בעיה לאחר בריחה....דחוף ביותר!

קוראים לי רות.הכרכנית שלי ברחה ומצאתי אותה אחרי חודשיים וחצי.היא ברחה דרך החריץ הקטן שנוצר בדלת ההזזה בגלל כבלים.(היא כנראה הצליחה לדחוף טיפה את הדלת ולצאת...היא גם היתה אחרי נשל אז היא היתה קצת יותר גמישה...)אז היום,אחרי כמעט 3 שבועות אני עדיין רואה אותה מנסה לדחוף את הדלת(שמתי מנעול כך שאי אפשר להזיז את הדלתות ברגע שנועלים)
אני יודעת שאם פעם אחת היא הצליחה אז היא תנסה שוב....אבל מרוב נסיונות לדחוף את הדלת עם הראש היא גרמה לעצמה שיפשוף על האף וליד הפה....(אין באפשרותי לסגור את החריץ+עד כמה שאני ראיתי השיפשוף לא מפריע לה לאכול)
אני צריכה עזרה כמה שיותר מהר!!!ותודה מראש לכל העוזרים! :)
שימי משהו מול החריץ כדי שהיא לא תגיע אליו. אבל תמונה של הטרריום יכולה לעזור למצוא פתרונות
משפחת החיות שלי:
2 כלבים- דוג דה בורדו ופודל
3 חתולים
2 צ'ינצ'ילות
תוכי קוקטיילית
2 כרכני תירס
פיתון מתכדר
הוגנווז
אין לי איך לעלות תמונה למחשב אז ציירתי בערך בצייר....
ללא שם.png
אי אפשר!זה הכבל של פלטת החימום ואם שמים אותו מבחוץ הוא לא מספיק חזק כדי לחמם
מאוד לא מומלץ שאמצעי החימום יבוא במגע ישיר עם הנחש.
אפשר בהחלט לשים פלטת חימום מתחת לכול הטרריום והיא עדיין תעשה את העבודה- תלוי כמה וואלט. פלטה של 8+ תעשה את העבודה יופי.

לגבי השפשוף, את יכולה לשים סינטומיצין(משחה אנטיביוטית לדלקת עיניים בלי מרשם) על זה כדי למנוע הזדהמות.
כדי לנסות לשבור את דפוס ההתנהגות הזה, ממליץ לנסות להעביר לטרריום זמני אחר. היה לי דוראנגו קינגסנייק עם אותה נטייה. העברתי אותו לתקופה לכלי עם קירות עכורים(לא שקופים לגמרי), וזה שם מעצור לשפשופי האף החוזרים ונשנים.
אחרי כחודש את יכולה להחזיר את הנחש לטרריום הקודם ולראות אם חל שינוי התנהגותי.
קודם כל ....תודה שענית!
הפלטה נמצאת מתחת למצע של דשא סינטטי.
בקשר למשחה.....זה במיוחד לזוחלים או שזה לאנשים?זה יכול לגרום גם לנזק?איפה אפשר לקנות את זה?
הכרכנית נמצאת בפינת חי בבית ספר,אין תקציב לטרריום זמני.יש פיתרון אחר?
תודה למי שעונה! :)
קופסא של כתר שעולה 16 שקל.. (אפשר לקנות בהום סנטר)
סינטומצין זה תרופה ללא מרשם, אפשר גם פולידין שבטוח יש לאחות בבי"הס.
לקחת קצת עם מקל אוזניים ולמרוח על הנחש.

לגבי המצע דשא סינטטי, זה יפה ואסטטי.. אבל לא באמת פרקטי. גם מבחינת חימום (במצב אידיאלי הנחש יתחבא מתחת לדשא סינטטי ואז את מאבדת את אפקט היופי שלשמו קנית את המצע). ואם הוא לא מוצא מקום להיכנס אז יש את העניין של הטמפרטורה והסטרס אם אין לו מסתור.
בגלל זה עדיף נסורת, שיתחפר.

ולגבי זה שלביה"ס אין תקציב, שימצאו, אם הם רוצים פינת חי.
המטרה בפינת חי בבהי"ס חוץ מיופי ושעשוע לילדים זה ללמד אותם קצת על האחריות בלטפל בבעלי חיים.
(ככה היה אצלי לפחות לפני הרבה הרבה שנים בארץ רחוקה מאוד מעבר להרים וגבעות).
:)
יש מסתור והכרכנית לא נכנסת מתחת לדשא.
בקשר לתקציב...:יש לנו מעל 35 מינים של בעלי חיים:אלפקות,יעלים,חמורים עזים,ברווזים,תרנגולות,ארנבים,שועלים,תוכים,חסידה,דורבנים,6 סוגים של עופות דורסים ועוד מלא חיות!!!!!!!(גם ברכה ענקית לברווזים שצריך לתחזק)אז נראה לי שלא רק שלא שמתקמצנים בתקציב,אלא מכפילים אותו!
בכל זאת:תודה על התשובה!אני יחפש טרריום זול שנוכל להעביר את הכרכנית אליו. :D
מאוד לא ממליץ על נסורת.
נסורת מפזרת אבק שיכול בפוטנציאל לגרום לגירוי ולדלקת בדרכי הנשימה.
יש שבבי אספן, והם מתאימים בהרבה לזוחלים