פיתון צ׳ילדרן

עמוד 1 מתוך 2
רכשתי את הפיתון לפני כ 3 שבועות הוא בן 6 חודשים ושלושה שבועות. הטרריום בגודל של 40*30*30.
הטפרטורה בצד החם היא 30 מעלות. יש לו מצע של שבבי עץ לבנים כאלו שמתעכלים אם הוא בולע אותם.
לאחר כשבוע אצלי שמתי לו ולדה מופשרת והוא לא אכל אותה. אתמול בלילה (24.11) שמתי לו שוב ולדה מופשרת ללילה וסגרתי את הדלת לחדר ולא נכנסתי כמובן במהלך הלילה. בבוקר בדקתי אם הוא אכל והוא לא.
הוא פשוט מתכרבל בצד ואפילו לא מתעניין. אני די מתוסכל כי אני יודע שהוא כן אכל ולדות מופשרות אצל המגדל. אני שבועיים לא נוגע בו ולא ״מציק״ הדבר היחיד שאני עושה זה להחליף לו מים כל שלשה
ימים. מה אני אמור לעשות?
יש כמה אפשרויות.

יכול להיות שהוא צריך עוד כמה ימים להתרגל לסביבה החדשה.
יכול להיות שהוא בנשל ואחריו הוא יתחיל לאכול.
יכול להיות שחסר לו מקום מסתור(לא ציינת אם יש או אין).
יכול להיות שבהאכלה הראשונה הוא יעדיף ולדה חיה(למרות שצ'ילדרנים הם סוג של "פח זבל" בכל מה שקשור לאוכל).

אפשרות אחרונה-אם כל זה לא יעבוד, בפעם הבאה שתציע לו ולדה, פשוט תנדנד לו אותה מול העיניים ותתגרה בו. אצל חלקם זה עושה את העבודה.
הפייסבוק שלי:
https://www.facebook.com/profile.php?id=100001560175701

דף הפייסבוק של העמותה הישראלית לזוחלים, עשו לייק והשארו מעודכנים :)

http://www.facebook.com/israelreptiles
אני מעלה פה את התמונות של הטרריום שלי. שמתי לו מחסה מקרטון עד שאני ארכוש אבן מחסה נורמאלית ולא קוםסא של גרין לייבל.
את המחסה שמתי בנתיים בצצד החם כי די קר בלילות. הטפרטורה בטרריום היא 29 מעלות בצד החם.גם הזמנתי מד חום דיגיטלי שיראה גם לחות.
DSC03779.JPG
אני חושב שעליתי על הבעיה. קיבלתי את המד-חום הדיגיטלי והוא הראה שהטמפ' בצד החם הייתה בערך 26-27 מעלות, כפי שהבנתי זה מה שצריך להיות בצד הקר. אז הורדתי את הפקקים שעלהים עמד הטטרריום ועכשיו הטמפרטורה היא 31.9 מעלות והלחות היא 39 אחוז.
הוא גם נתן לי ביס הוא קצת עצבני ולא רוצה שיגעו בוא.
ב - 1.12 בלילה הבאתי לו שוב עכבר והוא לא אכל. גם שיחקתי איתו מול הפרצוף שלו והוא הריח אותו ולא התייחס. אז השארתי לו לילה והוא עדיין לא אכל.

אגב החלפתי לו את המחסה מקרטון למחסה אבן.
Bigd777אני חושב שעליתי על הבעיה. קיבלתי את המד-חום הדיגיטלי והוא הראה שהטמפ' בצד החם הייתה בערך 26-27 מעלות, כפי שהבנתי זה מה שצריך להיות בצד הקר. אז הורדתי את הפקקים שעלהים עמד הטטרריום ועכשיו הטמפרטורה היא 31.9 מעלות והלחות היא 39 אחוז.
הוא גם נתן לי ביס הוא קצת עצבני ולא רוצה שיגעו בוא.
ב - 1.12 בלילה הבאתי לו שוב עכבר והוא לא אכל. גם שיחקתי איתו מול הפרצוף שלו והוא הריח אותו ולא התייחס. אז השארתי לו לילה והוא עדיין לא אכל.

