך מספר מופעים תיכנס לאתר הבא:http://www.leopardgeckomorphcalculator.co.uk/MorphCalculator.aspx
זהו מחשבון מופעים, כדי לא לבלבל בשכל יותר מידיי אתה מכניס את הפרטים של הזכר שברשותך, את פרטי הנקבה והוא מחשב לך לפי אחוזים מה אמור לצאת לך בדור הבא, אם אתה אחד שחושב להרבות ברצינות ורוצה להיכנס לריבוי מסובך אז תיקח את מופעי הצאצאים שהמחשבון נתן לך ותזווג ביניהם ואז תדע איך יראו צאצאים דור 2 כלומר הנכדים.

לדעתי תבחר לך זכר איכותי עם מופע דומיננטי או קו דומיננטי ועוד 2-3 נקבות מעניינות, ואני אדגים:

אם תקנה זכר סופר הייפו טנג'רין, נקבת בל אלבינו נקבת מאק סנואו תזווג אותם עם הזכר והתוצאות יהיו:
דור א': 100% הייפו\סופר הייפו הטרו לבל אלבינו. וגם--> 50% מק סנואו הייפו, 50% הייפו\סופר הייפו טנג'רין
תזווג בין צאצאים:
דור ב':6.25% להוציא סאן גלואו וההשלמה ל 100% היא הייפו וסופר הייפו ובל אלבינו
וגם--> סופר סנואו הייפו, מק סנואו הייפו וסופר הייפו טנג'רין....
תחזור על הפעולה או שתצליב עם ההורים וכך רק תחזק את הצבע .. חשוב לציין שחובה להכניס "דם חדש" מידיי פעם.

אתה מבין ואני רק דיברתי על שילוב של 2 מופעים בכל זיווג ומופעים שקיימים בכמויות בארץ.

אתה כן תצטרך לדעתי איקובטור להדגרת הבייצים אבל בוא לא נפתח את הנושא לפני שעוד קנית ולו שממית אחת.
מקווה שעזרתי,
אורן אדרי.
כמו כן יש לי דף בפייסבוק ושמו: פרה היסטורי לטאות, אתה מוזמן להיכנס לראות את בית הגידול להתרשם מהבקיעות של השנה, וכמובן אני אשמח לענות לעוד שאלות.
אני מניח שיש לך פייסבוק, אז פשוט תרשום ״פרה היסטורי לטאות״
אחלה שממיות יש לך שם, יש אחד בייבי מאוד יפה עם נק' שחורות שאהתי.

עוד שאלה- האם ניתן לשלב מנומרות ושממיות TAT TAIL באותו טרריום, וכמובן האם ניתן להרבות
אותם ביחד?

הנושא נעול, לא ניתן להגיב.