שאלות בקשר לתמחור זוחלים

עמוד 1 מתוך 2
שלום לכולם, מזמן לא יצא לי להכנס לפורום אבל אני עדיין בתחום.
כעיקרון, רציתי לשאול את המגדלים שקונים ומוכרים זוחלים,עדיין יש לזוחלים שוק בארץ?
כלומר, יש מחיר קבוע לבעלי חיים?
יש ביקוש לכל העיניין? כלומר, אני יכול לקנות זוחל בידיעה שיש מישהו שיקנה ממני אותו?
אני זוכר שבעבר הכל היה הולך חלק אבל אני רואה שעכשיו השוק מוצף בזוחלים ומופעים, מזמן, לזה ציפיתי אבל עכשיו אני מתחיל לחשוב שזה לא רעיון כל כך טוב, אולי היה צריך לעשות את הכל בצורה יותר הדרגתית...
בכל מיקרה, אשמח לשמוע דעות של אנשים בעיניין.

לילה טוב :D

http://www.leopardgecko.com/leopardgeckos.html
למי שיודע לקרוא אנגלית:http://iansvivarium.com/index.php מומלץ+++
לדעתי, ה"שוק" של הזוחלים נמצא כרגע באיזשהו שיא שלא היה כבר הרבה זמן.
ההרגשה שלי היא שהתחום הולך לתפוס תאוצה מאוד רצינית בשנים הקרובות וזה יתבטא גם במסחר.

אבל, אני לא הייתי קונה שום דבר בידיעה שיהיה אפשר למכור אותו אח"כ או את הצאצאים שלו או לעשות מהם ביזנס. אתה פשוט עלול להתאכזב או להתקע עם כמות צאצאים גדולה וללא ביקוש.
אני ממליץ לך לקנות רק מה שמעניין אותך ולא לתת לעניין המכירה העתידית משקל גדול מידי.

מחירים קבועים אף פעם לא היו וטוב שכך. זה לא נכון לעשות וזה לא הוגן כלפי הקונים.

ביקוש זה עניין של אופנה. מה שמבוקש היום לא בהכרח יהיה מבוקש כשתרצה למכור אותו........
הפייסבוק שלי:
https://www.facebook.com/profile.php?id=100001560175701

דף הפייסבוק של העמותה הישראלית לזוחלים, עשו לייק והשארו מעודכנים :)

http://www.facebook.com/israelreptiles
חייב לחזק,
תחום בעלי החיים מעולם לא היה הדרך הטובה ביותר לעשיית כספים. מצד שני, זה יכול להיות מאוד מספק עבור אותם יחידי סגולה שנופל בחלקם המזל.
צורת מחשבה ש-יכולה- לשרת אותך, היא בחינת ההיצע הקיים ולראות איפה אתה יכול לפתח פרוייקט ייחודי יותר ושונה. אם זה מתכדרים, אז לחתור למופע מורכב שאולי אחרים לא שמו לנגד עיניהם... טוב, מתכדרים ובואות זה אולי לא הדוגמא הכי טובה כי הם יקרים מאוד...
אבל אותו הדבר יכול לחול על תירסים, ליאופרדים... או תת מין שעדיין לא הורבה כמו שצריך בארץ.

אני חושב שהדרך הטובה ביותר ליצור עבור עצמך שם כזה או אחר, הוא ממש להתמקד, וכך בקולקטיב השם של מופע X, או בעל חיים Y, יהיה כביכול שם נרדף לבית הגידול שלך.

כמובן שזה מאוד יפה בתיאוריה ואין בזה שום הבטחות.

תגדל זוחלים אם אתה רוצה לגדל זוחלים- באשר לעשיית כסף... אין שום הבטחות, וזה ידרוש עבודה והשקעה.

בהצלחה :).
שלום גולש פורום יקר,
השאלה שלך הייתה באוויר וחיכיתי לראות אם מישהו ישאל על זה בעקבות ההגעה של משלוחים איכותיים לאחרונה.

אבל המילה מחירון וזוחלים זה עלבון לבעלי-חיים.
מחירון זה מילה שמצמידים לחפצים, רכב...

יש הרבה משתנים שמרכיבים את הנוסחה שקובעת את מחיר הזוחל.
בעבר שלא היו מופעים רבים אז היה קל לשמור על מחיר פחות או יותר קבוע וגם אז נוספו הרבה עוד משתנים למשוואה הקובעת את המחיר.

אני בגדול עושה הערכה מלוח המכירות שבאתר סנייקס.
בגלל שאני מחוייב לחוקי האתר, אני עובר על כל הודעה חדשה של מכירה שנוצרת בפורום אז ככה שאני רואה את כל המחירים יש לי הערכה לגבי מחירים של כל מיני נחשים ובנוסף אני המבקר המתמיד בחנויות או מקומות שמתמחים במכירת זוחלים, לא תמיד אני קולע בול וראוי שאני אציין שאני לא מונע משום אינטרס, אני לא מגדל או מרבה זוחלים לצורך ריבוי ומכירה.

בוא נקח לדוגמה פיתון מתכדר.

לא נכון להגיד מחיר קבוע אז אני אשתמש במילה "נע"
מחיר לפיתון מתכדר בייבי בשוק נע בין 500-700 שקלים במופע הרגיל שלו.
זאת אומרת שאם קנית פיתון מתכדר בייבי ממגדל ידוע בטווח המחירים הזה אז עשית עסקה טובה בהתאם לשוק.

ישנם בשוק שני סוגים של מגדלים שמשפיעים על המחיר בשוק.
אף מגדל הוא לא עדיף על האחר, לשניהם מגיע הכבוד על ההשקעה בתחום.

המגדל המסחרי:
במחיר הזה שמכר לך המגדל, גלום כל מה שאמור לכסות לו את הוצאת חלק מההשקעה על גידול ההורים ותהליך הרבייה כגון: רכישת מזון, הוצאות חשמל, הוצאות לציוד נלווה כמו טרריום, מד טמפרטורה, מצע, אינקובטור, ורמקוליט, רכישת ידע ועוד...
או הוצאות יבוא ושינוע.

המגדל המכור:
יש עוד סוג של מגדל שמשפיע על טווח המחירים בשוק והוא מה שאני נוהג לכנות "המגדל המכור" , אדם שאוהב לגדל זוחלים ונהנה מסקרנות כל העניין של הרבייה (לא אכפת לו מההוצאות וכל המניעים שלו מסקרנות ואהבה לתחום).
יש מצב שימכור לך גם בפחות מהמחיר הנע שרשמתי למעלה, יש מצב שהוא אפילו ימכור במחיר נורא נמוך רק כדי להפיץ את החוויה שבגידול זוחלים כמו שהוא רואה אותה.

פה נכנסת הדילמה הידוע של "מחיר נמוך משהו חשוד" התחום ידוע לשמצה בקטע המרמה, כל הקטע הזה נובע מחוסר ידע של הרוכש בדרך כלל שאינו יודע (גם לא תמיד יכול) לבדוק ויזואלית אם הפיתון שהוא קונה עכשיו בסדר מבחינה בריאותית.

אחרי שאתה קנית את המתכדר בייבי החדש שלך, אתה עכשיו רוצה למכור אותו.
יש שאלה פילוסופית גדולה בנוגע לאופן שבו אתה הרוכש הולך למכור את פיתון שלך אחרי שכבר קנית אותו במחיר של 700 שקלים.
האם אני ימכור באותו מחיר ? או אני יוריד קצת כי הוא "יד שניה"
לשאלה הזאת תוסיף את כל המשתנים למשוואה:

גיל הפרט - מייקר בכמה עשרות אחוזים, במיוחד אם זה בגיל הבגרות המינית.

זמן השקעה בטיפול - מייקר בכמה עשרות אחוזים

יש עוד כמה דברים חדשים בשוק שמשפיעים על המחיר של זוחלים:

היצע של פרט בשוק - כמו הפרטים המסויימים שיש כרגע בשוק, זתומרת שאם עכשיו הגיע למשל חמישה פרטים של "כרכן ירוק" לארץ אז המחיר שלהם יהיה יקר ויתמתן עם השנים או עם כמות היבוא.

מופע - מייקר לפעמים פי-5 מהמחיר של המופע הרגיל (תלוי ברמת ההיצע שיש בשוק)

היסטוריה גנטית - כמו המופע, מייקר אבל יתכן שכל עוד הנחש במופע רגיל אבל עתיד להביא מופעים מיוחדים לעולם אז המחיר שלו לא יתייקר פי-5 אולי פי-3. (תלוי ברמת ההיצע שיש בשוק)

כמו כן יש בשוק מה שנקרא "מציאות" המציאות גם משפיעות על המשוואה, דוגמה למציאה טובה היא שאדם קנה נחשים ובגלל גיוס קרוב או טיסה לחו"ל חייב למכור בהקדם.
זה משפיע על השוק כי גם ככה השוק לא גדול ויש כאלה שרק מחכים למציאות האלה שיפלו עליהם מהשמיים.

הקוטב ההפוך של ה"מציאה" הוא "קנייה בלהט הרגע" קנייה בלהט הרגע זה מצב שבו עולה הערך של הזוחל שמוכרים פלאים!
דוגמה טובה לקנייה בלהט של הרגע היא שכאשר אדם כביכול לא מהתחום ולא יודע מה הולך ואיזה מחירים, נכנס לחנות בעלי חיים בקניון ורואה שם נחש והוא לא יודע מדוע ולמה זה החלום שהוא תמיד רצה לגדל נחש, הוא יקנה בלהט הרגע נחש במחיר העולה עשרות מונים על המחיר "הנע" בשוק.
למשל נחזור לדוגמה שלנו, מחיר פיתון מתכדר בייבי במופע הרגיל שלו נע בין 500-700 שקלים, בחנות יכול להמכר גם ב-2000 שקלים בלהט הרגע.

טוב כתבתי פה פוסט רציני...
אם אני אזכור עוד משהו אני יכתוב.

יומני גידול ומעקב לבעלי חיים! כל המידע על החיות שלכם ביומן דיגיטלי השומר תיעוד גידול ומציגי גם סטטיסטיקות לאורך זמן, ניתן להוסיף מטפלים, להצמיד ספקי מזון, את הטרינרים של חיה שלכם, להוציא למכירה או למסירה בלוח סנייקס! ואפילו להעביר את היומן בעלות לבעלים החדש כדי שיוכל להנות מהמידע ההיסטורי ולהמשיך לעדכן!

תיאור Alt חסר

לוח חיות מחמד סנייקס! הלוח המקצועי ביותר לתחום החיות האקזוטיות ועוד...
מחפשים מזון לחיות אקזוטיות? כנסו ל-לוח לאיתור מזון לחיות אקזוטיות היחיד מסוגו בישראל!

מחפשים וטרינר? כנסו ל-לוח הוטרינרים שבאתר סנייקס!
הצטרפו גם לקבוצה של הקהילה שלנו בפייסבוק
😁 בקהילה למעלה מ- 17,000 מגדלים קבועים מרחבי הארץ!

חחח, אהבתי את הסיקור...
אלה ארכיטיפים מאוד כלליים... והאמת היא שאני -לא- מכיר אנשים שמוכרים מופעים יקרים במחירי רצפה- אלא אם הם "נתקעו". בהרבה מאוד מקרים זה אכן סיבה לחשד וחשש.
כמו כול דבר, ככול שהחיה מבוססת יותר בשוק, ההיצע עולה, והביקוש יורד, ולכן המחיר יורד.

יש עוד פרמטרים לקביעת מחיר... זוחל אחד לא שווה לאחר- אפילו אם הם מאותו המופע והתת מין. המחירים נעים מאוד, ותואמים את טעמו האישי של המגדל. לא פעם היו אצלי אנשים שחשבו שנחשים זולים יותר היו הרבה יותר יפים, וכך זכו כי לא הייתה התאמה בטעם האישי שלנו.

כמו כן- כשקונים זוחל ממגדל "עם שם"- אז קונים גם את המגדל, במידה מסויימת. קונים אמינות, מקצועיות, ביטחון בבריאות החיה וכמובן תמיכה מקצועית לאורך הדרך. אלה דברים שבהחלט רלוונטיים למחיר.

אין לזה סוף, כי יש אין סוף אנשים, עם אין סוף הבדלים :)
תודה רבה על התשובות!
כמה הערות:
*קודם כל, אני ממש, אבל ממש לא מנסה לעשות כסף מזוחלים(לא יודע איך הגעתם לזה :S), אבל רובכם יודעים שאני עובד על פרוייקטים עם לאופרדים, השקעתי המון כסף על מופעים מיוחדים ונדירים בארץ, שגם לא יותר מידי נפוצים בחו"ל. בקיץ הוצאתי למכירה 3 מנומרות היחידות במופען בארץ במחיר סביר לחלוטין ועדיין לא הייתה פנייה אחת.
וזה מתסכל, אני לא יכול להמשיך עם הפרוייקט בגלל שאין לי מקום וגם אין לי כסף. המחיר שבו הוצאתי את הפרטים למכירה נחשב לזול בחו"ל, אז בארץ אפשר לומר שזאת ממש מציאה.
שלא תיהיה אי הבנה, התחלתי בפרוייקט לא בשביל להרוויח כסף או לעשות קופה(מי שמכיר אותי יודע שזה נכון) אלה בגלל האהבה שלי לתחום ולזוחלים. אבל כשהשקעתי כסף, יצאתי מנקודת הנחה שאת הפרטים שאני לא "צריך" לפרוייקט אני יוכל למכור. כל הזוחלים נמצאים אצלי בחדר, ככה שאני לא יכול להרשות לעצמי להחזיק יותר מהפרטים שאני צריך לפרוייקט ומכיוון שאני נער ומשקיע בלימודים אין לי זמן לעבוד ככה שגם כל שקל נספר, בכסף שציפיתי להרוויח מהמכירה ציפיתי לקנות עוד מזון, אולי אפילו יותר אייכותי, מכשירי חימום נוספים(כרגע, הטרריום של הבוגרים וכל הבייביז נמצאים על כבל חימום אחד של 25W בן 3 ומשהו שנים, למזלי הוא עובד מצויין ומספיק חם אבל זה ממש לא נוח) וכו'

*בקשר למחיר הקבוע, אני לא התכוונתי לזלזל בבעלי החיים.
אני זוכר שכשנכנסתי לתחום מחיר של מנומרת נורמל בייבי עמד על 150 שקל. אחרי שנה בארך(עונת רבייה הבאה) ניתן היה לראות כאלה גם ב100 אבל אחרי זה המחירים התחילו לרדת ממש מהר, ניתן היה למצוא מנומרות ב80 וגם ב50 שקל.
אני כמעט בטוח שהמנומרות הזולות לא היו במצב טוב ולא בריאות לחלוטין אבל מגדל מתחיל או צעיר לא יכול לדעת זאת. מזמן שמעתי שהדבר בטיפול. השאלה שלי היא, האם המצב באמת התאזן או שעדיין ניתן לראות מוכרים/סוחרים שמוכרים כמויות מטורפות של מנומרות ב50 שקלים?

שוב, תודה על התשובות, אבל רוב מה שנכתב כאן כבר ידוע לי.
אם למישהו יש מה להוסיף אשמח לשמוע.

תודה מראש :D

אני יגיד לך את דעתי ,לי היו 3 לאופרדים זכר ,ושתי נקבות .את הזכר קיבלתי מידידה, ואחרי תקופה היא לקחה אותו חזרה אלייה .אבל ביגלל חוסר זמן כמה שניסיתי למכור את הנקבות לא הצלחתי, עד שבסוף מכרתי את שניהים ב250 שזה כלום. כי את שניהים ביחד קנו לי ב500. מה שאני מנסה להגיד פה ,זה שהרבה חברה שמרבים לאופרדים ,וכרכני תירס .אין להם כזה ביקוש ,כי אתה רואה את אותם מגדלים חוזרים על ההודעות עוד ועוד. ודיי חבל ,כרכנים דווקא יחסית קונים הרבה .אבל לאופרדים יצא לי לראות הרבה בחנויות חיות ,שהם מטופחות. ופשוט הלאופרדים שמה לפחות שנה וחצי ,והמחיר זה 150 לאחד, ועדיין לא קונים. אפילו וחבל כי זו באמת לטאה יפה, ומושלמת למגדל המתחיל ,ולמיתקדם. וחבל שהמחיר כל כך עלוב כמו שאתה אומר ,50 או 80.
ופשוט אני לא מאמין שאנ רושם דבר כזה, אבל ביגלל שאין כזה ביקוש .אז עדיף פשוט לרכוש לאופרד זכר, או שתיים או 3 נקבות .ולא לעשות ריבוי ,כי בסוף תיתקע עם כמה צאצאים. ושוב לא יהייה לך מה לעשות איתם. וסביר להניח שאת רובם אתה תשאיר אצלך.
קודם כל, אתה מדבר על נורמלים, אני מדבר על מופעים מיוחדים.
מה שמבאס אותי זה הקטע שאנשים משקיעים בכרכני תירס, בואות, פיתונים אבל במנומרות, לטאות קטנות,יחסית זולות וקלות לגידול ורבייה אין כמעט אנשים שמרבים בשביל לקבל מופעים, חוץ ממני, יונתן וורונסקי(אני לא יודע אם הוא עדיין בקטע של מנומרות) ואלעד שמגדל SHTCB ממש איכותיים(וגם בקשר אליו אני לא בטוח אם הוא עדיין מגדל ומתעסק בפרוייקט) אני לא מכיר עוד אנשים שמרבים מנומרות בשביל לקבל מופעים ובאמת יודעים מה הם עושים ומתעניינים בנושא.
*אם אתם מכירים מישהו שעובד על פרוייקטים של מנומרות ומעוניין בנושא, תשלחו לי פרטית אם הפרטים שלו(שם משתמש,אימייל, טלפון וכו')

אגב, כל מי שמגדל מנומרות ומוכר אותן, אל תתפשרו על המחיר, אם מישהו מגיע ואומר"ב80 שקל אני קונה אותה" אל תמכרו. לדעתי המחיר הכי נמוך למנומרת זה 100 שקל. מנומרות אלו בין הזוחלים הכי מבוקשים בתחום, אם כל מי שמגדל לא יכנע ללחצים, בסוף אנשים יהיו מחוייבים לקנות מנומרות במחירים סבירים ולא במחירים שמביישים את הזוחל.
(זאת רק דעתי)

קשה מאוד לקחת שממיות מנומרות ועליהן להכליל את התחום כולו.
אני חושב שכרגע בארץ אין אף אחד ש"עושה חיל אמיתי" עם ליאופרדים. וכשאני מדבר על חיל אמיתי... זה להשקיע בגרעין שמונה -לפחות- 20 ליאופרדים ועם כמה שיותר מופעים.

ניר- כרגע אתה מציע לשוק צאצאים שהם נשאים עם פוטנציאל למופע המורכב מכמה תכונות- וזה סבבה, אבל בדרך כלל רק כשאנשים רואים תוצאות בעיניים ולאן הם -יכולים- להגיע, רק אז מתפתח התיאבון.
הרבה אנשים לא מוכנים לשלם את הערך של הטרו. כי מבחינתם זה נורמאל לכול דבר ועניין, ולא כולם בכלל מתכננים להרבות בעתיד.

אז שאל את עצמך, לאור העובדה שכה מעט אנשים נכנסים לליאופרדים בכוונה להרים כזה פרוייקט- -כמה- אנשים ירצו לקנות נשאים שיחייבו אותם להפוך את זה למעין פרוייקט כדי לראות פרי?

ליאופרדים ספציפית זו גם חיה שמאוד קל להרבות. תוך שנה- שנה וחצי אנשים כבר יכולים להריץ הטלות... אז בוודאי שהמחיר שלהן יהיה נמוך כנורמאל. הדרך היחידה להמשיך להישאר "בחוד החנית" זה כול הזמן לחדש ולגוון.
כמו כן קח בחשבון שאתה בקושי פעיל בקהילה המקוונת, אז אנשים לווא דווקא ימהרו לרכוש ממך כשהם יכולים לרכוש מאנשים שעושים רושם דומיננטיים ונגישים יותר.

אם אני משווה את זה למתכדרים או בואות לעומת זאת... תשמע, המחיר עושה רושם די יציב. אפילו כרכני תירס ממופעים מעבר לסנו\אנרי'\אלבינו לדעתי נשארים במחיר הגיוני.

זה פונקציה של תיזמון גם.

כדי להצליח עם ליאופרדים צריך, לעניות דעתי:
1- לאסוף הרבה פרטים, ולהיות מסוגל להתמודד עם גרעין רבייה מאוד גדול.
2- חובה אורך רוח. זהו לא הבעל חיים הנפוץ ביותר בארץ כרגע- צריך "לפתח את התיאבון" וזה יקרה על ידי הצגת מופעים חדשים ויפים. משהו שכרגע אף אחד לא עושה. למיטב ידיעתי אפילו פקקט סנגלו יחיד לא יצא כאן בארץ, או סופר סנו... שלא לדבר על אניגמות, ג'אנגלים וכיוצא בזאת. ייתכן מאוד שיהיו שנים שאף אחד לא יקנה שום דבר מבקיעות- ואז צריך להשהות את הרבייה עד שמוכרים.
אם לא מוכרים- אז להיות מסוגלים להתמודד עם זה בקלות ולא להילחץ ולהפיל מחירים.

אני חשבתי לעשות גרעין ליאופרדים- היו לי חמישייה ממש יפה... אבל לא היו לי הכוחות לכול החרקים האלה.

זה לדעתי מאוד אפשרי אם תהיה פעיל, תהפוך את עצמך למוכר אטרקטיבי: מקצועיות גבוהה, אמינות, וגישה למופעים שלא לכול אחד יש(הגיעו במשלוח של רפי דברים חביבים מאוד למשל), ומעל הכול- אורך רוח כי כול פרוייקט ועד שדברים ממש רצים, לוקח הרבה מאוד זמן.
כדי להקל על עצמך, שקול שותפות עם אדם נוסף שיעזור בתחזוקה ויקל עליך בהרמת האוסף. קח בחשבון שבשותפיות יש הרבה סיכונים אחרים... כמו מה קורה אם מפרקים, או אחד פתאום גונב...

בכול העולם יש תמיד מקום למגדלי ליאופרדים- ולדעתי, גם כאן יש, אם כי לא להרבה מהם. מצד שני, אני לא מכיר אף מגדל עם יותר מ...כמה, 4 מופעים? 5? צריך הרבה יותר כשמדובר בחיה שמתרבה בכזה קצב. המגוון צריך להיות 10 מופעים+ לדעתי.(כולל שילובים כמובן).

ליאופרדים דורשים הרבה מאוד תחזוקה באופן יחסי, צריך באמת בן אדם ש-אוהב- ו-משוגע- לחיות האלה ספציפית כדי שיהיה את האורך רוח ואת הסבלנות.

מצד שני אגב, ליאופרדים הם בין המהירים ביותר להתפתח בזכות הבגרות המינית הממש מוקדמת.
אצל מתכדרים אתה הולך לחכות -לפחות- 3 אם לא 4 שנים עד לבגרות מינית של נקבה- כך שההתפתחות בנחשים כאלה היא הרבה יותר איטית.
לדעתי זה יתרון ממש גדול אם זה מוצג נכון
אורן הראלקשה מאוד לקחת שממיות מנומרות ועליהן להכליל את התחום כולו.
אני חושב שכרגע בארץ אין אף אחד ש"עושה חיל אמיתי" עם ליאופרדים. וכשאני מדבר על חיל אמיתי... זה להשקיע בגרעין שמונה -לפחות- 20 ליאופרדים ועם כמה שיותר מופעים.

ניר- כרגע אתה מציע לשוק צאצאים שהם נשאים עם פוטנציאל למופע המורכב מכמה תכונות- וזה סבבה, אבל בדרך כלל רק כשאנשים רואים תוצאות בעיניים ולאן הם -יכולים- להגיע, רק אז מתפתח התיאבון.
הרבה אנשים לא מוכנים לשלם את הערך של הטרו. כי מבחינתם זה נורמאל לכול דבר ועניין, ולא כולם בכלל מתכננים להרבות בעתיד.

אז שאל את עצמך, לאור העובדה שכה מעט אנשים נכנסים לליאופרדים בכוונה להרים כזה פרוייקט- -כמה- אנשים ירצו לקנות נשאים שיחייבו אותם להפוך את זה למעין פרוייקט כדי לראות פרי?

ליאופרדים ספציפית זו גם חיה שמאוד קל להרבות. תוך שנה- שנה וחצי אנשים כבר יכולים להריץ הטלות... אז בוודאי שהמחיר שלהן יהיה נמוך כנורמאל. הדרך היחידה להמשיך להישאר "בחוד החנית" זה כול הזמן לחדש ולגוון.
כמו כן קח בחשבון שאתה בקושי פעיל בקהילה המקוונת, אז אנשים לווא דווקא ימהרו לרכוש ממך כשהם יכולים לרכוש מאנשים שעושים רושם דומיננטיים ונגישים יותר.

אם אני משווה את זה למתכדרים או בואות לעומת זאת... תשמע, המחיר עושה רושם די יציב. אפילו כרכני תירס ממופעים מעבר לסנו\אנרי'\אלבינו לדעתי נשארים במחיר הגיוני.

זה פונקציה של תיזמון גם.

כדי להצליח עם ליאופרדים צריך, לעניות דעתי:
1- לאסוף הרבה פרטים, ולהיות מסוגל להתמודד עם גרעין רבייה מאוד גדול.
2- חובה אורך רוח. זהו לא הבעל חיים הנפוץ ביותר בארץ כרגע- צריך "לפתח את התיאבון" וזה יקרה על ידי הצגת מופעים חדשים ויפים. משהו שכרגע אף אחד לא עושה. למיטב ידיעתי אפילו פקקט סנגלו יחיד לא יצא כאן בארץ, או סופר סנו... שלא לדבר על אניגמות, ג'אנגלים וכיוצא בזאת. ייתכן מאוד שיהיו שנים שאף אחד לא יקנה שום דבר מבקיעות- ואז צריך להשהות את הרבייה עד שמוכרים.
אם לא מוכרים- אז להיות מסוגלים להתמודד עם זה בקלות ולא להילחץ ולהפיל מחירים.

אני חשבתי לעשות גרעין ליאופרדים- היו לי חמישייה ממש יפה... אבל לא היו לי הכוחות לכול החרקים האלה.

זה לדעתי מאוד אפשרי אם תהיה פעיל, תהפוך את עצמך למוכר אטרקטיבי: מקצועיות גבוהה, אמינות, וגישה למופעים שלא לכול אחד יש, ומעל הכול- אורך רוח כי כול פרוייקט ועד שדברים ממש רצים, לוקח הרבה מאוד זמן.
כדי להקל על עצמך, שקול שותפות עם אדם נוסף שיעזור בתחזוקה ויקל עליך בהרמת האוסף. קח בחשבון שבשותפיות יש הרבה סיכונים אחרים... כמו מה קורה אם מפרקים, או אחד פתאום גונב...

בכול העולם יש תמיד מקום למגדלי ליאופרדים- ולדעתי, גם כאן יש, אם כי לא להרבה מהם. מצד שני, אני לא מכיר אף מגדל עם יותר מ...כמה, 4 מופעים? 5? צריך הרבה יותר כשמדובר בחיה שמתרבה בכזה קצב. המגוון צריך להיות 10 מופעים+ לדעתי.(כולל שילובים כמובן).

ליאופרדים דורשים הרבה מאוד תחזוקה באופן יחסי, צריך באמת בן אדם ש-אוהב- ו-משוגע- לחיות האלה ספציפית כדי שיהיה את האורך רוח ואת הסבלנות.
מסכים עם רוב מה שאמרתה, בקשר לשורה האחרונה:
לאופרדים ממש לא זקוקים לתחזוקה, אם אתה מטפל בהם טוב, אפשר לטפל בהם כמו בנחשים.
את הלאופרדים שלי אני מאכיל פעם בשבוע, כמה שהם רוצים, באופן קבוע(כל שישי), אחרי שבוע אני מנקה הכל וזורק "נגלה" חדשה של מזון.
בכל מיקרה, אם אתה יוצא לחופשה אתה יכול גם לא להאכיל לאופרד חודש והמצב הבריאותי שלו ישאר זהה(מים תמיד צריך לספק! אני מדבר על אוכל).
הבעיה היחידה זה המזון, אבל אני(בזכות גולן ;) ) מצאתי פתרון, לקחתי מין ארון בלסטיק כזה, שהיה זרוק לי בבית ושמתי, בכל מגירה סוג אחר של חרקים. ממש קל לגשת אליהם(פשוט לפתוח את המגירה)/לנקות/להאכיל וכולם נמצאים אחד מעל השני.

אני יודע מה זה לגדל ליאופרדים, לא צריך להגזים... אבל מה לעשות, בייבי, רצוי להתייחס אליהם יותר מפעם בשבוע ברמה של האכלות וכו'- כול יום\יומיים בחודשים הראשונים.
הרבה יותר קקי מנחשים(בטח מחנקים!), וכמובן הסידן וכו'...

זה לא -נורא-, ועדיין הם קלים מאוד לתחזוקה באופן יחסי... אבל החרקים הצליחו להוציא לי את החשק לחלוטין. זה לא מתאים לבן אדם כמוני.
יש אנשים שיכולים להרים פרוייקטים מדהימים עם זה לעומת זאת.

כול אחד והאהבות שלו
nirgerקודם כל, אתה מדבר על נורמלים, אני מדבר על מופעים מיוחדים.
מה שמבאס אותי זה הקטע שאנשים משקיעים בכרכני תירס, בואות, פיתונים אבל במנומרות, לטאות קטנות,יחסית זולות וקלות לגידול ורבייה אין כמעט אנשים שמרבים בשביל לקבל מופעים, חוץ ממני, יונתן וורונסקי(אני לא יודע אם הוא עדיין בקטע של מנומרות) ואלעד שמגדל SHTCB ממש איכותיים(וגם בקשר אליו אני לא בטוח אם הוא עדיין מגדל ומתעסק בפרוייקט) אני לא מכיר עוד אנשים שמרבים מנומרות בשביל לקבל מופעים ובאמת יודעים מה הם עושים ומתעניינים בנושא.
*אם אתם מכירים מישהו שעובד על פרוייקטים של מנומרות ומעוניין בנושא, תשלחו לי פרטית אם הפרטים שלו(שם משתמש,אימייל, טלפון וכו')

אגב, כל מי שמגדל מנומרות ומוכר אותן, אל תתפשרו על המחיר, אם מישהו מגיע ואומר"ב80 שקל אני קונה אותה" אל תמכרו. לדעתי המחיר הכי נמוך למנומרת זה 100 שקל. מנומרות אלו בין הזוחלים הכי מבוקשים בתחום, אם כל מי שמגדל לא יכנע ללחצים, בסוף אנשים יהיו מחוייבים לקנות מנומרות במחירים סבירים ולא במחירים שמביישים את הזוחל.
(זאת רק דעתי)

שמע אני יגיד לך עוד משהו ,כמו שאורן אמר, גידול לאופרדים מחייב לגדל חרקי ההאכלה. ומה לעשות פה בארץ חצי מהאנשים מעדיפים לגדל נחש ,מכיוון שהוא צורך הרבה פחות היתעסקות. מאשר לאופרד ,נחש אוכל פעם בשבוע או ,פעם ב10 ימים .בואה לדוגמא יכולה לאכול פעם ב10 ימים ,אורן תקן אותי עם אני טועה. וחוץ מזה יש ביותר ,ויותר חנויות חיות .עכברים ו,גם חולדות .ויותר נוח לאנשים גם לרכוש עכבר פעם בשבוע ,מאשר להתחיל לחפש כל הזמן תיקנים וזחלים. אני גם עכשיו מגדל קינגית ,ואני חייב להגיד שזה כיף לא נורמלי. כי היא לא דורשת היתעסקות, שהיא עושה צרכים פשוט מחליפים את העיתון. מוסיפים לה מים לכלי שהוא מיתרוקן, ומאכילים פעם בשבוע. אז זה יותר מישתלם מאשר להביא לטאה ,שעוד צריך לקנות לה חרקים שיתרבו ,ולשמוע צירצורים. ועם אחרי שעה שהלטאה לא אכלה את כל הצרצרים צריך להוציא, וזה סתם עוד היתעסקות. וגם הרבה חברה צעירים, לומדים, ויש בגרויות ,וצבא ,מחינה, וכל מיני עיסוקים .ואין להם זמן לדאוג לאוסף של לטאות חזירות ,אבל יותר קל לדאוג לאוסף של כמה נחשים מאשר אוסף של לטאות. עם כמובן מסכימים לך להחזיק כמויות של עכברים, או חולדות במקפיא. וזהו
אנוליס פה בארץ חצי מהאנשים מעדיפים לגדל נחש
😁

יומני גידול ומעקב לבעלי חיים! כל המידע על החיות שלכם ביומן דיגיטלי השומר תיעוד גידול ומציגי גם סטטיסטיקות לאורך זמן, ניתן להוסיף מטפלים, להצמיד ספקי מזון, את הטרינרים של חיה שלכם, להוציא למכירה או למסירה בלוח סנייקס! ואפילו להעביר את היומן בעלות לבעלים החדש כדי שיוכל להנות מהמידע ההיסטורי ולהמשיך לעדכן!

תיאור Alt חסר

מחפשים מזון לחיות אקזוטיות? כנסו ל-לוח לאיתור מזון לחיות אקזוטיות היחיד מסוגו בישראל!

יש פה עניין של טעם אישי לפני הכל.
אותי מעניין לגדל מגוון של זוחלים, או במקרה שלי לטאות, ולא מגוון של מופעים.
אין ספק שמופעים יכולים להיות יפים. אני לא שולל את הנישה הזו אך גם לא ממש מתחבר אליה.
מי שמכיר את אותי יודע שאני מגדל לטאות במופע הטבעי שלהן ללא מטרה ליצור או לשמר מופעים.
להגיד לך שאם מחר מגיע לארץ משלוח של כוחי עצים אלבינו אני לא ארכוש זו שטות מאחר והם כמעט ולא מגיעים לארץ ולכן אני לא יכול לחכות למופע מסויים אלא לחטוף מה שיש.
במקרה של מנומרות זה ממש לא המצב. יש בארץ עשרות מגדלים שמרבים אותן. רובם לא נמצאים כלל בפורומים. בכל עונה יש היצע יציב של מנומרות בייבי ואף בוגרים.
מצד שני, בארץ קיים מגוון גנטי רחב מאוד של מנומרות. ככל שהמופעים גם נעשים יותר נפוצים המחיר שלהם יורד בצורה טבעית.
בסוף אתה מגיע למצב שמגדל חדש לא מוכן לקנות שממית "נורמאל" ב- 150 ש"ח כי יש בליזארד או סנו במחיר הזה. כך שהמחיר יורד כל הזמן.
אם המחיר היה יציב אז נורמאל היה ממשיך להימכר ב- 100-150 ש"ח, אלבינו ב- 1000 ש"ח ודיאבלו בלנקו ב- 50 מיליון יורו....
חלק מהמחיר הגבוה של כל מופע נובע מרמת הנדירות שלו וככל שהלטאות מתרבות המופע נעשה יותר שכיח.
אני חושב שכך נעשה חסד עם המגדלים והם יכולים לרכוש מגוון רחב יותר של מופעים בסכום סביר.
אם לא הייתה ירידת מחירים טבעית, כנראה שהיית צריך למכור איברים בשוק השחור כדי לרכוש את קבוצת הרבוי שלך.
בתחביב הזה אין רווחים משמעותיים שאפשר להתפרנס מהם. אם כבר, הרווח הוא ממכירת ציוד.
מה גם שרוב המגדלים "עצלנים" מכדי לגדל לטאות ומעדיפים להתמקד בנחשים 😄

אני אישית מאוד מתנגד לקביעת מחירון ובוודאי נגד התארגנות מגדלים שתתאם מחירים.
המטרה שלי היא הרחבת התחום ולא עשיית רווחים. אני יכול לומר גם שאין לי מטרה להוריד מחירים בצורה קיצונית כדי לא לפגוע במגדלים שמשקיעים סכומים גבוהים מדי שנה ודואגים שיהיה היצע קבוע של זוחלים. אין סתירה בין שני הדברים. צריך למצוא את האיזון.

כל שוק מונע על ידי ביקוש והיצע. אם לא פנו אליך זה יכול לנבוע ממספר גורמים:
1. המחיר שלך היה גבוה מדי.
2. המופע שבחרת להתמקד בו לא מספיק פופולארי.
3. קיים היצע רחב של מנומרות ממופע זה ולכן לאנשים אין עניין להמר על הטרו שהוא בפועל נורמאל.

אלו הן רק מספר דוגמאות ויש עוד רבות
אני נתקל בטענה הזו הרבה אבל אני לא יכול לאמר שאני מסכים איתה...
נגישות של בעלי חיים במופעים במחירים נמוכים לא אומר שהתחום מפותח- זה סתם אומר שאנשים היו חסרי סבלנות והורידו מחירים כדי "להיפטר" מהחיות שבקעו\הושרצו אצלם.
בעלי חיים נורמאל זמינים באחלה מחירים- למה לכול אחד עם שטר של 100 ש"ח ספייר צריך להיות בעל חיים שהוא תוצר של רבייה סלקטיבית, הרבה זמן והשקעה כספית?
בסופו של דבר, ליאופרד זה ליאופרד- למה שאנשים ישקיעו סכומים גבוהים כדי לפתח מופעים אם יצפו מהם למכור את התוצרת שלהם במחירים נמוכים?
כי אם הם מוכרים במחיר גבוה הם "מחפשים לעשות מזה רווח ולא באמת רוצים לפתח את התחביב".

נורמאל עדיין נגישים לכולם- וכמו בכול תחום באשר הוא- אם אתה רוצה משהו ייחודי יותר, "משוכלל יותר" וכיוצא בזאת- מן הראוי שזה יעלה יותר. זה נכון ברהיטים, מכוניות, מחשבים... אפילו עטים.

אני -מאוד- בעד מחיר יציב. לא בגלל שזה רווחי, אלא כי אנשים באמת לוקחים אחריות על בעל החיים שהם קונים.
כרכני תירס נורמאל היום בארה"ב עולים כמו דגי זהב- כמה אתה חושב משקיעים באיכות החיים שלהם?
עצוב, אבל אנשים מבינים דרך הכיס. כשהם משקיעים סכום מכובד בבעל חיים, יש סבירות גבוהה יותר שידאגו לה כמו שצריך. הם הביעו רצינות כששמו סכום סביר על בעל החיים.

אז לא... אני לא ממש בעד שבעלי החיים יהיו נגישים לכול, כי אני יודע בדיוק איך זה יסתיים בהרבה מאוד מקרים. לדעתי, בן אדם יטפל יותר טוב בחיה שהוא שילם עליה 600 ש"ח, מאשר בחיה שהוא שילם עליה באופן אימפולסיבי 100 ש"ח.

אין לי שום בעיה עם גישות שונות... אבל הדיעה שלך מנוסחת עם ביקורת מרומזת שמי שלא רואה את הדברים כמוך, פועל ממניעים אחרים.

באשר למופע שניר בחר בו... מישהו בכלל אי פעם פרסם פה תמונות של ליאופרדים כאלה? לא. אז למה שיהיה ביקוש? הביקוש ישאר רק בקרב אנשים שחוקרים ולומדים את זה כול הזמן ומכירים מופעים.

ושוב, לא משנה כמה המוצר אטרקטיבי- בלי שיווק טוב: תמונות, פעילות, פרסומים וכדומה, אין מה להתפלא שזה לא נמכר :)
אני לא חושב שיש משהו מרומז בדברי.
אם אתה מרגיש כך, פרט קצת יותר ואוכל להבהיר את הנקודה.
אני מציע לך לבדוק את העלות של מופע הבלק פרל שהוצג כאן לא מזמן. (רמז - 3000$)
ייתכן שהחברה ב Urban Gecko עבדו קשה ליצור את המופע. אני מבטיח לך שבעוד 5 שנים המחיר יצנח בצורה אקספוננציאלית.
האם זה הוגן? תלוי. האם זה הוגן לדרוש 3K$ על לאופרד? אני לא משוכנע.
עכשיו, בוא נחשוב על 10 שנים מהיום. השוק יהיה מוצף במופע הזה. המחיר ינוע סביב 500 ש"ח.
מה שאומר שהמופעים ה"נחותים" יותר או המיושנים יותר יהיו אף הם זולים ונפוצים יותר. כמה לדעתך יעלה נורמאל?
לפי הגישה הזו, אם היו מייצרים עדייו פורד פיאסטה, דגם משנת 73', עם היכולות והאיבזור של רכב מאותה תקופה, הוא היה עולה כמו טויוטה קורולה חדשה. נשמע לך סביר?
הגישה של להעלות מחירים כדי להרחיק מגדלים לא רציניים היא שטות מוחלטת בעיני.
עכבר עולה 2 ש"ח. אני לא רואה קנייה מאסיבית של עכברים לצורכי גידול ואח"כ שיחרור שלהם בשדות.
כנ"ל לגבי גופים..
אני מאמין שההיפך הוא הנכון. מגדל צעיר שקנה לאופרד ב- 20 ש"ח, כי זה מה שהיה לו באותו רגע בכיס, גידל אותו באהבה, בהמשך זיווג אותו ובכסף ש"הרוויח" רכש את הזוחל הבא שלו. לא נשמע סביר?

אני מצטער על ההשוואה של בעלי חיים למוצרים, אני ממש לא מסכים איתה, אבל נושא השירשור עוסק בכך ולכן אני נותן את הדוגמאות האלו.
כמעט ואין מוצרים בעולם ששומרים על הערך שלהם. מעבר לכך, כדי להמשיך למכור מוצר מדגם מסויים, חייבים להמשיך לפתח ולתחזק אותו ועל ידי כך לשפר אותו כדי להמשיך למכור אותו באותו מחיר.
נכון, בעלי חיים אינם מוצרים, אולם כאשר מדברים של "תמחור" שלהם, חלים עליהם אותם כללי השוק.
לעניות דעתי, כל אחד צודק פה.
לדעתי צריך להיות מחיר קבוע, אפשר לומר ערך לכל זוחל. זה לא מוריד מערכו של בעל החיים אלה רק מייצב את התחום.
כמו כן, העלאה של מחירי הזוחלים זה גם לא פתרון, פשוט צריך לראות למי מוכרים.
מה שבאמת מפריע לי, מעבר למחיר, זה כמות האנשים, אני רואה לא מעט מודעות מכירה שמציאות זוחלים יחסית מבוקשים(מנומרות,תירסים וכו') במחירים ממש נמוכים ועדיין אין קונים. אם הייתי יודע שאם אני יפרסם מנומרת שתבקע אצלי במחיר סביר ואפילו יחסית נמוך והיא תמכר תוך חודש-חודשיים מקסימום, מזמן הייתי מרחיב את כמות המנומרות בפרוייקט שלי ואת המטרות שאליהן אני רוצה להגיע, לצערי זה לא ככה. למרות שבאמת בזמן האחרון אני רואה עלייה של כמות האנשים בתחום(יאמר לזכות העמותה ;) ), נקווה שזה יבוא לידי ביטוי בקנייה ומכירה של זוחלים והקמת פרוייקטים חדשים.

warmstrאני לא חושב שיש משהו מרומז בדברי.
אם אתה מרגיש כך, פרט קצת יותר ואוכל להבהיר את הנקודה.
אני מציע לך לבדוק את העלות של מופע הבלק פרל שהוצג כאן לא מזמן. (רמז - 3000$)
ייתכן שהחברה ב Urban Gecko עבדו קשה ליצור את המופע. אני מבטיח לך שבעוד 5 שנים המחיר יצנח בצורה אקספוננציאלית.
האם זה הוגן? תלוי. האם זה הוגן לדרוש 3K$ על לאופרד? אני לא משוכנע.
עכשיו, בוא נחשוב על 10 שנים מהיום. השוק יהיה מוצף במופע הזה. המחיר ינוע סביב 500 ש"ח.
מה שאומר שהמופעים ה"נחותים" יותר או המיושנים יותר יהיו אף הם זולים ונפוצים יותר. כמה לדעתך יעלה נורמאל?
לפי הגישה הזו, אם היו מייצרים עדייו פורד פיאסטה, דגם משנת 73', עם היכולות והאיבזור של רכב מאותה תקופה, הוא היה עולה כמו טויוטה קורולה חדשה. נשמע לך סביר?
הגישה של להעלות מחירים כדי להרחיק מגדלים לא רציניים היא שטות מוחלטת בעיני.
עכבר עולה 2 ש"ח. אני לא רואה קנייה מאסיבית של עכברים לצורכי גידול ואח"כ שיחרור שלהם בשדות.
כנ"ל לגבי גופים..
אני מאמין שההיפך הוא הנכון. מגדל צעיר שקנה לאופרד ב- 20 ש"ח, כי זה מה שהיה לו באותו רגע בכיס, גידל אותו באהבה, בהמשך זיווג אותו ובכסף ש"הרוויח" רכש את הזוחל הבא שלו. לא נשמע סביר?

