אני לא יודע אם לקנות ב-250 שקל כרכן תירס אלבינו, או ב-250 במקום 350 מיובל אוסמן - קליפורניה קינג סנייק בן כחצי שנה שאוכל חי או מופשר במופע אלבינו,ורדרד עם פסים צהובים 😛 יפה בטירוף..
או לקנות כרכן נורמל.
חסרונות ? יתרונות ? בעד נגד ?
-מתחיל +
-בעבר גידלתי במשך 6 שנים איגוואנה ירוקה
שניהם אחלה נחשים, אבל בשביל לגבש דעה... תקרא במדור נחשים את הדפי גידול של שניהם ותראה משניהם מה יותר מתאים לך.
דעתי האישית בתור מישהו שגידל את שניהם היא שעדיף כרכן תירס בגלל האופי הרגוע והעובדה שהוא הנחש המושלם למגדל המתחיל.
יומני גידול ומעקב לבעלי חיים!כל המידע על החיות שלכם ביומן דיגיטלי השומר תיעוד גידול ומציגי גם סטטיסטיקות לאורך זמן, ניתן להוסיף מטפלים, להצמיד ספקי מזון, את הטרינרים של חיה שלכם, להוציא למכירה או למסירה בלוח סנייקס! ואפילו להעביר את היומן בעלות לבעלים החדש כדי שיוכל להנות מהמידע ההיסטורי ולהמשיך לעדכן!
עוד דעות?
---
אבל כרכן תירס זה לא *נדוש* בגלל שפשוט לכולם יש כרכני תירס[למגדלי נחשים מתחילים ומקצועיים] , אני יודע שהוא רגוע מאוד, אבל אני מחפש בנחש שיגיע לגודל יחסית גדול וממש יהיה כיף* להיות בחברתו במקום להחזיק נחש ארוך אבל דק ...
וקינג קרליפוניה יותר איך לומר יוקרתי ? , כאילו גם יותר יקר [בכמה .. בקצת.. ] , אבל אשמח לעוד דעות כי ממש הגידול שלהם קראתי מצוין כמה פעמים אפילו בעוד מקורות מידע , ושניהם נשמעים לי ממש אחלה נחשים.
אני רוצה לדעת כשאני יקנה ביבי בן חצי שנה פחות או יותר.
אני רוצה לדעת מי יהיה מבין 2 הסוגים גדול יותר [ בהקשר רק למין זכר ].
הערך הכספי ממש לא צריך להיות שיקול... אם כבר, כמה שיותר זול עדיף בעיניי... אני לא מכיר מישהו עם כסף מיותר :D
האופי והגידול על סף הזהים... אני לא אוהב את המראה של הקינג קליפורניה אלבינו למשל... עיניים אדומות וצבעי פונץ' בננה... אבל זה עניין של טעם.
אני באופן אישי מעדיף תירסים- בטח כיום בכול הצבעים הזמינים במופעים... והרבה מופעים כבר נהיו ממש זמינים לכול אדם מבחינת מחיר.
נחש שכיף להיות במחיצתו אבל? שמע... אני לא אוהב זעמנים בכללי. הם לא מאוד רגועים על הידיים... יש כמובן יוצאים מהכלל... אבל רוב האנשים מסכימים איתי שבואות ומתכדרים הם חוויית החזקה הרבה יותר נחמדה ומהנה.
שוב, זה באמת באמת עניין של טעם... "יוקרה" זה ממש סובייקטיבי ולא חושב שצריך להיות שיקול אמיתי.
מיצטרף לכל מה שרשמו ,אבל לדעתי כדאי לך קינג. אני מגדל קינגית פלורידה ואני מאושר ממנה ,גם יפה, גם רגועה ו,עם תגובות אכילה מטורפות .אבל שוב כמו שאורן אמר נחש שהכי מוצאחן בעינייך תיקח אותו.
אבל גם כרכני תירס ,יש בהחלט מופעים ממש יפים.
אורן הראל
נחש שכיף להיות במחיצתו אבל? שמע... אני לא אוהב זעמנים בכללי. הם לא מאוד רגועים על הידיים... יש כמובן יוצאים מהכלל... אבל רוב האנשים מסכימים איתי שבואות ומתכדרים הם חוויית החזקה הרבה יותר נחמדה ומהנה.
שוב, זה באמת באמת עניין של טעם... "יוקרה" זה ממש סובייקטיבי ולא חושב שצריך להיות שיקול אמיתי.
מסכים איתך בהחלט.הרבה יותר כיף לגדל בואות ופיתונים (בעיקר מתכדרים) מאשר זעמניים למינהם. בתור אחד שמגדל כרכנית תירס הנחשים האלה נלחצים די מהר,כל פעם שהיא זוחלת ונוגעת במקומות שונים היא מגיע למצב תקיפה.
לעומת זאת הבואה והמתכדרת יותר נוחים ולא זזים יותר מידי :D
אני הייתי ממליץ על קינג.
כשמחזיקים אותם בידיים, הם הרבה פחות מהירים ומנסים לברוח מהתירסים שצריך כל היום רק לרדוף אחריהם.
אבל כמו שאמר אחד פה אם אתה רוצה נחש שתוכל להחזיק בהנאה בלי שהוא יתרוצץ לכל כיוון לך על מתכדר 😛
AmirYechielyאני הייתי ממליץ על קינג.
כשמחזיקים אותם בידיים, הם הרבה פחות מהירים ומנסים לברוח מהתירסים שצריך כל היום רק לרדוף אחריהם.
אבל כמו שאמר אחד פה אם אתה רוצה נחש שתוכל להחזיק בהנאה בלי שהוא יתרוצץ לכל כיוון לך על מתכדר 😛
ֿ
לפי מה אתה קובע ?
שקינג הוא פחות מהיר מכרכן ?
אצל כל נחש זה אינדבידואלי וגם נמדד באופן שונה בהתאם לגיל הנחש.
רוב הקינג סנייק שאני ראיתי היו יותר אגרסיבים וחסרי מנוח מאשר כרכני תירס
כרכן תירס זה הזעמן המושלם למגדל המתחיל.
יומני גידול ומעקב לבעלי חיים!כל המידע על החיות שלכם ביומן דיגיטלי השומר תיעוד גידול ומציגי גם סטטיסטיקות לאורך זמן, ניתן להוסיף מטפלים, להצמיד ספקי מזון, את הטרינרים של חיה שלכם, להוציא למכירה או למסירה בלוח סנייקס! ואפילו להעביר את היומן בעלות לבעלים החדש כדי שיוכל להנות מהמידע ההיסטורי ולהמשיך לעדכן!
אני קובע לפי מה שיצא לי לראות עד היום,
יצא לי להחזיק 3-4 קינגים ו3-4 תירסים ובפרטים שנתקלתי הקינגים היו יותר רגועים על הידיים, יכול להיות שזה לא בהכרח ככה אצל כולם אבל אלה שלי יצא להחזיק הם ככה.
AmirYechielyאני קובע לפי מה שיצא לי לראות עד היום,
יצא לי להחזיק 3-4 קינגים ו3-4 תירסים ובפרטים שנתקלתי הקינגים היו יותר רגועים על הידיים, יכול להיות שזה לא בהכרח ככה אצל כולם אבל אלה שלי יצא להחזיק הם ככה.
3-4 קינגים ? מה כל כך קשה לזכור אם אלה היו 3 או 4 ?
נשמע מפוקפק משהו 😎
בקיצור לא יצא לך מספיק 😈
חכה שתחזיק את הקינג שיעשה את הצרכים הריחניים בניחוח "ורדים" שלו עלייך.
כי 2 מהם (2 אם זה 4, 1 אם זה 3) היו כשקניתי את הקינג שלי והחזקתי עוד קינגים שם אצל המגדל כשהייתי קטן יחסית אז אנלא זוכר לגמרי כמה החזקתי אם זה 3 כולל שלי או 2 כולל שלי, אבל את ההתנהגות הכללית של הקינגים שם אני זוכר (: