איכלוס ויוריום מס' 2 - Dendrobates ventrimaculatus+עדכון חדש

הרגע שחיכיתי ( ואולי גם חלק מכם ) לו הגיע. החלטתי שאחרי חודש שהמערכות עובדות ( האחרונה כבר שבועיים ) האקלים יציב ומתאים, הצמחיה לא רק שורדת אלא משגשגת, בקר המאווררים מסונכרן ועובד לפי 14 אינטרוולים במהלך 24 שעות היום ואפילו אני יכול לוותר כרגע על חיבור מערכת ההתזה האוטומטית( MISTKING ) בשל הלחות הגבוהה הנשמרת תודות לתחתית המדומה ( FALES BOTTOM ) שבויוריומים במידות הנ"ל עובדת בצורה יוצאת מן הכלל.
הכנסתי קבוצה של 4 D.VENTRIMACULTUS ( השאר יאוכלסו בויוריום אחר )
וכבר לאחר מספר דקות הם החלו סורקים את עולמם החדש.
עקבתי אחריהם עם המצלמה ככל שיכולתי ונזהרתי שלא להתקרב יותר מידי כדי לא להלחיצם.
אפילו אשתי הגיעה בהתלהבות ( שזה קורא לעיתים נדירות בהקשר הנ"ל ) לעזור ולצפות באיכלוס.
הנה התמונות לבנתיים ועוד יגיעו בהמשך.
לצערי אני לא משתמש במצלמה היכולה להביא לידי ביטוי את הצבעים האמיתיים של הכל ובנוסף יכולות הצילום שלי מוטלות בספק אבל זה מה יש
מקווה שנהנתם...

נ.ב. - יש כבר תמונות של איכלוס ויוריום מס' 3 אותן אני אעלה במהלך הסופ"ש
עומר האוזר
IMG_3059.JPGIMG_3061.JPGIMG_3063.JPGIMG_3070.JPGIMG_3071.JPGIMG_3077.JPG
הגיע הזמן. בשעה טובה 😄
לא זוכר שראיתי את איכלוס ויוריום 1...
מגניב ובהצלחה בהמשך הדרך.
נשמח לראות ככה תמונות תקריב איכותיות של הצפרדעים בהמשך.

הוירריום שלך דו-חי וקיים 😁
אמן

יומני גידול ומעקב לבעלי חיים! כל המידע על החיות שלכם ביומן דיגיטלי השומר תיעוד גידול ומציגי גם סטטיסטיקות לאורך זמן, ניתן להוסיף מטפלים, להצמיד ספקי מזון, את הטרינרים של חיה שלכם, להוציא למכירה או למסירה בלוח סנייקס! ואפילו להעביר את היומן בעלות לבעלים החדש כדי שיוכל להנות מהמידע ההיסטורי ולהמשיך לעדכן!

תיאור Alt חסר

לוח חיות מחמד סנייקס! הלוח המקצועי ביותר לתחום החיות האקזוטיות ועוד...
מחפשים מזון לחיות אקזוטיות? כנסו ל-לוח לאיתור מזון לחיות אקזוטיות היחיד מסוגו בישראל!

מחפשים וטרינר? כנסו ל-לוח הוטרינרים שבאתר סנייקס!
הצטרפו גם לקבוצה של הקהילה שלנו בפייסבוק
😁 בקהילה למעלה מ- 17,000 מגדלים קבועים מרחבי הארץ!

וואו צפיתי בכל העבודות מרתק למסך בפה פתוח ולא ידעתי מה לומר חוץ מזה ווווווווווווווווווווואו.

מה אתה עושה שהצמחיה הצלחה לא מתה ואפילו צומחת וטוב
תודה רבה לכולם,
דניאל - עדיין לא איכלסתי את ויוריום מס' 1 😎 ( אבל זה יקרה בימים הקרובים ) .

