הרגלת כרכן תירס לעכברים מופשרים וגודל עכבר

שלום,
יש לי כרכן תירס בן שנה וחצי ובגודל של 80 ס"מ
אני רוצה לקנות לו אוכל קבוע במקום לטרטר כל פעם.
הבעיה שעד היום הוא אכל אצל הבעלים הקודמים רק עכברים חיים
איך אפשר להרגיל אותו לעכברים מופשרים?
בהאכלה האחרונה הבאתי לו עכבר כמעט צעיר אבל לא צעיר מדיי ממה שהבנתי קוראים לזה צעיר קופצני או משהו כזה.
בכל מקרה ההאכלה עברה בלי בעיה רק שלקח לו כמה דקות עד שהוא התחיל לבלוע אבל אני לא יודע אם זה נורמלי.
וגם יש לציין שההאכלה הייתה אחרי תרדמת של חודש.
בכל מקרה השאלות שלי זה אם בהאכלה הבאה אני אשים לו בטרריום עכבר מופשר הוא יאכל?
ואיזה גודל עכבר מתאים לנחש כמו שציינתי?
תודה מראש
זה שהוא התעכב לבלוע זה בסדר ואתה לא צריך להרגיל את הנחש לקפואים קודם תנסה אם הוא לא אוכל תשאיר בטרריום יום אחריי תוציא אם הוא לא אכל ותנער את העכבר הקפוא מול הנחש
בהצלחה.
מגדל מתחיל

העוזר של "מאוריציו" מור סעדון
שותפים כמעט מלאים לאוסף הבואות והכרכנים
NoamSnakes אם בהאכלה הבאה אני אשים לו בטרריום עכבר מופשר הוא יאכל?
אם לא תנסה, לא תדע.
NoamSnakes ואיזה גודל עכבר מתאים לנחש כמו שציינתי?
עכבר קובץ יתאים.
בואו לבקר בתירסים - www.TIRASIM.co.il
עכבר קובץ?
וזה לא לנסות ולדעת פשוט הדרך היחידה לקנות קפואים זה 25 אני סומך עלייך מאוד בקטע של כרכנים אולי תוכל לעזור לי מניסיון?
ודרך אגב איך אני יודע אם הנחש שלי נכנס לנשל אני יודע שהעיניים שלו צריכות להיות אפורות כאלה אבל לא יודע בדיוק איך זה נראה
והעור שלו לא נראה מתקלף או משהו איך אפשר לדעת? יש איזה תמונה או משהו של איך נחש לפניי נשל נראה?
ויש לו בכלוב כלי מים שהוא יכול הלכניס את כל הגוף פנימה ודמוי גזע של אקזטורה והלחות על 55 והטמפ' 19-22 בלילה ומוקדם בבוקר וביום היא 24-28 זה בסדר בשביל נשל מוצלח?
וכל כמה זמן נחש בגיל ובגודל הזה משיל?
הוא התכוון לעכבר קופץ
הכוונה לעכבר צעיר שגדל והתחיל לקפץ, נדמה לי שהוא בן שבועיים שלושה.
אני לא זוכר.. מי שרוצה מוזמן לתקן אותי.

ככה נראה כרכן תירס לפני הנשל

הקרדיט לתמונה על התמונה.

הוא יכול אפילו להראות יותר אפרורי\חלבי מהצבע הזה.
ממש כמו שרואים על העין

יומני גידול ומעקב לבעלי חיים! כל המידע על החיות שלכם ביומן דיגיטלי השומר תיעוד גידול ומציגי גם סטטיסטיקות לאורך זמן, ניתן להוסיף מטפלים, להצמיד ספקי מזון, את הטרינרים של חיה שלכם, להוציא למכירה או למסירה בלוח סנייקס! ואפילו להעביר את היומן בעלות לבעלים החדש כדי שיוכל להנות מהמידע ההיסטורי ולהמשיך לעדכן!

תיאור Alt חסר

לוח חיות מחמד סנייקס! הלוח המקצועי ביותר לתחום החיות האקזוטיות ועוד...
מחפשים מזון לחיות אקזוטיות? כנסו ל-לוח לאיתור מזון לחיות אקזוטיות היחיד מסוגו בישראל!

