חימום

שלום.
לאחרונה רכשתי משטח חימום עם טרמוסטט (לא דיגיטלי). בנוסף יש לי מד חום דיגיטלי ויש את האנלוגי הישן. הטרריום עמד על המשטח, בלי שום הגבהה. המד חום הדיגיטלי הראה 29 מעלות בממוצע. אבל החלטתי ליראות אם הוא מזייף אז הנחתי על המצע את מד חום האנלוגי... שהראה שהטמפ' הייתה כ31-32 מעלות. השאלה היא למי אני יאמין יותר? אני רוצה שהטמרפטורה תיהיה 29 מעלות. עכשיו הגבהתי אותו ואני עוקב אחרי הטמפ'.... זה מוציא אותי מדעתי שאני לא יכל לשמור על טמפרטורה קבוע אפילו עם הטרמוסטט!

אני אשמח לטיפים ועצות.
כנראה שהנקודה הכי חמה בטרריום היא כמה שיותר קרוב למשטח.
ואיפה שאתה תולה את המד חום זה בטווח ה-29 מעלות.

תעלה תמונה של הטרריום ונראה אייך אתה מסדר, אולי ניתן טיפים
איזה חימום זה ?

יומני גידול ומעקב לבעלי חיים! כל המידע על החיות שלכם ביומן דיגיטלי השומר תיעוד גידול ומציגי גם סטטיסטיקות לאורך זמן, ניתן להוסיף מטפלים, להצמיד ספקי מזון, את הטרינרים של חיה שלכם, להוציא למכירה או למסירה בלוח סנייקס! ואפילו להעביר את היומן בעלות לבעלים החדש כדי שיוכל להנות מהמידע ההיסטורי ולהמשיך לעדכן!

תיאור Alt חסר

לוח חיות מחמד סנייקס! הלוח המקצועי ביותר לתחום החיות האקזוטיות ועוד...
מחפשים מזון לחיות אקזוטיות? כנסו ל-לוח לאיתור מזון לחיות אקזוטיות היחיד מסוגו בישראל!

מחפשים וטרינר? כנסו ל-לוח הוטרינרים שבאתר סנייקס!
הצטרפו גם לקבוצה של הקהילה שלנו בפייסבוק
😁 בקהילה למעלה מ- 17,000 מגדלים קבועים מרחבי הארץ!

אם אני רואה נכון החיישן מעל האספן, שים אותו מתחת...
וגם הייתי מציע לך לשים עוד טיפה אספן זה נראה שכבה דקה מידי O: אבל זה לא קשור לנושא
וגם, התרמוסטט מודד את הטמפרטורה של המשטח? או שיש לו חיישן בתוך הטרריום?
כי אם המשטח חימום הוא 32 מעלות אז הגיוני שבתוך הטרריום יש רק 29... כי ביניהם מפריד פלסטיק וזה.
החיישן של המשטח חימום נמצא על המצע וכנ"ל גם החיישן של מד טמפרטורה. שמתי על המצע כי עליו נמצא הנחש. וגם אמרו לי להניח רק על המצע.
הרי אני לא יכל להסתמך רק על החיישן של החימום. צריך גם מד טמפרטורה שיהיה אמין... בקיצור עזרה! :|
טוב תראה, סך הכל הסידור נראה מצויין
הדילמה שלך היא הוודאות.
כנראה באמת אחד מהמדים מזייף.
הדרך הודאית לדעת בדיוק היא פשוט להביא עוד מד חום ולהשוות למי הוא יותר מתקרב וככה תדע מי המזייף.

בכל מקרה אין צורך כל כך לדאוג, גם אם הטמפרטורה באזור הכי חם היא 31-32 ונחש שלך למשל ירגיש יותר נוח ב-29 אז אל תדאג הוא יזוז למקום שבו הטמפרטורה הסוררת היא האידיאלית מבחינתו.

אם זה יום ממש קר אז יש מצב שתראה אותו אפילו נמצא על ה-"baskin spot" הנקודה הכי חמה בטרריום.
המושג הזה מתייחס בדרך כלל למנורות אבל תקף גם למשטחים וכבלים, במנורת חימום הנקודה הכי חמה היא ממש מתחת למנורה בגובה מסויים.

יומני גידול ומעקב לבעלי חיים! כל המידע על החיות שלכם ביומן דיגיטלי השומר תיעוד גידול ומציגי גם סטטיסטיקות לאורך זמן, ניתן להוסיף מטפלים, להצמיד ספקי מזון, את הטרינרים של חיה שלכם, להוציא למכירה או למסירה בלוח סנייקס! ואפילו להעביר את היומן בעלות לבעלים החדש כדי שיוכל להנות מהמידע ההיסטורי ולהמשיך לעדכן!

תיאור Alt חסר

לוח חיות מחמד סנייקס! הלוח המקצועי ביותר לתחום החיות האקזוטיות ועוד...
מחפשים מזון לחיות אקזוטיות? כנסו ל-לוח לאיתור מזון לחיות אקזוטיות היחיד מסוגו בישראל!

מחפשים וטרינר? כנסו ל-לוח הוטרינרים שבאתר סנייקס!
הצטרפו גם לקבוצה של הקהילה שלנו בפייסבוק
😁 בקהילה למעלה מ- 17,000 מגדלים קבועים מרחבי הארץ!

אהה אוקי... אז אם אחד מהם מזייף במעלה שתיים זה לא נורא...

אוקי.

בקיץ לא צריך חימום, ממה שקראתי פה? אלה אם כן פועל מזגן...?
הכל תלוי בטמפרטורה אצלך בבית...
אם בקיץ יש אצלך בחדר 30 מעלות אז לא צריך חימום.