אני מצטער על ההשוואה של בעלי חיים למוצרים, אני ממש לא מסכים איתה, אבל נושא השירשור עוסק בכך ולכן אני נותן את הדוגמאות האלו.
כמעט ואין מוצרים בעולם ששומרים על הערך שלהם. מעבר לכך, כדי להמשיך למכור מוצר מדגם מסויים, חייבים להמשיך לפתח ולתחזק אותו ועל ידי כך לשפר אותו כדי להמשיך למכור אותו באותו מחיר.
נכון, בעלי חיים אינם מוצרים, אולם כאשר מדברים של "תמחור" שלהם, חלים עליהם אותם כללי השוק.
אני חושב שאנחנו מדברים על שני דברים שונים.
לגבי דרישת המחיר על הבלאק פארל... זה נטו פונקציה של כמה סיכנו מלכתחילה ברכישת המופע הנ"ל(רכשו קבוצת ריבוי, פלוס את הידיעה שהם היחידים שיהיו ברשותם איזשהם ליאופרדים מהליין כולו). אין לי שמץ מה הסכומים- אבל במתכדרים ובואות זה מסתכם בעשרות אלפי דולרים עבור פרט "מוזר" שייתכן שבכלל לא יוריש הלאה את ה"מוזרות" הזו.
זה הכול חלק מהמשחק, ומדובר בהימור שמן הראוי שיהיה רווחי במידה ו"קלעת" למטרה.
זכותם לדרוש כול מחיר העולה על רוחם- אני לא חושב שזה ראוי להיכנס לאנשים לכיסים. הם מציעים משהו ייחודי ובלעדי. למה זה צריך להיות זול וזמין לכול אחד? בייחוד ליאופרד שתוך שנה ממשיך להתרבות?

אני בהחלט מסכים שמחירי מופעים, ככול שהם ותיקים יותר, צריכים לרדת- אני ממש לא אתווכח איתך כאן. אבל עדיין צריך להיות רף מינימום. זה אכן לא מוצר, זה בעל חיים, ולצערי הרבה אנשים מכבדים חיות רק כי הן יקרות יותר או פחות.

ניר- אתה רוצה "לקצור" את הפירות עם ממש מינימום השקעה... אני מתנצל אבל באמת שההשקעה הכספית שלך לא הייתה מטורפת ביחס למה שבדרך כלל נדרש כדי להרים עסק שמבטיח קצב מכירות כמו שאתה מקווה להשיג.
אתה יכול לשאול את עידן ברלד כאן באתר- ממש לא לקח לו רק חודשיים למכור את הבואות שהושרצו אצלו. וכנ"ל כמעט כול מגדל...

אני בספק שאפילו המגדלים הכי גדולים בארץ יצליחו למכור תוך חודשיים כול בעל חיים שבוקע או מושרץ אצלו.

אם השאיפה היא תמיד "להיפטר מהר"- אז זה באמת לא משהו שמתאים לרצון שלך.

בכלל... כול מי שנכנס לזה מתוך ציפייה למחזור מכירות מסויים... זוחלים זה פשוט לא התחום המתאים. אני לא רומז שאתה לא אוהב זוחלים, אבל אין ספק שהגעת לנקודה בה כמות החיות וההשקעה שכבר שמת גורמת לך לחשוב פעמיים... אבל הציפיות והתקוות שלך, בשלב זה, אינן ריאליות ביחס להשקעת הזמן והכסף שהשקעת עד היום... הן מבחינת כמות חיות ובטח ובטח מבחינת זמן ושיווק עצמי.

אני בהחלט מכיר בעובדה שייתכן שאני לא אמכור אף נחש מהשרצה אצלי- ואם כך יהיה, אז אני אשמור את הצאצאים, ואפסיק להרבות.
בסופו של דבר, הכול נמכר, אבל זה דורש אורך רוח ולפעמים פשוט עדיף להשאיר את זה ברמת תחביב בלבד.
nirgerלעניות דעתי, כל אחד צודק פה.
לדעתי צריך להיות מחיר קבוע, אפשר לומר ערך לכל זוחל. זה לא מוריד מערכו של בעל החיים אלה רק מייצב את התחום.
מה שבאמת מפריע לי, מעבר למחיר, זה כמות האנשים, אני רואה לא מעט מודעות מכירה שמציאות זוחלים יחסית מבוקשים(מנומרות,תירסים וכו') במחירים ממש נמוכים ועדיין אין קונים. אם הייתי יודע שאם אני יפרסם מנומרת שתבקע אצלי במחיר סביר ואפילו יחסית נמוך והיא תמכר תוך חודש-חודשיים מקסימום, מזמן הייתי מרחיב את כמות המנומרות בפרוייקט שלי ואת המטרות שאליהן אני רוצה להגיע, לצערי זה לא ככה. למרות שבאמת בזמן האחרון אני רואה עלייה של כמות האנשים בתחום(יאמר לזכות העמותה ;) ), נקווה שזה יבוא לידי ביטוי בקנייה ומכירה של זוחלים והקמת פרוייקטים חדשים.
ראשית, לגבי המחירים- זה לא נכון ולא הוגן כלפי הלקוחות לתאם מחירים והאמת, זה גם לא חוקי.....
צריך לתת לכל אחד את האפשרות למכור את החיות שלו בכמה שהוא מוצא לנכון.( תאמין לי שמי שימכור במחירי הפסד יעלם מהתחום ממש מהר).

לגבי זה שאתה לא מרחיב את האוסף כי אתה מפחד שתתיקע עם חיות-לדעתי ממש חבל. למה שלא לנסה לסגור מראש עם איזה חנות\סוחר שיקחו ממך את כל העודפים( או יחליף איתך תמורת מזון או ציוד) וכך תוכל להרבות את החיות שלך, להנות מזה ולהשאיר את הפרטים הכי מוצלחים להמשך גידול\ריבוי.
הפייסבוק שלי:
https://www.facebook.com/profile.php?id=100001560175701

דף הפייסבוק של העמותה הישראלית לזוחלים, עשו לייק והשארו מעודכנים :)

http://www.facebook.com/israelreptiles
אסף אפל
nirgerלעניות דעתי, כל אחד צודק פה.
ראשית, לגבי המחירים- זה לא נכון ולא הוגן כלפי הלקוחות לתאם מחירים והאמת, זה גם לא חוקי.....
צריך לתת לכל אחד את האפשרות למכור את החיות שלו בכמה שהוא מוצא לנכון.( תאמין לי שמי שימכור במחירי הפסד יעלם מהתחום ממש מהר).

לגבי זה שאתה לא מרחיב את האוסף כי אתה מפחד שתתיקע עם חיות-לדעתי ממש חבל. למה שלא לנסה לסגור מראש עם איזה חנות\סוחר שיקחו ממך את כל העודפים( או יחליף איתך תמורת מזון או ציוד) וכך תוכל להרבות את החיות שלך, להנות מזה ולהשאיר את הפרטים הכי מוצלחים להמשך גידול\ריבוי.
זה פתרון מעולה!

תיאור Alt חסר