תכירו את הג'יאנט!!!

היי חברים,

השבוע הגיע לידי גרעין מדהים מדהים של בליזארד זכר ג'יאנט
ושתי בנותיו בליזארד סופר ג'יאנט (SG כשמשלבים ג'יאנט וג'יאנט)
לשמחתי המאפיין של המופע הוא שהוא דומיננטי, כלומר כשמשלבים אותו בכל מופע 50% מהצאצאים יוצאים ג'יאנט אני ממש מתרגש כי כבר רצים לי כ"כ הרבה רעיונות למופעים משולבים בגן הג'יאנט.

אני מתכוון לעשות מאמצים כדי לפתח את העיניין ואלא אם יהיה משהו לא צפוי, תוך כמה חודשים אנו אמורים כבר לראות את הצאצאים ה"נפילים" שייצאו. (צפו להרבה הפתעות :wink: ).

הצאצאים לא יהיו הצברים הראשונים מכיוון שהאבא בקע מביצה כאן בארץ לזוג הורים בליזרד בגודל נורמלי כנראה נשאו את הגן..

הזכר שוקל 128 גרם!! ואמור להעלות עוד אורכו כ - 30 ס"מ, דרך אגב ציינתי שהוא מציג מופע סנייק איי??
סנייק איי או אקליפס הינו פגם ראנדומלי שמתבטא אצל בליזארדים (לא כל בליזרד מציג), אקליפס זה כשהעין כולה שחורה (כמו עיני בובה).
וסנייק איי זה כשיש לפחות 15% עין רגילה בתוך השחור. בליזרד ג'יאנט1.jpg בליזרד ג'יאנט2.jpg
בקרו אותי בפייסבוק בדף של "פרה היסטורי לטאות"
להגינותו של עיניין:

קיבלתי פנייה ממשתמש שאכפת לו שהסב את תשומת ליבי לכמה עיניינים, ולאחר שיחה עם ניר,

ייתכן והבליזרדים הנ"ל אינם צאצאים ישירים לג'יאנט, משתי סיבות: 1. בליזרד ג'יאנט אינו מופע שמוכר (ולכן יכול להיות שיש כאן מוטציה כלשהי).
2. מה שמחזק את 1. הוא שהזכר בקע להורים בגודל נורמל.

אך עם זאת ישנה הוכחה חיה שהגודל כן תורשתי במשפחה כי 2 בנותיו ענקיות והבן בגודל "נורמל",

מה שמותיר לי רק לזווג שוב והפעם לא עם בליזרד ולבדוק, את התוצאות.

מקווה בשבילי ובשביל כל הקהילה שמגדלת ליאופרדים שהגן הוא אכן תורשתי כי זה רק יעשיר את המגוון שיהיה בארץ
תתחדש אורן, נראות מפלצות 😁

יומני גידול ומעקב לבעלי חיים! כל המידע על החיות שלכם ביומן דיגיטלי השומר תיעוד גידול ומציגי גם סטטיסטיקות לאורך זמן, ניתן להוסיף מטפלים, להצמיד ספקי מזון, את הטרינרים של חיה שלכם, להוציא למכירה או למסירה בלוח סנייקס! ואפילו להעביר את היומן בעלות לבעלים החדש כדי שיוכל להנות מהמידע ההיסטורי ולהמשיך לעדכן!

תיאור Alt חסר

לוח חיות מחמד סנייקס! הלוח המקצועי ביותר לתחום החיות האקזוטיות ועוד...
מחפשים מזון לחיות אקזוטיות? כנסו ל-לוח לאיתור מזון לחיות אקזוטיות היחיד מסוגו בישראל!

מחפשים וטרינר? כנסו ל-לוח הוטרינרים שבאתר סנייקס!
הצטרפו גם לקבוצה של הקהילה שלנו בפייסבוק
😁 בקהילה למעלה מ- 17,000 מגדלים קבועים מרחבי הארץ!

תודה בן!
אכן מפלצות..
חייב לחדד כאן...
שני צאצאים הם לא הוכחה חותכת לתורשה מובטחת.
דבר ראשון, ג'איינט נכון להיות עושה רושם מופע קו דומיננטי, שרמות ההפגנה שלו שונות זו מזו. היות ומשקל הוא משהו מאוד משתנה, אי אפשר על פיו לקבוע חד משמעית שום דבר... אלא רק על פי המשך רבייה.
רצוי לבחון זאת לאורך הטלות של שתי עונות ולהתחיל להסיק מסקנות משם.

בתמונות, הצבע נראה מאוד יוצא דופן- ממליץ לצלם שוב ולאושש האם אכן זה הצבע המדוייק.

הג'איינט הוא קו דומיננטי- מספיק שהורה אחד הוא כזה כדי ש50% מצאצאיו יהיו כאלה.
הומוזיגוט לתכונה יהיה גדול במיוחד.

ייתכן שמדובר גם במרכיב פוליגני פשוט- בדרך כלל אם תרבה שני הורים גדולים, הצאצאים יהיה באופן סיסטמטי גדולים יותר.

רק הזמן יגיד. אבל מאוד נחמדים :)