אגב החלפתי לו את המחסה מקרטון למחסה אבן.
אהלן

טוב שמצאת את הבעיה :)
להבא-טמפרטורה חובה למדוד בכל רגע (על אחת כמה וכמה כשעובד גוף חימום במיכל גידול קטן).

הנחה שלי, בגלל שאני זוכר את הנשל האחרון שהוא עבר- סביר שהוא נכנס לתקופת נשל ולכן לא רצה לאכול אצלך בשבועיים האלו...
אל תטריד אותו עם הצעות אוכל תכופות..
מדובר בנחש מבוסס,בן מספר חודשים טובים ועשרות עכברונים שעברו בקיבה, אל תדאיג את עצמך.
לאחר הנשל הקרוב שלו הוא יאכל בהתלהבות רבה ..

לילה טוב :)

ממוקם בכפר סבא.
ניתן להשיג אותי טלפונית ברוב שעות היממה בין הימים א' לה'.
פלאפון-0507224264
[email protected]

נסיון בגידול זוחלים משנת 1992!
הדרכה ותמיכה לכל אורך הדרך...
שלום. אני כותב פה שוב כי עבורו כבר שישה ימים מאז הניסיון הכושל בהאכלה שלו. ב -15 לחודש הוא יהיה אצלי חודש והוא אפילו לא אכל פעם אחת, הוא גם לא בתהליך של נשל כי הצבע שלו עדיין מבריק כנ"ל גם העיניים.
רציתי לדעת מה לעשות והאם זה פוגע בגידול וההתנהגות שלו, החדר שבוא הוא נמצא הוא חדר קר. למרות שהמד חום מראה שבצד החם יש 32 מעלות עכשיו קצת יותר 33.5 מעלות כי הורדתי את הטרריום מהגובה בגלל הימים האחרונים שהיו קרים. אם הקור בחדר הגורם הבעיתי לתזונה שלו ולהכל איך אני יכל לחמם יותר את הטרריום? כי בצד הקר יש 19 - 20 מעלות חום, לי זה יחסית קר אז מה איתו?<

בקיצור מה לעשות????

תודה לכם.
מיקום המדחום צריך להיות על המשטח עצמו- לא באוויר. הנחש לא נמצא בגובה, אלא על רצפת הטרריום.(שהמדחום ישכב על המצע)
33 בגובה משמע- טמפ' עוד יותר גבוהה ברצפת הטרריום וזה חורג מהטווח המתאים. גם טמפ' גבוהה מזיקה.

האם הנחש השיל כבר? אם הוא טרם השיל, כול ניסיון האכלה עלול סתם להכניס לעוד יותר סטרס.

איפה הטרריום ממוקם? האם יש הרבה תנועה? האם מוציאים את הנחש מהפלסטיקית שלו באופן תכוף?
שלום. הסנסורים של המדחום מתחת למצע בצד החם. החדר הוא חדר לימודים שהתנוע בו היא רק בשעות הערב. ככה שלנחש יש המון זמן "לעצמו".
הנחש עוד לא השיל. אבל הבנתי שנשל של נחשים נובע מכמה דברים: 1. תזונה. 2. חום. לא?

הנחש כמעט ולא יוצא מהטרריום. אני לא נוגע בוא שבוע לפני ניסיון האכלה. הקטע הוא שהוא שכשאני זורק לו ולדה הוא מתקרב ומריח. אני משאיר לו אותה לילה ולא מציק לו ועדיין בבוקר אני רואה שהוא נדחק הצידה ממנה ולא אוכל אותה ואני נאלץ לזרוק אותה.
נשל של נחש נובע מגדילה. במקרים מסויימים מפציעות שמצריכות התחדשות של תאי עור- זה לא המקרה.
כול עוד הוא לא השיל, אין שום טעם לנסות לתת מזון- הוא ימשיך לסרב.
לאחר הנשל, אם ימשיך להתעקש- המתן לשעות הלילה, טבול את הולדה במים רותחים ל2 שניות והזז עם פינצטה מולו- סביר להניח שתקבל יופי של תגובת אכילה.
המתן ליום לאחר ההתנשלות.
שוב אני.