מחפשים וטרינר? כנסו ל-לוח הוטרינרים שבאתר סנייקס!
הצטרפו גם לקבוצה של הקהילה שלנו בפייסבוק
😁 בקהילה למעלה מ- 17,000 מגדלים קבועים מרחבי הארץ!

הקרדיט לתמונה על התמונה. ??? :)
זה קרדיט קצת מיותר לא?!
כמה דברים:
1.בפעם הבא תן לנחש יותר זמן בתרדמת החורף, רצוי חודשיים
2.עכבר קופץ זה עכברון בן כ-שבועיים, שהוא פתח את העיניים, מוכן לאכול מזון רגיל, אך עדיין יונק וצורת ה"הליכה" שלו - מין קפיצות מהירות , ולא ריצה כמו של עכבר צעיר(גמול).
3.אחרי שנח היה בתרדמת חורף נותנים מזון טיפה יותר קטן מרגיל משהוא כמו פעמיים, ואחרי אפשר לחזור לגודל הרגיל.
4.רוב כרכני תירס מוכנים לאכול מזון מופשר, לפעמים צריך קצת סבלנות. תתחיל מעכבר קופץ מופשר בערב,תשאיר אותו ללילה בלי להפריע/להסתקל עד הבוקר. בבוקר אם לא אכל - לזרוק את העכבר, ולנסות שוב אחרי מספר ימים.
5.נחש בנשל לא להאכיל, לחכות עד שיתנשל.
6.אחרי יציאה מתרדמת נחש אוכל כ-פעמיים ומתנשל. אז תראה אם זה מתאים בזמנים.
הנחשים שלי :
כרכני תירס (שונים)
קינגים (שונים)
מילקים (שונים)
פיתונים מתכדררים
NoamSnakesעכבר קובץ?
וזה לא לנסות ולדעת פשוט הדרך היחידה לקנות קפואים זה 25 אני סומך עלייך מאוד בקטע של כרכנים אולי תוכל לעזור לי מניסיון?
ודרך אגב איך אני יודע אם הנחש שלי נכנס לנשל אני יודע שהעיניים שלו צריכות להיות אפורות כאלה אבל לא יודע בדיוק איך זה נראה
והעור שלו לא נראה מתקלף או משהו איך אפשר לדעת? יש איזה תמונה או משהו של איך נחש לפניי נשל נראה?
ויש לו בכלוב כלי מים שהוא יכול הלכניס את כל הגוף פנימה ודמוי גזע של אקזטורה והלחות על 55 והטמפ' 19-22 בלילה ומוקדם בבוקר וביום היא 24-28 זה בסדר בשביל נשל מוצלח?
וכל כמה זמן נחש בגיל ובגודל הזה משיל?
כמו שכבר תיקנו, הכוונה לקופץ. פשוט המבטא .....
אי אפשר להבטיח לך שהוא יאכל מומתים, אבל יש דרכים לשפר את הסיכויים.
תהליך הנשל נמשך כ- 10 ימים ורק בסופו מתבצעת ההתנשלות. בחמישה הימים הראשונים, אבשר (שוב המבטא הזה - אפשר) לראות שהצבע הולך ונעשה דהוי. אחר כך, העיניים הופכות חלביות וביומיים האחרונים הצבע חוזר לקדמותו ומתבצעת התנשלות (אם אתה רוצה לקרוא יותר על תהליך ההתנשלות, יש מידע בדף הגידול שכאן באתר או באתר שלי).
נחש באורך 80 ס"מ אמור להשיל מידי חודש וחצי - חודשיים בממוצע.
בואו לבקר בתירסים - www.TIRASIM.co.il
עוד דבר שיגדיל את הסיכוי לכך שהוא יקח עכבר מופשר זה תחזיק את העכבר בזנב (עדיף עם פינצטה או מלקחיים כדי להימנע מנשיכה בטעות מהנחש)
ותתלה אותו באוויר מול הנחש ותנער אותו שהנחש יחשוב שהוא חי וזז.
אחרי שהנחש מתלפף תמשיך להזיז קלות את העכבר למשך 10 שניות ככה ואז תפסיק (והנחש יחשוב שהוא הרג אותו)
בהצלחה (: