שלום, אני עושה תראפיה עם בע"ח וחשבתי לנסות עם נחש. איזה סוג נחש מומלץ לעבודה עם ילדים קטנים? נאמר לי שקינג או כרכן... יש להם שמות ספציפיים יותר או המלצה ממגדל תעזור מאוד.
תודה
יומני גידול ומעקב לבעלי חיים!כל המידע על החיות שלכם ביומן דיגיטלי השומר תיעוד גידול ומציגי גם סטטיסטיקות לאורך זמן, ניתן להוסיף מטפלים, להצמיד ספקי מזון, את הטרינרים של חיה שלכם, להוציא למכירה או למסירה בלוח סנייקס! ואפילו להעביר את היומן בעלות לבעלים החדש כדי שיוכל להנות מהמידע ההיסטורי ולהמשיך לעדכן!
קינג סנייק קליפורניה/כרכן תירס/פיתון מתכדר יהיו מעולים.
קח בחשבון שנחש צריך תנאים ספציפיים ואם אתה חושב על לקנות אחד אז תעשה קצת תחקיר קודם באתר סנייקס תקרא דפי גידול ותבין מה נחש צריך בכדי לחיות כמו שצריך בשבי (:
בהצלחה!
אני על קינג לא הייתי כל כך ממליץ כי לא בטוח שיהיה לך באמת קינג רגוע או שיהיה לך זמן לגדל ולהתמיד להרגיל אותו למגע יד אדם.
בתור מישהו שהיה עושה תצוגות זוחלים בארועים פרטיים,בתי מלון מתנסים וכדומה.
יצא לי הרבה לעבוד עם ילדים קטנים גם בימי הולדת פרטיים.
הפחד הכי גדול שלי זה שאחד הנחשים היה נושך איזה ילד ואם אין לך ביטוח אז אתה יכול ליפול לקרשים.
לילדים קטנים הייתי נותן להחזיק רק נחשים שב-100 אחוז הייתי יודע שאין מצב שפתאום הם יקבלו איזה ביס.
הייתי נותן להם לגעת רק במתכדר או בכרכן.
וגם כל זה תחת השגחה.
לא סמכתי על הקינג ב-100 אחוז.
לך תסביר לאבא של אחד הילדים שקיבל נשיכה שהנחש לא ארסי...
זה בכלל לא יהיה מעניין אותו, יהיה בלגן שלם.
אז שמע לי, או כרכן או מתכדר!
גם שני הסוגים האלה מאוד נפוצים, אם תרצה לקנות או להשכיר מגגדל.
יומני גידול ומעקב לבעלי חיים!כל המידע על החיות שלכם ביומן דיגיטלי השומר תיעוד גידול ומציגי גם סטטיסטיקות לאורך זמן, ניתן להוסיף מטפלים, להצמיד ספקי מזון, את הטרינרים של חיה שלכם, להוציא למכירה או למסירה בלוח סנייקס! ואפילו להעביר את היומן בעלות לבעלים החדש כדי שיוכל להנות מהמידע ההיסטורי ולהמשיך לעדכן!
בסדר אני לא אתחיל להתווכח למרות שלא יצא לי לראות קינג תוקפני, כל אלה שראיתי היו רגועים, אפילו כאלה שלא הכי הרגילו אותם ליידים (כאלה שהם אצל מגדל ואף אחד לא באמת מחזיק אותם חוץ מאולי פעם בכמה זמן שמישו מתעניין לקנות)
אבל אתה צודק עדיף לו ללכת על בטוח, מתכדר בחיים לא ינשוך, כרכני תירס גם (למרות שהנחש הראשון שהחזקתי היה כרכן שהייתי אמור לקנות, והוא דפק למגדל ביס ביד אז עברתי לקינג)
אם אתה מתלבט בין כרכן למתכדר תדע שכרכנים לדעתי טיפה יותר קל לגדל (הם פחות עושים בעיות עם האוכל), הם מגיעים +- לאורך דומה לשל המתכדרים אבל הם יותר דקים ולכן יכולים להיראות פחות מאיימים וגם הם יותר זולים (מתכדר בייבי עולה 500-600, כרכן בייבי יכול לעלות אפילו 150).
לא יודע על מה אתם מדברים, גם מהמתכדרים שלי כמעט חטפתי ביס.
בעצם, לא היה נחש שפעם ב.. היה נוחת עליו מצברוח קרבי והיה דופק ביס.
לא משנה כמה רגוע.
ומדובר על נחשים שאני מוציא בכייף ומראה לאנשים, ועושה להם פרוב לבד, עד כדי כך נוח..
אבל מידי פעם משהו מציק בעין, ואתה מקבל נגיחה ביד :) קורה..
מעבר לזה, אני לא מבין את הגישה הטיפולית עם נחשים...
אף פעם לא ראיתי בזה משהו מועיל, חוץ מכסף למי שעושה את זה (שזה כמובן מאוד מועיל).
וכמה דקות של כייף למי שאף פעם לא ראה נחש...
בוא נגיד ש-"טיפולית" כנראה זה לא מטפל בכלום.
אבל תמיד לאנשים יש פחד מובנה בגנים מנחשים ופתאום לגעת באחד שהוא לא מסוכן, בטוח פותח איזה כמה צ'אקרות במוח.
אני תמיד נתקלתי בתגובות מוזרות שעולות מהדמיון של אנשים שהם רואים נחש... כמה פעמים נתקלתי באותה תופעה שאנשים חושבים שאם הם יגעו בנחש אז יש לו על הקשקשים ריר כמו שיש על הגוף של הדג.
נראה לי זה עושה לאנשים קונוטציה בראש שהגוף שלו רירי כמו דג שגם לו יש קשקשים.
דרך אגב עוד משהו שעכשיו נזכרתי בו זה, בתור לוכד נחשים אני נתקל בזה באופן קבוע...
לא משנה איפה אתה ומה אתה עושה, ברגע שסיפרת למישהו שאתה לוכד נחשים, לא משנה מה הוא עושה הוא יעצור ויהיה חייב לספר לי איזה סיפור שקרה לו בחיים שהוא נתקל בנחש או שאיזה נחש עבר לו בין הרגליים.
זה נחקק עמוק בזיכרון!
כאילו בגלל שאני לוכד נחשים אז אני חייב לשמוע את זה.
אני לא רק לוכד נחשים מסתבר... אני גם פסיכולוג!
חחח כה זה קטע מוזר לפעמים אפילו מספיק שאתה מגדל נחש ואתה מספר למישו על זה וישר הוא מספר לך על זה שדודה של סבתא של הנכדה של האיש שטייל עם הכלבה שלו פעם ראתה נחש
וזה מזה דבילי, זה כמו שתספר למישו שאתה מוכר בסופר והוא יספר לך על הקניה האחרונה שלו חחחח