טרריום - אופי הטרריום

שמח לחזור לפה ולשמוע את המומחים לדבר.
אז למי שלא יודע יש לי בואות, מתדכר, ובורמזים...העניין שכל הטרריומים שלהם נראים אותו דבר.. ושמתי לב, שהתנועה שלהם בטרריומים מאד שונה. הטרריומים גדולים מאד אגב... אבל הבורמז אוהב מאד את הצד החם על הפלטה... ולא מתלהב מהעצים שבפנים.. בקושי מתקרב למים רק לקקי... הבואות אוהבות על המסתור שלהן ולא יורדות לקרקע.. ואוהבות מאדדדד את המים..
והמתכדר... הוא חסר טעם חחח הוא תנו לו להיות מתחת למסתור שלו.. ולהתראות...
כל התחתיות של הטרריומים הן מניירות עיתון... אני משתדל לשים הרבה למנוע חום גבוה מדיי בקרקעית.
עוד ציון...פעם היה לי חול עם אבנים למתכדר.. והוא היה יותר פעיל.

עכשיו תורכם! מה לדעתכם הקרקעית או המילוי האידאלי לכל הסוגים שיש לי??
בגלל שלי היה המזל הרע להיתקל בקריסת מעי והמיפינס, אני לא אוהד גדול של אספן. מגע של רקמה רגישה עם המצע הזה... ואפשר לאמר "ביי ביי" לרקמה.
זה לא נפוץ בכלל, אבל אני כבר לא לוקח צ'אנסים.

אני מאוד אוהב עיתונים... מחייב אותך להחליף ברגע שצרכים נעשו(פחות נוח, אבל יותר הגייני), זמין... וכו'...
על אספן עדיף פחות להאכיל, כדי למנוע בליעה\התקעות של שבבים בין הלסתות העליונות של הנחש. וכשמדובר בבואות, בורמזים וכו'... בבגרות, זה לא ריאלי להזיז בכול האכלה.

מבין המצעים המסחריים- אספן הוא היעיל ביותר מבחינת עלות ואפקטיביות.
מכאן יש פשוט אנשים שמעדיפים נייר סופג\עיתונים על פני אספן.. ואין צודק\טועה. העדפה אישית
אוקיי מעולה. בגלל שאני גר במקסיקו ולא מכיר את המילה בספרדית "אספן" והמוכרים מראים לי מלא סוגים יש למישהו תמונה של איך זה נראה... שאדע לבחור כי לא פשוט למצוא גם את המילה במילון. תודה לעוזרים.