טרריום HIGHLAND חדש!

שלום רב לחברי הפורום,
בימים הללו אני מסיים לבנות טרריום נוסף לכדניות ההר הגבוה ולגבהי ביניים.
לאחר נסיון לא מוצלח לבנות חממת גידול חיצונית די גדולה, (עלה בכמה צמחים מתים ושקלים אבודים ).
הבנתי שכדאי להתמקד בחלל גידול מצומצם ויעיל יותר מבחינת קירור/חימום ותאורה.
בניתי טרריום באורך 140 ס"מ רוחב 80 ס"מ וגובה 100 ס"מ
מקלקר בעובי 5 ס"מ בדחיסות הכי גבוהה F30 .
כשבחזית יהיו דלתות הזזה מזכוכית . והגג יהיה גם מזכוכית.
עלות הקלקר היא זניחה, העלות העיקרית זו התאורה והקירור.
קירור ותאורה:
מניסיונותי הקודמים הגעתי למסקנה שעם קומבינות בסופו של התהליך מבזבזים יותר כסף ולא מגיעים לתוצאות!!
ולכן החלטתי להשקיע במערכת תאורה ואוורור/קירור טובות.
מערכת תאורה מטאל הליד 400 W עם רפלקטור טוב.
הטרריום יהיה מחובר למשאבת אוויר צנטריפוגלית -עם שירשור מבודד טמפ' למקפיא של מקרר קטן חיצוני-וכל העסק יהיה מחובר לבקר שיפעיל קירור בשעת הצורך.
מקרר טוב וקטן קניתי ב80 ש"ח ביד 2 ואת המערכות תאורה ואיוורור קניתי באחת מן החנויות שמתמחות בגידול הידרופוני.

תודה מיוחדת לעדי לוי מהפורום על הטיפים והעזרה בבניה.

אלו תמונות ראשונות מהבניה:
terarium 3.jpgterarium 2.jpghighland 1.jpg
התמונה הראשונה היא שמנורת ההאליד רק התחילה להדלק.
התמונה השניה ניסיתי לצלם שהמנורה היתה בתפוקה מלאה- והמנורה גרמה להפרעות בתמונה- סינוורה אותי ואת המצלמה- אני מבסוט! זה אומר שהיא עובדת היא מפיקה בין 35,000 ל-40,000 לומן.
במקביל ניקיתי ושדרגתי את הטרריום הישן שלי ששימש LOW LAND ברגע שאסיים הכל אעלה תמונות.
שבת שלום וספ"ש נעים!
לשכנים שלי בבניין אין ספ"ש נעים- מרוב כל הקדיחות שלי וההתקנות 😄
terarium5.jpgterarium4.jpg
תתחדש!
זה ממש מעניין לקרוא ולעקוב אחרי ההתקדמות, אם הפרויקט יהיה מוצלח אולי גם אני אבנה משהו דומה.
שאלה אחת - למה החלטת להשתמש בתאורה מסוג MH? בגלל הגובה של הטרריום?
תודה!
אלו היו חתיכת צירי לידה! הם עדיין נמשכים עד שאחבר לגמרי את הקירור הצמחים עדיין לא מקבלים את כל התנאי קירור.
לגבי התאורה שימי,כדי להגיע לעוצמת לומינים שווה למערכת כזו עם T5הייתי צריך לקנות 6-7 מנורות T5 28WATT לפחות. מחיר ליחידה 70-80-ש"ח אצל סיטונאי
תעשה חישוב 80*7 =560 ש"ח . רק נורות וצריך גם רפלקטורים זה עוד כסף.
מבחינה כלכלית זה לא משתלם, פחות אסטטי ,ואתה מגיע לעוצמת לומינים נמוכה יותר מהמטאל הליד.
נורות פלורסנט חסכוניות לגודל טרריום גדול -צריך הרבה מהן, ועוד רפלקטורים וחיבורים, והם מפיצות חום כמעט כמו המטאל.ובסוף הטרריום נראה כמו ערימת חוטי חשמל
כמו שסבתא שלי היתה אומרת "מה שזול לפעמים עולה בסוף ביוקר".
לגבי המטאל אם יש לך גובה מספק ואוורור טוב לקירור המנורה, זה הכי משתלם.צריך להשקיע סכום אין מה לעשות.
אצל סיטונאי גוף (קצת כבד ) חסין למים ועם השנקה עולה 300 ומנורה יורולוקס 36,000 לומן 130 ש"ח .
אני בסוף העדפתי לקנות באחת מחנויות הגידול הידרופוני. לפעמים יש להם מערכות השנקה משומשות.ב 50 %
וזה הרבה יותר קל משקל ואסטתי. היות ואנחנו מגדלי הטורפים צריכים ספקטרום לגידול ירוק של הצמח ולא להפרחה אז גם המנורות זולות יותר ממגדלי צמחים אחרים.
אמשיך לעדכן.
הכנתי היום את כל הבסיס למערכת הקירור.
חתכתי ארון בגובה 2 מטר לשידה קטנה עליה יעמוד המקרר.
על מנת לצמצם למינימום את מרחק תעלות האויר מהמקרר למפוח ולדופן הטרריום.
יש לי כמובן שרשור מבודד טמפ', אבל המרחק בהחלט משמעותי.
אטמתי את הפריזר במקרר בקלקר וממנו אקדח חור דרך הדלת של המקרר,אעביר שירשור
שיתחבר למפוח ויתחבר לתריס מיוחד בדופן הטרריום שיפתח רק במעבר אויר.
בקצה התריס אני אמקם צינור מים שיעשה מסך רטוב ביציאת האויר לטרריום- להגברת הלחות.
בקצה התחתון של דופן הטרריום אקדח עוד חור עם שרשור ליציאת אויר בחזרה למקרר- כך אצור סירקולציה בטרריום, ואחזיר אויר קריר למקרר -חסכון באנרגיה.
TERARIUM 7.jpgTERARIUM6.jpg
נראה מקצועי, יהיה לו דופן זכוכית או שהוא נשאר פתוח?

יומני גידול ומעקב לבעלי חיים! כל המידע על החיות שלכם ביומן דיגיטלי השומר תיעוד גידול ומציגי גם סטטיסטיקות לאורך זמן, ניתן להוסיף מטפלים, להצמיד ספקי מזון, את הטרינרים של חיה שלכם, להוציא למכירה או למסירה בלוח סנייקס! ואפילו להעביר את היומן בעלות לבעלים החדש כדי שיוכל להנות מהמידע ההיסטורי ולהמשיך לעדכן!

תיאור Alt חסר

לוח חיות מחמד סנייקס! הלוח המקצועי ביותר לתחום החיות האקזוטיות ועוד...
מחפשים מזון לחיות אקזוטיות? כנסו ל-לוח לאיתור מזון לחיות אקזוטיות היחיד מסוגו בישראל!

מחפשים וטרינר? כנסו ל-לוח הוטרינרים שבאתר סנייקס!
הצטרפו גם לקבוצה של הקהילה שלנו בפייסבוק
😁 בקהילה למעלה מ- 17,000 מגדלים קבועים מרחבי הארץ!

אהלן בנג'ו.
בדיוק היום סיימתי- אז השבתי לך עם תמונות.
הטרריום עם דלתות הזזה מזכוכית 4 מ"מ על מסילות עץ. ולמעלה מסגרת עץ וחלון זכוכית.
לשמחתי הכל זז ועובד כמו שצריך , החלונות, הקירור והתאורה. עכשיו אני מחכה רק לגשם. (אני והכרמל).
terarium 10.jpgterarium 9.jpgterarium 8.jpg
הדבקתי עם סיליקון. שקוף או לבן.
אני לא בונה רקע עם פוליאורטן מוקצף. אבל מנסיון של עדי צריך להזהר עם פוליארטן מוקצף וקלקר זה יכול להמיס את הקלקר.
lirazrהדבקתי עם סיליקון. שקוף או לבן.
אני לא בונה רקע עם פוליאורטן מוקצף. אבל מנסיון של עדי צריך להזהר עם פוליארטן מוקצף וקלקר זה יכול להמיס את הקלקר.
תיקון
דבק מגע ימיס לך את הקלקר. הבעיה עם הפוליאוריטן שהוא מתיבש הוא יכול לכופף את הקלקר קלות

עדי
תתחדש על הטרריום, נראה מצוין.
מה טווח הטמפרטורה/לחות בטרריום (הבדל בין יום ולילה)?
כל הכבוד, אחרי תקופה לא קלה סיימת את הבניה
נראה טוב מאוד
ליאור לב
מגדל צמחים טורפים
תודה רבה ליאור ושימי !
העבודה תמיד נמשכת בטרריום, אף פעם לא נחים! יש לי עוד מה להשקיע.