ניקתי את הטרריום, עם תרחיץ פולידין המון מים. החזרתי את הנחש. אני מזכיר שיש לי צ'ילדרן בן 7 חודשים שאצלי הוא כבר חודש ושבוע והוא עדיין לא אכל.
אחרי הנקיון אני צריך לתת לו שוב זמן להסתגלות של שבוע\יוצר?

שמתי מתחת לטרריום מצע של קלקר שזה ועל הקיר גם וזה מאוד עוזר לי לשמור על חום. הטמפרטורה הממוצעת היא 31.5 אני נורא מבסוט מזה.
אחרי זה אני רואה אותו מבלה גם דיי זמן בצד הקר, טוב,לא?
הוא עדיין לא השיל את עורו וזה נראה שהוא אפילו לא קרוב להשיל.
עדיין צריך להמתין עד שישיל ואז לנסות להאכיל אותו?
פוס שנייה,
אמרת שהצבע מבריק ומזה הבנת שהנחש בנשל?
אולי לא הבנו אותך...
לקראת נשל הנחש נהיה כהה, והעיניים באיזשהו שלב יהיו "מעוננות"\"חלביות" בצבע כחלחל... לאחר מכן, כשבוע-שבוע וחצי לאחר שהעיניים מתבהרות שוב, הנחש משיל...
האם זה מה שקורה לנחש כרגע?

חיטוי זה בהחלט רצוי אבל אני לא חושב שזה היה העיתוי הנכון לכך... זה בהחלט לא מזיק לנקות את הטרריום אחת לתקופה, אבל לדעתי עדיף היה להמתין עד לאחר שהוא אכל ועיכל לפחות ארוחה אחת...

לא ממש מדובר במחשב, אלא בנחש :) אז אני לא יודע לאמר לך האם הוא בסטרס ויצטרך זמן התאקלמות או לא.

בוא קודם תבדוק אם הנחש באמת היה בתהליך של נשל או לא. אם נכנס לתהליך התנשלות, הוא ישיל בוודאות... תן לו עוד כשבוע.
תקרא את המאמר כאן באתר בנוגע לנשל- תבין קצת איך זה נראה וכו'.

אם התחיל נשל... אז אין מה לנסות להאכיל אותו.
אם לא בנשל- אתה יכול לנסות לטבול את האף של העכבר(המומת!) במים רותחים ל3-4 שניות ואז להגיש לנחש... פיתונים מאוד רגישים להבדלי טמפ' ולפעמים זה מעורר תגובת אכילה נלהבת.

בהצלחה
אני קראתי על נחשים בנשל. לכן בתגובות הקודמות שלי אמרתי שהנחש בכלל לא נראה קרוב לנשל... העיניים שלו ירוקות ולא עכורות\חלביות. הוא מבריק. יוצא מהמסתור שלו מסתוב. כשאני נכנס לחדר בד"כ בורח למחבוא שלו.
ניקיתי את הטרריום בגלל שאמרו לי לנקות אותו פעם ב3 שבעות....
בפעם האחרונה שניסיתי להאכיל אותו, הוצאתי את הכל מהטרריום שיהיה לי יותר נוח, שיחקתי עם העכבר מול הפנים שלו והוא נעצר הריח ושינה כיוון.
אני פשוט חושב שהוא הוא לא יתאקלם בחיים. לא שאני נלחץ (אני יודע שיותר גרוע מנחש שלא אוכל זה מגדל לחוץ) פשוט אני רוצה ליראות אותו אוכל כדי שאני אדע שהוא יתרגל למקום ושאני יכל לגדל אותו בשקט.
ברור לי הלחץ.
אם הוא אכן לא בנשל- תנסה את מה שהצעתי לך.
קח עם פינצטה עכברון מופשר, תשים את הראש במים רותחים 4 שניות ואז תזיז בעדינות מול הנחש- רצוי בלילה.
לדעתי, יאכל גם יאכל.

