חימום לטאה אילנית

איזה עוד דרך יש לחמם בע''ח אילניים חוץ מנורות למיניהן..?
אפשר להצמיד כבל או פלטה לחלק האחורי (זתומרת מהצד) של הטרריום. אני חייב לציין שלא ניסיתי את זה, אבל חשבתי על זה וזה אמור לעבוד. חלק מהלטאות האילניות כמו גם צפרדעים אילניות, בדרך כלל נמצאות על הדופן.

בהצלחה.
Eltar.Hאפשר להצמיד כבל או פלטה לחלק האחורי (זתומרת מהצד) של הטרריום. אני חייב לציין שלא ניסיתי את זה, אבל חשבתי על זה וזה אמור לעבוד. חלק מהלטאות האילניות כמו גם צפרדעים אילניות, בדרך כלל נמצאות על הדופן.

בהצלחה.
הדרך שלך נשמעת טובה בצורה מסויימת אבל שאני חושב על זה, בדרך כלל ששמים את החימום מוצמד לזכוכית מתחת לטרריום אז מעל יש מצע שאוגר את החום בצורה נקודתית ושומר על טמפרטורה במרחק של סנטימטרים ספורים מהמרחק של הכאבל, זה שומר על סוג של בידוד של הזכוכית בתוך טמפרטורה מסויימת שנוצרת מהחום ונשמרת עם המצע, ברגע שצד אחד הוא זכוכית עם חימום והצד שני הוא זכוכית עם אוויר, הטמפרטורה לא תמיד נשמרת, ויש מצב שהאוויר יהיה קריר וישפיע על הזכוכית... היא תתנפץ. מבחינה תאורתית :)

חוץ מזה ברגע שגוף החימום מוצמד לזכוכית אז הטמפרטורה תהייה גבוהה מידי מכדי שאילניות יהיו צמודות לזכוכית הרותחת... כל הרעיון שבעל החיים לא יהיה כל כך קרוב למקור החום אלה יתרחק בהתאם לדרישות שלו... נגיד והמקור הוא 32 מעלות, אז הצפרדע תרצה להיות במרחק של 6 ס"מ מהמקור... במרחק הזה הטמפרטוקה היא 29 מעלות... וכך הלאה...

לא יודע אם הייתי ממליץ לפני שהייתי בודק.

בכל מקרה הדרכים הכי טובות לחימום בעלי חיים אילניים הם, מנורת חימום, שנמצאת בצד אחד של הטרריום עם הגנה מפני נגיעה.

או משטח חימום מתחת לטרריום בצד אחד.

אלו הם השיטות המומלצות.

בשביל לטאה, השיטה המומלצת שלי היא מנורת חימום.
YouTube Video Thumbnail

יומני גידול ומעקב לבעלי חיים! כל המידע על החיות שלכם ביומן דיגיטלי השומר תיעוד גידול ומציגי גם סטטיסטיקות לאורך זמן, ניתן להוסיף מטפלים, להצמיד ספקי מזון, את הטרינרים של חיה שלכם, להוציא למכירה או למסירה בלוח סנייקס! ואפילו להעביר את היומן בעלות לבעלים החדש כדי שיוכל להנות מהמידע ההיסטורי ולהמשיך לעדכן!

תיאור Alt חסר

לוח חיות מחמד סנייקס! הלוח המקצועי ביותר לתחום החיות האקזוטיות ועוד...
מחפשים מזון לחיות אקזוטיות? כנסו ל-לוח לאיתור מזון לחיות אקזוטיות היחיד מסוגו בישראל!

מחפשים וטרינר? כנסו ל-לוח הוטרינרים שבאתר סנייקס!
הצטרפו גם לקבוצה של הקהילה שלנו בפייסבוק
😁 בקהילה למעלה מ- 17,000 מגדלים קבועים מרחבי הארץ!

לא המלצתי, אמרתי שזה אמור לעבוד וציינתי שלא ניסיתי את זה.

אני אישית לא שם מצע על הזכוכית שמתחתיה הכבל כי גם ככה רוב הנחשים איכשהו דוחקים את המצע לצדדים. אני שם סמרטוט (כמובן יבש) בין הכבל לזכוכית שעליה נמצא הנחש כדי לתת פיזור מסוים של החום. אני בקלות מגיע לטמפרטורות הרצויות 28-31.

הפלטה או הכבל ממש לא אמורים להיות רותחים. מה שנכון הוא שלפעמים הם חמים מדי וצריך לשים שכבת בידוד עד שמגיעים לטמפ' הרצויה. את אותה שיטה אפשר ליישם גם כשהפלטה מוצמדת מהצד. בעניין של כבל חימום זה אפילו יותר פשוט, אפשר להגדיל את הרווח בין הפיתולים ובנוסף לבודד כמו עם הפלטה. אם הפיתולים לא צפופים מדי אני לא מאמין שהזכוכית תשבר. ושוב, לא ניסיתי, זה עניין תאורטי בלבד.

אתה נתת את האפשרות של מנורת חימום. שים לב מה הייתה השאלה.
אם מנורה היא כן אופציה, הייתי משתמש בנורה קרמית.
השאלה כללית מדי ולכן גם התשובות. באיזו לטאה מדובר? פעילת יום/לילה?
לאיזו טמפרטורה אתה זקוק?
בהתאם לצורך אפשר לתת תשובה יותר פרקטית, כרגע אלו רק ניחושים
אלטר אחי, אף אחד לא מתווכח או רב איתך... לגיטימי שיביעו דיעה לכאן או לכאן. אני באמת לא חושב שמישהו מזלזל בך.

במקרה של פע"י, וחיות אחרות שנוהגות להסתובב בענפים, ישנם מגדלים שמלפפים כאבל חימום מסביב לענף ומצמידים.
באופן אישי אני לא אוהב לשים שום אמצעי חימום בתוך הטרריום ולכן לא ניסיתי בעצמי.

משטח חימום הממוקם מתחת לטרריום עדיין עושה את העבודה. רק צריך להקפיד על הטמפ' לכול גובה הטרריום(לרוב ברצפת הטרריום הטמפ' תהיה 33 מעלות כשבשיא גובה 26-28....(במחצית הטרריום, לדאוג שהמשטח יחמם רק כמחצית משטח רצפת הטרריום. אם הטמפ' בשיא גובה היא 30, זה אומר שהרצפה היא באיזור ה 35+ וזה כבר חם מאוד).
זה עבד מעולה עם פיתון עצים ירוק... בימים קרים במיוחד אפשר להצמיד משטח חימום לגב הטרריום כמו שאלטר הציע- זה עובד, באופן חלקי.
הסיבה ל"אופן חלקי" היא שחלק ניכר מהחום, נוצר בזכות ההילכדות של חום בין רצפת הטרריום לבין משטח החימום\הכאבל. לחום אין "לאן לברוח" ולכן רובו נותר ומחמם את הטרריום עצמו.
כשמצמידים לגב הטרריום, אז הצד ההפוך של משטח החימום חשוף לאוויר, והחום בורח.
זה כן מחמם מעט, אבל בדרך כלל מספיק רק כדי להיות אמצעי גיבוי.

מודה שאין לי ניסיון עם לטאות... בטח שלא אילניות על כול פנים... אבל חימום זה חימום, אז הנחתי שזה רלוונטי.
עזוב, זה תמיד היה ככה ותמיד יהיה, בגלל זה הפסקתי לכתוב בפורומים לפני כמה שנים עוד לפני שהפורום הזה נפתח. אנשים תמיד מחפשים להתווכח בלי טעם. אבל לעניינינו :
כבל חימום או פלטה מחממים חימום נקודתי רק את מה שנוגע בהם ולא מחממים את האוויר. העיקרון הפשוט הזה משנה הכל. מה שכן, יש לכבל הקרנה מסוימת של חום למרחק של כמה סנטימטרים, היא דיי חלשה ואי אפשר להסתמך עליה. אם תשים את היד או מד טמפ' לצורך העניין במרחק של מעל 5 ס"מ בערך תראה שלא תרגיש את החום או תראה שינוי משמעותי בטמפרטורה.
לגבי העניין שחלק מהחום בורח מהצד השני, אפשר לשים חתיכת קרש או חומר מבודד כלשהו כדי למנוע את זה אבל לרוב לא צריך, כמו שאמרתי בהודעה הקודמת לפעמים הכבלים/פלטות קצת חמים מדי, אז לא נורא שחלק מהחום בורח, ההפיך, זה יכול לעזור. מכאן זה רק עניין של למדוד את החום מתוך הטרריום ולפעול בהתאם, אם צריך.
חברים אני חושב שהויכוח מיותר. יש המון שיטות ולכל אחת חסרונות ויתרונות.
מציע להמתין לפרטים קודם כל בקשר לזהות הלטאה המסתורית וכמובן סוג וגודל הטרריום.
אישית אני שמח מעצם הנכונות להגיב ולעזור, אז אלתר (מקווה שאייתתי את שמך נכון) תשאר איתנו ואל תתייאש. המטרה בסוף היא לעזור ולהדריך מגדלים חדשים.
Eltar.Hעזוב, זה תמיד היה ככה ותמיד יהיה, בגלל זה הפסקתי לכתוב בפורומים לפני כמה שנים עוד לפני שהפורום הזה נפתח. אנשים תמיד מחפשים להתווכח בלי טעם. אבל לעניינינו :
כבל חימום או פלטה מחממים חימום נקודתי רק את מה שנוגע בהם ולא מחממים את האוויר. העיקרון הפשוט הזה משנה הכל. מה שכן, יש לכבל הקרנה מסוימת של חום למרחק של כמה סנטימטרים, היא דיי חלשה ואי אפשר להסתמך עליה. אם תשים את היד או מד טמפ' לצורך העניין במרחק של מעל 5 ס"מ בערך תראה שלא תרגיש את החום או תראה שינוי משמעותי בטמפרטורה.
לגבי העניין שחלק מהחום בורח מהצד השני, אפשר לשים חתיכת קרש או חומר מבודד כלשהו כדי למנוע את זה אבל לרוב לא צריך, כמו שאמרתי בהודעה הקודמת לפעמים הכבלים/פלטות קצת חמים מדי, אז לא נורא שחלק מהחום בורח, ההפיך, זה יכול לעזור. מכאן זה רק עניין של למדוד את החום מתוך הטרריום ולפעול בהתאם, אם צריך.
איש אף אחד לא רב איתך,
מנסה להסביר לך ש-עשיתי- את מה שאתה מדבר עליו, וזה לא חימם מספיק לפחות אצלי.(פלטה של 8W אם אני זוכר נכון, יכול להיות שאני טועה, זה היה מזמן)

אני לא מבין למה כול דבר נחשב ריב פה- יש דברים כמו בירור, שאלה, שיתוף מניסיון... אף אחד ששום דבר אומר לא אמור להיות תורה מסיני, וזה כולל את הטענות של כולם כולל שלי.

על כול פנים- אני לא פוסל שום דבר שנאמר לפני או אחרי מה שרשמתי. שיתפתי מניסיוני על בסיס ניסיון דומה.

good luck :)
Eltar.H
לכל מגדל דעה משלו מנסיונו האישי.
ויכוחים יהיו תמיד... כי לגדל בעלי חיים זה לא פיזיקה.
זה מתבסס על נסיון ולמידה שכל אחד רוכש בהתאם לזמן שיצא לו להתעסק עם בעלי חיים.
לא אומר שמישהו טועה... אבל חייבים להיות סובלניים כלפי האחר.
שכותבים הודעה בפורום אז לא תמיד מבינים למה התכוון המשורר.
כי באינטרנט היא אפשר להביע רגש בגוש טקסט.

אורן הוא אדם סובלני ובטח לא מחפש אותך בקטנות.

יומני גידול ומעקב לבעלי חיים! כל המידע על החיות שלכם ביומן דיגיטלי השומר תיעוד גידול ומציגי גם סטטיסטיקות לאורך זמן, ניתן להוסיף מטפלים, להצמיד ספקי מזון, את הטרינרים של חיה שלכם, להוציא למכירה או למסירה בלוח סנייקס! ואפילו להעביר את היומן בעלות לבעלים החדש כדי שיוכל להנות מהמידע ההיסטורי ולהמשיך לעדכן!

תיאור Alt חסר

לוח חיות מחמד סנייקס! הלוח המקצועי ביותר לתחום החיות האקזוטיות ועוד...
מחפשים מזון לחיות אקזוטיות? כנסו ל-לוח לאיתור מזון לחיות אקזוטיות היחיד מסוגו בישראל!

מחפשים וטרינר? כנסו ל-לוח הוטרינרים שבאתר סנייקס!
הצטרפו גם לקבוצה של הקהילה שלנו בפייסבוק
😁 בקהילה למעלה מ- 17,000 מגדלים קבועים מרחבי הארץ!

BenjoEltar.H

אורן הוא אדם סובלני ובטח לא מחפש אותך בקטנות.
לא תמיד... אבל אני משתדל :)
warmstr, את השם שלי רושמים עם ט' אבל שיהיה :wink:
מה שאתה אומר הוא נכון וזה בדיוק מה שבאתי לעשות, לעזור. לרוב אני נמנע מלהגיב ואני מרגיש שזה חבל. למדתי המון מהפורומים, אז חשבתי, למה לא להעביר את זה הלאה. אני אשתדל לעזור כמה שאני יכול, בכיף.

אורן, לא יודע מה ניסית לעשות אבל אני אנסה את זה בעצמי בהזדמנות.

בן, שימוש בכבל חימום זה עיקרון, אין פה עניין של דעה. כשהוא אומר שהטמפ' בשיא גובה הטרריום היא 30 מעלות כאשר הרצפה בטמפ' 35 מעלות, בלי להתחשב בכלל בטמפ' החדר ובעוד המון גורמים משתנים ובניגוד לעיקרון שכבל חימום לא מחמם את האוויר, אני לא יכול להשאר אדיש.