זכר Ventrimaculatus מעביר 2 ראשנים על הגב

זו הסיבה בדיוק למה רציתי להשאיר את הטיפול בראשנים להורים הצפרדעים.
אני כל יום צופה דקות ארוכות במתרחש בויוריום של הונטרימקולטוסים שלי ששוקק חיים עקב הראשנים המפוזרים ברחבי הויוריום ( עד היום זיהיתי 3 והיום גילית עוד 2 על הגב של הזכר ) והטיפול של ההורים הגאים.

עד עכשיו פיספתי את תהליך ההעברה של הזכר ופשוט גיליתי את הראשנים כבר שוחים להנאתם בתוך מקווי המים אליהם הזכר העביר אותם קודם לכן.

לכל אלו שנחשפים לתהליך הנ"ל בפעם הראשונה :
לאחר שהראשנים בוקעים מהביצים הזכר מעביר אותם ( כל אחד בנפרד או בזוגות או יותר ) למקורות מים, כל ראשן במקווה מים לבד שכן הראשנים עשויים לטרוף אחד את השני ( קניבליזם די נפוץ ) לכן הם מופקדים במקווי מים בנפרד.
הזכר ממקם את הראשנים על גבו (מישהו אמר "שק קמח" ) ומעביר אותם למקווה מים מתאים. לפעמים הזכר יסתובב יומיים שלמים עם הראשנים על הגב עד שיחליט להניח אותם בביתם החדש, עד שיהפכו לצפרדעונים קטנים לאחר כ- 3 חודשים לערך.

התמזל מזלי (כשהמצלמה הייתה לא רחוק ) לתפוס את הזכר מסתובב עם החבר'ה הקטנים על הגב.
אז ישר צילמתי לכם תמונה סטילס ווידאו ב HD .
מקווה שהעניין ירתק אתכם כמו שזה ריתק אותי.

תהנו.
אם ישנן שאלות תרגישו חופשי.

YouTube Video Thumbnail

מדהים עומר.
כל הכבוד.
זה אחד המינים הפשוטים יותר לגידול בין צפרדעי החיץ לא?
תודה רבה עומר.

דווקא זה אינו נחשב סוג קל לגידול... מהסיבה שבכדי להביא אותן למצב שכלכך נוח להם בויוריום ( ריבוי ופעילות ערה ) מצריך מחשבה רבה יותר והשקעה רבה יותר בעיצוב הויוריום.

נ.ב. - אשמח אם תסביר למה קיבלת את הרושם שהן יותר קלות לגידול מרוב צפרדעי החץ.

השך יום נעים
שלום עומר ,
מצטער על השאלה המפגרת אני פשוט בור בכל הקטע של דו חיים , עד העכשיו הייתי בטוח שצפרדעים מטילים ביצים הביצים הופכים לראשנים וזהו ההורים לא דואגים להם יותר . אצל צפרדעי חץ זה אחרת ? הם דואגים לראשנים שלהם ?
ממש נשיונל ג'יאוגרפיק אצלך!
איך אתה מארגן מקווי מים לכולם?
אביחי - זו לא שאלה מפגרת כלל !
אצל המון סוגים של צפרדעים ההורים מעורבים הרבה מעבר לתהליך הראשוני של הרבייה ( הפריית והטלת הביצים ). אצל סוגים מסויימים של צפרדעים ( חלק מצפרדעי החץ ) אכן לוקחים את התהליך עד הסוף על מנת להבטיח ככל הניתן סיכוי הישרדות גבוה של הראשנים וסיום הגלגול בהצלחה, ע"י כך שהם דואגים לכל צרכיהם : אספקת מזון, מים, מקום מוגן וכו'.
לכן חלק מההורים ממש דואגים לראשנים עד הסוף וחלק לא :)
אמשיך לעדכן בהתפתחות הראשנים ונקווה שיצליחו לסיים את הגלגול בהצלחה ויהפכו לצפרדעונים קטנים ( ללא מגע יד אדם ).

שגב- הכל מתוכנן מראש ולכן אני מתכנן ומעצב את הויוריום לפי סוג הצפרדע שתאכלס אותו. כמובן גם מתאים את הצמחיה לסוג הצפרדע וכך יש מספיק מקווי מים/מקומות מסתור/הטלה וכו'
העסק הזה פשוט מרתק!

כמה שאלות...
איך הראשן עולה על גב האב?
איך הוא נאחז ולא נופל?
איך האב "נפטר" ממנו?
מה תפקיד האם?
בואו לבקר בתירסים - www.TIRASIM.co.il
אחלה וידאו מר האוזר
תודה על השיתוף המרתק

מצאתי וידאו מגניב ביו-טיוב של ראשנים שמטפסים על הגב בשביל מייקי ובשביל כולם 😁

YouTube Video Thumbnail

יומני גידול ומעקב לבעלי חיים! כל המידע על החיות שלכם ביומן דיגיטלי השומר תיעוד גידול ומציגי גם סטטיסטיקות לאורך זמן, ניתן להוסיף מטפלים, להצמיד ספקי מזון, את הטרינרים של חיה שלכם, להוציא למכירה או למסירה בלוח סנייקס! ואפילו להעביר את היומן בעלות לבעלים החדש כדי שיוכל להנות מהמידע ההיסטורי ולהמשיך לעדכן!

תיאור Alt חסר

לוח חיות מחמד סנייקס! הלוח המקצועי ביותר לתחום החיות האקזוטיות ועוד...
מחפשים מזון לחיות אקזוטיות? כנסו ל-לוח לאיתור מזון לחיות אקזוטיות היחיד מסוגו בישראל!

מחפשים וטרינר? כנסו ל-לוח הוטרינרים שבאתר סנייקס!
הצטרפו גם לקבוצה של הקהילה שלנו בפייסבוק
😁 בקהילה למעלה מ- 17,000 מגדלים קבועים מרחבי הארץ!

איך הראשנים יודעים עם מי שבא אילהם זה ההורה? (יש יותר מזוג צפרדעי חץ)
בן - תודה רבה
מייקי - הסרטון שבן הוסיף עונה לך על השאלות בצורה הטובה ביותר :)
תפקידה העיקרי של האם הוא אספקת מזון קבועה לראשנים ( בעת הצורך ) וגם העברת הראשנים ( אצל חלק מצפרדעי החץ ).
הרטיבות המתמדת היא הגורם המרכזי ל"הדבקות" הראשן לגב ההורה ללא חשש לנפילה.
לרוב, כאשר האב טובל את כל גופו בתוך מקווה המים הראשן נפרד ושוחה לתוך מקווה המים.
היי עומר.
כנראה התבלבלתי עם מין אחר אני לא זוכר את שמו אני צריך לבדוק.
לא קבלתי את הרושם ממך או מהתמונות כיוון שאני רואה את סביבת החיים המדהימה שאתה נותן (לכולן) אבל אני לא יודע בדיוק כמה תיכננתה בפרטנות כל אחד מהם ונראה לי שיהיה משכיל עבור כולנו אם תסביר מה הצרכים המיוחדים של כל אחד מהמינים שאתה מפרסם תמונות ששיכנת בטרריום מושקע שכזה כך נוכל להעריך יותר את התמונות(לא שעכשיו הן לא מוערות...) ונעשיר את הידע שלנו.
כמו כן ממש לא התכוונתי להביע זלזול או להמעיט מהתוצאות המדהימות,במיוחד אם מסתכלים על הזמן שהן בסביבת החיים החדשה הזו אז אם כך זה הובן אני מתנצל.
תודה
עומר.
עומר - דווקא ממש לא חשבתי שהבעת זלזול בכל צורה או רמה שהיא... אין לך על מה להתנצל ;)
אם תעבור על כל השרשורים שפתחתי ( בפרוייקט הויוריומים הגדול ושרשורי האכלוס) תגלה שפירטתי דיי בהרחבה על התכנון של כל ויוריום וסוג הצפרדע המשוכנת בו.
אם אחרי שעברת על כל השרשורים הרלוונטים יהיו לך עוד שאלות, אני יותר מאשמח לענות לך בפרוט ובמהירות ככל שיתאפשר לי.
הרי בשביל זה אנחנו פה...
עומר לאחר בדיקה קצרה מצאתי מה המין שהתבלבלתי איתו (למרות שבמבט ארוך יותר הדימיון לא גדול בכלל אך למישהו כמוני אשר עדיין לא מבדיל לגמרי היה זכור כדומה מאוד) והוא D.tinctorius