לגבי שאלה של שימי, טווח טמפ' לחות, אני מנסה שיהיה ביום בין 20-28 מעלות צלזיוס.
ובלילה 17-18 בלילה אני יכול להוריד עוד כי התאורה לא דולקת. ביום יש לי בעיה לקרר עוד כי המנורה שלי היא 400W והיא מחממת מאוד.
יש משרעת טמפ' בין יום ללילה , וגם משרעת בתוך הטרריום צמחים שצריכים יותר קור הם ליד פתחי יציאת הקירור.
לחות חיברתי מכשיר אדים לטימר דיגיטלי שפותח אותו כל שעה וחצי ל-5 דקות. חוץ מבלילה.
היי לירז,

מה מצב הצמחים לאחר תקופה בטרריום ה-Highland שבנית?
האם אחרי כמה חודשים יש לך מסקנות כלשהן לגבי הקירור? טיפים?
הי שימי,
לא הייתי מחובר הרבה זמן (לפורום ולתחביב).
עקב אילוצי זמן ועומס די הזנחתי את התחביב וזה התבטא בלא מעט תמותות בצמחים.
לגבי הטרריום והטמפ' :מסקנות עיקריות:
היה לצמחים חם בקיץ לא הצלחתי לשמור על טמפ קרירה.

אם משתמשים בגוף חימום+ מנורת METAL 400 WAT אני ממליץ בחום לקנות בית מנורה קול טיוב שמתחבר למפוח ומוציא את החום. המנורות מעל 250 וואט מפיקות חום אדיר. היה לי מאוד קשה להיפטר מהחום- היות שהמפוח העביר אויר דרך מקרר חיצוני.ניתן גם לפרק גוף קירור של מקרר ולמקם אותו בתוך הטרריום(כמו שעדי התקין)
אני ממליץ מנסיוני להשתמש בנורות כאלו רק אם קול טיוב +הקירור מותקן בתוך הטרריום, או במקום עם מיזוג אוויר.
כרגע רוב הצמחים ז"ל וזה עומד ללא שימוש. )-:.
חזרתי למיני כדניות עמידות יותר לחוסר זמן וכח!
היי לירז,
מצטער לשמוע שרוב הצמחים מתו.
אני בדיוק התחלתי לעבוד על טרריום דומה, רק שאני מתכוון לבנות כך שהגובה יהיה כ50-60 ס"מ, ולהשתמש בנורות T5 עם רפלקטורים.
הבעיה העיקרית היא אכן הקירור, ומערכת כמו של עדי היא לא עסק זול; מצד שני, היא (יחסית) חסכונית במקום, וגם זה משהו.
אשמח לשמוע כל טיפ שיהיה לך,

שנה טובה,
שימי
אהלן שימי,

הצרה היא שכדי להתקין גוף קירור כמו של עדי צריך לפרקו מהמדחס.לקבעו בטרריום
ולהזמין טכנאי שילחים את צינור הנחושת המחבר למדחס וימלא גז. אני מניח שזה יעלה קצת!.
לדעתי אם התאורת T5 לא תפיץ חום אז יהיה בסדר גם קירור חיצוני עם סירקולציה מהטרריום.
לדעתי אתה עושה בשכל עם התקנת הT5 כי החום בקיץ זו הצרה הכי גדולה, ואחרי שקונים כמה מינים רגישים ויקרים שמתים מהחום. ההוצאה על הT5 בהחלט מתגמדת.
ד"א אגב נשאר לי לוח קלקר די גדול 120*120עובי 5 ס,מ דחיסות F30 (הגבוהה). ועוד כמה חתיכות אם תזדקק לבניה.
אם תרצה להשתמש במקרר שלי אתה מוזמן.
בהצלחה