בהצלחה.
אם יש לך ספקות, תצלם אותו ותעלה לכאן. נוכל לעזור לך לקבוע אם הוא בנשל או לא.

אם הוא בא מאוסמן(וזה הרושם שקיבלתי, כן?) אז אני בטוח שהוא אכל ויאכל כמו גדול.
Bigd777 בפעם האחרונה שניסיתי להאכיל אותו, הוצאתי את הכל מהטרריום שיהיה לי יותר נוח, שיחקתי עם העכבר מול הפנים שלו והוא נעצר הריח ושינה כיוון.
.
אם תציק לו לפני האוכל הוא בטח לא יאכל.
בפעם הבאה פשוט תשאיר לו ולדת עכבר חיה בטרריום למשך הלילה. בלי להוציא אותו או להפוך לו את הטרריום. הנוחות שלך פחות חשובה מהנוחות שלו..........
הפייסבוק שלי:
https://www.facebook.com/profile.php?id=100001560175701

דף הפייסבוק של העמותה הישראלית לזוחלים, עשו לייק והשארו מעודכנים :)

http://www.facebook.com/israelreptiles
אני מעלה תמונות של הנחש שלי. אני עכשיו כן חושב שהוא בנשל... כי יש לו כמה קילופים קטנים בעור. אז אתם תשפטו אם זה נשל או בעיה אחרת.

הוא נמצא המון בצד הקר. הטפרטורה בצד החם היא 31.5. זה תקין שהוא מוולה הרבה בקור?
נייקי1.jpgנייקי2.jpgנייקי3.jpg
מה הטמפרטורה בצד הקר ?

יומני גידול ומעקב לבעלי חיים! כל המידע על החיות שלכם ביומן דיגיטלי השומר תיעוד גידול ומציגי גם סטטיסטיקות לאורך זמן, ניתן להוסיף מטפלים, להצמיד ספקי מזון, את הטרינרים של חיה שלכם, להוציא למכירה או למסירה בלוח סנייקס! ואפילו להעביר את היומן בעלות לבעלים החדש כדי שיוכל להנות מהמידע ההיסטורי ולהמשיך לעדכן!

תיאור Alt חסר

לוח חיות מחמד סנייקס! הלוח המקצועי ביותר לתחום החיות האקזוטיות ועוד...
מחפשים מזון לחיות אקזוטיות? כנסו ל-לוח לאיתור מזון לחיות אקזוטיות היחיד מסוגו בישראל!

מחפשים וטרינר? כנסו ל-לוח הוטרינרים שבאתר סנייקס!
הצטרפו גם לקבוצה של הקהילה שלנו בפייסבוק
😁 בקהילה למעלה מ- 17,000 מגדלים קבועים מרחבי הארץ!

20-21. אני יודע ששצריך מינימום 24 אבל איל לי איך לעשות את זה.
זה בסדר, המשטח חימום לא נמצא במרחק גדול מידי...
שרשמת שהוא נמצא הרבה בצד הקר אז חשבתי שאולי חם לו מידי.

יומני גידול ומעקב לבעלי חיים! כל המידע על החיות שלכם ביומן דיגיטלי השומר תיעוד גידול ומציגי גם סטטיסטיקות לאורך זמן, ניתן להוסיף מטפלים, להצמיד ספקי מזון, את הטרינרים של חיה שלכם, להוציא למכירה או למסירה בלוח סנייקס! ואפילו להעביר את היומן בעלות לבעלים החדש כדי שיוכל להנות מהמידע ההיסטורי ולהמשיך לעדכן!

תיאור Alt חסר

לוח חיות מחמד סנייקס! הלוח המקצועי ביותר לתחום החיות האקזוטיות ועוד...
מחפשים מזון לחיות אקזוטיות? כנסו ל-לוח לאיתור מזון לחיות אקזוטיות היחיד מסוגו בישראל!

מחפשים וטרינר? כנסו ל-לוח הוטרינרים שבאתר סנייקס!
הצטרפו גם לקבוצה של הקהילה שלנו בפייסבוק
😁 בקהילה למעלה מ- 17,000 מגדלים קבועים מרחבי הארץ!