הבדל בין PreOvulation swell ו Ovulation

בשבועות האחרונים סולאריס החלה לקבל נפח משמעותי יותר... והפגינה מה שמכונה "נפיחות טרם ביוץ"(Pre Ovulation Swell).
זה לא תמיד בולט ונראה לעין... אך במקרה השתלשלות העניינים הייתה מאוד קלאסית השנה.

ולפני כשבוע(התאריך המדוייק לא רשום לי פה) זכיתי לראות ביוץ ברור מאוד:

תהליך הביוץ הוא העברת פולקילס(ביציות מעוברות) אל השחלות- הפעילות ההורמונלית גורמת לנפיחות מאוד משמעותית- כאילו הבואה בלעה פוטבול כזה או אחר. נפיחות זו יכולה להארך מספר שעות בודדות, עד יומיים.

וכמה תמונות מייצגות של הגברת לפני תקופת הרבייה(הן נהיות כהות במהלך תקופת הרבייה וההריון).

תודה שהצצתם :)

**תיקון**- בכמעט חצי שנה האחרונה לא יצא לי למדוד את הגברת.
היום היא הייתה בתנוחה שהיה קל למדוד אותה- 2 מ'.
היא הגדולה ביותר מבין הנקבות בהשרצות השונות שיצא לי לראות(ויצא לי לראות את כול האחיות שלה).
וואו יפה הגברת חמודה לאללה ממש כבוד להיות הבעלים של כל זה

מכור לחיות!. רוצה כל הזמן עוד
מגדל מתקדם+ מגדל: זוג בואות הוג איילנד קרוס הטרו לאלבינו בנות שנה
פיתון מתכדר בן חצי שנה
כרכן תירס בן שנתיים
כרכנית תירס בת חודשיים+
מור סעדון
אסף אפלבהצלחה בריבוי!

ורק תיקון קטן-ביוץ זה מעבר של ביציות(לא בהכרח מופרות) מהשחלות אל צינור הביצים.
אם אני אדייק מעט יותר אז אני חושב שהמינוח הנכון של "פוליקלס" זה זקיקים ולא ביציות וההפריה למעשה מתרחשת מחוץ לשחלות.
הפייסבוק שלי:
https://www.facebook.com/profile.php?id=100001560175701

דף הפייסבוק של העמותה הישראלית לזוחלים, עשו לייק והשארו מעודכנים :)

http://www.facebook.com/israelreptiles
צודק בשני המקרים,
מודה שלא חיפשתי את המונח העיברי המדוייק- הלכתי על משהו שיהיה מובן לרובינו בלי צורך בחיפושים באינטרנט :).

בנוגע למעבר הזקיקים שייתכן שהם לא פוריים- גם נכון. מצד שני, ניסיונם של מגדלים מלמד שOvulation משמעותי(נפיחות גדולה) הוא ברוב המוחלט של המקרים מעבר של זקיקים פוריים.

במקרים בהם מדובר בעיקר בסלאגס, הOvulation בדרך כלל יהיה קטן, ולפעמים אפילו לא נראה לעין. גם ישנם מקרים בהם הOvulation הוא הדרגתי, מה שכינה קליי אינגליש כ"Slowmo"- מקרים בהם הביוץ הוא לאורך זמן, ובמקרים האלה בדרך כלל אחוז הסלאגים גבוה.(וגם טען שייתכן שכול בואה מבייצת פעמיים- פעם אחת עבור העברה לכול שחלה).

המטרה הייתה לתת תמונת מצב כללית... לא להיכנס לעובי הקורה.(והעדפה כללית לאופטימיות בלי לתאר סיבוכים אפשריים :) ).

תודה על האיחולים :)
בהצלחה אורן ותודה על השיתוף :D

יומני גידול ומעקב לבעלי חיים! כל המידע על החיות שלכם ביומן דיגיטלי השומר תיעוד גידול ומציגי גם סטטיסטיקות לאורך זמן, ניתן להוסיף מטפלים, להצמיד ספקי מזון, את הטרינרים של חיה שלכם, להוציא למכירה או למסירה בלוח סנייקס! ואפילו להעביר את היומן בעלות לבעלים החדש כדי שיוכל להנות מהמידע ההיסטורי ולהמשיך לעדכן!

תיאור Alt חסר

לוח חיות מחמד סנייקס! הלוח המקצועי ביותר לתחום החיות האקזוטיות ועוד...
מחפשים מזון לחיות אקזוטיות? כנסו ל-לוח לאיתור מזון לחיות אקזוטיות היחיד מסוגו בישראל!

מחפשים וטרינר? כנסו ל-לוח הוטרינרים שבאתר סנייקס!
הצטרפו גם לקבוצה של הקהילה שלנו בפייסבוק
😁 בקהילה למעלה מ- 17,000 מגדלים קבועים מרחבי הארץ!