בן - אשתדל לצלם בכל הזדמנות שתהיה לי.

nezek - הצמחיה משגשגת בזכות העובדה של התאמת הצמחיה לאקלים והתנאים בתוך הויוריומים.
שילוב של כמויות אור/מצע/לחות מתאימה/ טמפרטורות וכו'.
איזה יופי !!!!!!! אווואאאו

מכור לחיות!. רוצה כל הזמן עוד
מגדל מתקדם+ מגדל: זוג בואות הוג איילנד קרוס הטרו לאלבינו בנות שנה
פיתון מתכדר בן חצי שנה
כרכן תירס בן שנתיים
כרכנית תירס בת חודשיים+
מור סעדון
בוקר טוב לכולם,
יש עדכון קטן ומשמח המדגים כמה עיצוב נכון ופונקציונאלי של ויוריום עושה את ההבדל !
מהרגע שהכנסתי את ה vents לויוריום החדש שלהן אחד הזכרים כבר התחיל לקרוא והנה היום בבוקר התעוררתי ומצאתי אשכול ביצים מרשים באחת הברומליות שלפי מצב הביצים, הוא כבר הוטל לפני יומיים וסה"כ פחות משבוע לאחר האכלוס.
לפני זה הן בילו בויוריום זמני המספק את צרכיהם הבסיסיים והן היו מאושרות אך לא מאושרות מספיק להתחיל ולסיים תהליך ריבוי.
אני משתף אתכם בעניין שכן הנה ההוכחה הטובה ביותר לאקלום מוצלח במערכת המתאימה לצפרדעים הנ"ל.
אמשיך לעדכן בעניין ובזמן הקרוב אפתח שרשור נוסף של אכלוס ויוריום מספר 3.
בנוסף צרפתי מספר תמונות "בטן" של החבר'ה המדהימים.
שימו לב לתמונה הראשונה. הנקבה שומרת על הביצים ( היא והזכר יהיו מעורבים בתהליך לסירוגין )
תהנו

עומר האוזר
IMG_3085.JPGIMG_3086.JPGIMG_3085.JPGIMG_3095.JPGIMG_3097.JPG
מזל טוב!
תודה על העדכון החשוב!

יומני גידול ומעקב לבעלי חיים! כל המידע על החיות שלכם ביומן דיגיטלי השומר תיעוד גידול ומציגי גם סטטיסטיקות לאורך זמן, ניתן להוסיף מטפלים, להצמיד ספקי מזון, את הטרינרים של חיה שלכם, להוציא למכירה או למסירה בלוח סנייקס! ואפילו להעביר את היומן בעלות לבעלים החדש כדי שיוכל להנות מהמידע ההיסטורי ולהמשיך לעדכן!

תיאור Alt חסר

מחפשים מזון לחיות אקזוטיות? כנסו ל-לוח לאיתור מזון לחיות אקזוטיות היחיד מסוגו בישראל!

עדכון חשוב!
תודה על השיתוף

תיאור Alt חסר

כן, לצפרדעים הנ"ל אני אתן לגדל את הראשנים לבד הפעם. אני פשוט מעוניין מאוד לצפות בתהליך המרתק הזה.
בוקר טוב לכולם,
אז לאחר זמן מה שלא עדכנתי עקב עומס קיצוני וחוסר בזמן( שלא תחשבו שאין מה לעדכן... יש והרבבבבה) הנה העדכון הראשון.
נתחיל עם הונטרימקולטוסים.
הנה כמה תמונות של הראשנים אשר הועברו ע"י הזכר ( לצערי לא יצא לי לתפוס אותו במהלך ההעברה עם הראשן על הגב ) למאגרי מים נפרדים להמשך גידול כל ראשן לחוד.
אני לא מפריע לקבוצה הזאת יותר מידי, פרט לטיפול השוטף של האכלות ונקיון, הם מסתדרים פשוט יוצא מן הכלל ואיני רוצה להפריע להם בטיפול בראשנים.

הנה כמה תמונות שצולמו מבעד למכסה הויוריום בקושי רב :rolleyes: אבל הייתי חייב להביא לכם את המחזה הנחמד הזה של הראשן בסביבת מחיה טבעית, בדיוק כמו בטבע, עד שיסיים את הגלגול ויהפוך לצפרדעון קטן.

תהנו