בוקר טוב,
לחבר טוב שלי יש תוכי ג'קו בן 4 פלוס בשם ביבו (bibo) והוא מאוד מאוד קשור אליו.
ביבו הגיע אליו בגיל צעיר מאוד והוא מסתדר רק עם בעליו הנוכחי.
כל אדם זר המתקרב אליו הוא תוקף ונושך (חזק!) והוא אפילו לא נותן לאישתו של הבעלים להיכנס לחדר!
ביבו הוא תוכי שחי בתנאים ממש טובים עד כה. יש לו חדר משלו, כימעט תמיד הוא מחוץ לכלוב והוא ממש לא אוהב להיכנס לכלוב שלו.
ועכשיו לבעיה -
למרות שביבו ואבא שלו מאוד קשורים אחד לשני... עתידה להיכנס למשפחה תינוקת חדשה ובשל חוסר מקום בבית הם נאלצים להיפרד אחד מהשני.
אבא של ביבו לא מוכן לתת או למכור אותו לכל אחד והוא מצא זוג חברים אוהבי חיות שמוכנים לאמץ את ביבו, באותם תנאים ועם חדר משלו.
הבעיה היא שאנחנו חוששים שיעשה לו נזק מהטראומה של המעבר דירה - בית חדש + בעלים חדשים + בבית החדש יש ריח של חתולים...
האם יש דרך קלה יותר להקל על המעבר?
אשמח לקבל טיפים כיצד להגיע לנפשו של התוכי ג'קו...
איך הבעלים החדשים צריכים להתנהג איתו ומהם שלבי ההתאקלמות?
תודה מראש!
אני מצרפת תמונה של תוכי מאוד דומה לביבו -

לחבר טוב שלי יש תוכי ג'קו בן 4 פלוס בשם ביבו (bibo) והוא מאוד מאוד קשור אליו.
ביבו הגיע אליו בגיל צעיר מאוד והוא מסתדר רק עם בעליו הנוכחי.
כל אדם זר המתקרב אליו הוא תוקף ונושך (חזק!) והוא אפילו לא נותן לאישתו של הבעלים להיכנס לחדר!
ביבו הוא תוכי שחי בתנאים ממש טובים עד כה. יש לו חדר משלו, כימעט תמיד הוא מחוץ לכלוב והוא ממש לא אוהב להיכנס לכלוב שלו.
ועכשיו לבעיה -
למרות שביבו ואבא שלו מאוד קשורים אחד לשני... עתידה להיכנס למשפחה תינוקת חדשה ובשל חוסר מקום בבית הם נאלצים להיפרד אחד מהשני.
אבא של ביבו לא מוכן לתת או למכור אותו לכל אחד והוא מצא זוג חברים אוהבי חיות שמוכנים לאמץ את ביבו, באותם תנאים ועם חדר משלו.
הבעיה היא שאנחנו חוששים שיעשה לו נזק מהטראומה של המעבר דירה - בית חדש + בעלים חדשים + בבית החדש יש ריח של חתולים...
האם יש דרך קלה יותר להקל על המעבר?
אשמח לקבל טיפים כיצד להגיע לנפשו של התוכי ג'קו...
איך הבעלים החדשים צריכים להתנהג איתו ומהם שלבי ההתאקלמות?
תודה מראש!
אני מצרפת תמונה של תוכי מאוד דומה לביבו -

==========
מיכאל ויעל
הורים גאים ל-14 ילדים :
כלבה פיצפונת, 3 צ'ינצ'ילות,
4 חתולים, 2 שממיות מנומרות,
איגואנה, חומט כחול לשון,
נחש כרכן תירס ותוכי קוקוטייל
==========
מיכאל ויעל
הורים גאים ל-14 ילדים :